Τετάρτη 2 Οκτωβρίου 2013

Προφυλακιστέος μόνο ο Λαγός – Περιοριστικοί όροι για Κασιδιάρη, Μίχο, Παναγιώταρο (βίντεο)

Μόνος ένας εκ των τεσσάρων βουλευτών της Χρυσής Αυγής, ο Γιάννης Λαγός κρίθηκε προφυλακιστέος από τους δύο εισαγγελείς και δύο ανακριτές.

Αντίθετα ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους .........

(απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και για τους τρεις, χρηματική εγγύηση 50.000 ευρώ για τον Η. Κασιδιάρη) κρίθηκαν οι Ηλίας Κασιδιάρης, Ηλίας Παναγιώταρος και Νίκος Μίχος.

Σύμφωνα με δικαστικές πηγές οι τρεις βουλευτές που αφέθηκαν ελεύθεροι δεν κρίθηκαν ύποπτοι φυγής αλλά και τέλεσης νέων αδικημάτων καθώς είναι πλέον γνωστά πρόσωπα και γεγονότα, όπως και οι μεταξύ τους διασυνδέσεις.

Παράλληλα τονίζουν ότι οι τρεις βουλευτές δεν απώλεσαν την ιδιότητα του κατηγορουμένου στην υπόθεση της εγκληματικής οργάνωσης, καθώς η διερεύνηση των στοιχείων συνεχίζεται. Υπογραμμίζουν μάλιστα, ότι η επιβολή περιοριστικών όρων έχει συγκεκριμένη νομική ερμηνεία σύμφωνα με την οποία δεν έχουν εκλείψει τα στοιχεία βάσει των οποίων απαγγέλθηκαν κατηγορίες. Αντίθετα μάλιστα, σημειώνουν, τα στοιχεία θεωρούνται «δεμένα» πλην όμως οι συγκεκριμένοι κατηγορούμενοι δεν κρίθηκαν ύποπτοι φυγής, ούτε ύποπτοι διάπραξης νέων αδικημάτων.

Αναφορικά με την προφυλάκιση του Γιάννη Λαγού τονίζεται ότι ήταν μονόδρομος, καθώς τα στοιχεία συνδέουν άμεσα το βουλευτή με την υπόθεση της δολοφονίας του μουσικού Παύλου Φύσσα στο Κερατσίνι.



Aftodioikisi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.