Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2017

Έτσι θα βρείτε ποιος σας καλεί με απόκρυψη

Αν σας τηλεφωνούν μέσα στη νύχτα, αν σας παρενοχλούν ή αν σας παίρνουν επίμονα και σας το κλείνουν υπάρχει τρόπος είτε να ησυχάσετε μια και καλή από τον "ανώμαλο" ή την "ανώμαλη" που βρήκε να παίξει παιχνίδι με τα νεύρα σας, είτε να ανακαλύψετε ποιος είναι!
Τόσο και στις τέσσερις .....

εταιρίες κινητής τηλεφωνίας αλλα και στην σταθερή, υπάρχουν δυο πολύ χρήσιμες υπηρεσίες.

α. Η υπηρεσία απόρριψης κλήσεων με απόκρυψη
β. Η υπηρεσία εντοπισμού κακόβουλων κλήσεων
Αν και φαίνονται παρόμοιες, λειτουργούν εντελώς διαφορετικά.

Πως λειτουργούν

Η υπηρεσία απόρριψης κλήσεων με απόκρυψη, είναι αυτό ακριβώς που περιγράφει. Οι κλήσεις που γίνονται από απόκρυψη αριθμού απορρίπτονται αυτόματα από τον πάροχο τηλεφωνίας σας και εσείς δεν ενοχλείστε καθόλου. Το κινητό σας δεν χτυπάει καν.
Ταυτόχρονο αυτός που σας καλεί με απόκρυψη, ακούει ένα ηχογραφημένο μήνυμα που τον ενημερώνει ότι δεν δέχεστε κλήσεις με απόκρυψη και για την πραγματοποίηση της κλήσης είναι απαραίτητη η άρση της απόκρυψης του αριθμού του.
Αυτή την υπηρεσία μπορείτε να την έχετε μόνιμα ενεργή στην γραμμή σας και είναι Δωρεάν στην κινητή τηλεφωνία. Γιατί σε ορισμένες εταιρίες σταθερής η υπηρεσία αυτή είναι χρεώσιμη.

Πως ενεργοποιείται στα κινητά:
Στην Wind και Q Πληκτρολογείστε για ενεργοποίηση *254# και για απενεργοποίηση #254# Εννοείται μετά την εντολή το πλήκτρο αποστολής κλήσης
Στην Cosmote γίνεται καλώντας την Εξ. Πελατών στο 13888 και στην Vodafone γίνεται καλώντας την Εξ. Πελατών στο 13830.

Πως ενεργοποιείται στα σταθερά
Σε σταθερό Cosmote:
Είναι ΧΡΕΩΣΙΜΗ η υπηρεσία. Την ενεργοποιείτε καλώντας στο τμήμα Εξυπηρετησης Πελατών 13888 όπου θα σας δώσουν και το PIN που θα χρειαστείτε.
Μηνιαία Χρεώση:
Για τηλεφωνική γραμμή: 0,62€ /μήνα
Για τηλεφωνική γραμμή με 2 κανάλια φωνής (ISDN): 0,93€ /μήνα

Σε σταθερό Wind
Δεν υπάρχει χρέωση.
Ενεργοποίηση: Πληκτρολόγησε *90#.
Απενεργοποίηση: Πληκτρολόγησε #90#
Έλεγχος κατάστασης: Πληκτρολόγησε *#90#

Σε σταθερό Vodafone
Δεν υπάρχει χρέωση.
Ενεργοποίηση: *77#
Απενεργοποίηση: #77#

Η υπηρεσία εντοπισμού κακόβουλων κλήσεων είναι λίγο περίπλοκη υπηρεσία καθώς εδω απαιτείται άρση του απορρήτου των επικοινωνιών.
θα πρέπει πρώτα να να αιτηθείτε στον υπόχρεο πάροχο την εξουδετέρωση της απόκρυψης του καλούντος για περιορισμένο χρονικό διάστημα, με σκοπό τον εντοπισμό ενοχλητικών ή κακόβουλων κλήσεων (ΦΕΚ B 1853 – 21.12.2006).
Η υπηρεσία έχει χρέωσηι γυρω στα 6 με 8 ευρώ την εβδομάδα (ανάλογα με τον πάροχο) και στην ουσία όποιος καλεί με απόκρυψη θα ακούει ένα ηχογραφημένο μήνυμα (πριν χτυπήσει καν το δικό σου τηλέφωνο) ότι η απόκρυψή του έχει εξουδετερωθεί!

Πως ενεργοποιείται?
Μιλήστε με το Τμήμα εξυπηρέτησης πελατών του παρόχου σας για την διαδικασία που θα ακολουθήσετε.

Οι εισαγγελικές, ανακριτικές και προανακριτικές Αρχές, δικαιούνται να ζητούν από τους παρόχους των Υπηρεσιών Επικοινωνίας, μέσω του διαδικτύου τα ηλεκτρονικά ίχνη μιας εγκληματικής πράξεως, την ημεροχρονολογία και τα στοιχεία του προσώπου στο οποίο αντιστοιχεί το ηλεκτρονικό ίχνος, από τους λοιπούς δε παρόχους των υπηρεσιών επικοινωνίας τα «εξωτερικά στοιχεία» της επικοινωνίας (αριθμός κλήσεως, στοιχεία καλούντος – καλουμένου, ώρα κλήσης κ.λπ.) και ο πάροχος υποχρεούται να τα παραδίδει χωρίς να είναι αναγκαίο να προηγηθεί άδεια κάποιας Αρχής και ιδίως της Αρχής Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών (ΑΔΑΕ).


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.