Σάββατο, 28 Ιανουαρίου 2017

Απάντηση του Δήμου Τριφυλίας «Κλείσιμο του ΚΑΠΗ και Πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας»

Απάντηση σε Δημοσιεύματα [1] και [2] που έγιναν και αφορούσαν καθαρή κριτική στις επιλογές ορισμένων θέσεων από τις 77 θέσεις Κοινωφελούς εργασίας οκτάμηνης διάρκειας του Δήμου Τριφυλίας, απεστάλη χθες βράδυ από .....

τον Δήμο.

To Filiatra News Ως έχει υποχρέωση, δημοσιεύει την απάντηση του Δήμου και ακολουθεί σύντομη ανταπάντηση μας

Τα δημοσιεύματα περί «κλεισίματος» του ΚΑΠΗ Φιλιατρών δεν μπορεί να αποτελούν τίποτα άλλο εκτός από μυθοπλασίες ευφάνταστου και νοσηρού νου. Πρόκειται για αναληθή δημοσιεύματα που στερούνται σοβαρότητας και επαφής με την πραγματικότητα.
Οι υπηρεσίες του Δήμου γνωρίζουν καλύτερα από κάθε άλλο τις ανάγκες του σε προσωπικό.

Προς αποκατάσταση της αλήθειας, γίνεται γνωστό πως ο Δήμος υπέβαλε συνολικό αίτημα θέσεων στο Πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας, για τις υπηρεσίες του και τα Νομικά Πρόσωπα .

Για το Φορέα Κοιν. Προστασίας Αλληλεγγύης και Αθλητισμού αιτήθηκε 5 θέσεις, εκ των οποίων 1 θέση ΔΕ Νοσηλευτή. Η συγκεκριμένη ειδικότητα μεταβλήθηκε από τις υπηρεσίες του ΟΑΕΔ σε ΔΕ Κοινωνικού Επιμελητή και συμπεριλαμβάνεται στην προκήρυξη, με έργο την υποστήριξη του Κέντρου Ανοικτής Προστασίας Ηλικιωμένων Φιλιατρών.

Στην ίδια προκήρυξη συμπεριλαμβάνεται θέση ΠΕ Κοινωνιολόγου καθώς και θέσεις ΥΕ Βοηθητικών Εργασιών Καθαριότητας για την υποστήριξη και των Κοινωνικών Υπηρεσιών και Δομών του Δήμου.
Στα πλαίσια του προγράμματος «Άθληση για όλους», το οποίο υλοποιεί ο Φορέας πραγματοποιείται «Άσκηση για την Τρίτη Ηλικία» στο ΚΑΠΗ Φιλιατρών και για το σκοπό αυτό η θέση ΠΕ Γυμναστή πρόσφατα καλύφθηκε.

Κανείς δε μπορεί να προσάπτει μομφές περί φωτογραφικών θέσεων, όταν η επιλογή των προσληφθέντων γίνεται από τον ΟΑΕΔ, και με κριτήρια που ο ίδιος έχει ορίσει, χωρίς καμία ανάμειξη του Δήμου.

Η πρόσληψη επιπλέον προσωπικού άλλων ειδικοτήτων με συμβάσεις ορισμένου χρόνου για το έτος 2017, θα ολοκληρωθεί με τη λήψη σχετικής απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου και των Συμβουλίων των Νομικών Προσώπων, περί προγραμματισμού των προσλήψεων 2017, εντός των προθεσμιών που θέτει το αρμόδιο Υπουργείο.

Είναι προφανές λοιπόν πως κάθε άλλο παρά το «κλείσιμο» του ΚΑΠΗ είναι στις προθέσεις του Δήμου και η διασπορά τέτοιων αβάσιμων συμπερασμάτων ή ειδήσεων εξυπηρετούν μόνο σκοπιμότητες.
Αξίζει να τονιστεί πως τόσο η Κοινωνική Λειτουργός, που υπηρετεί σε μόνιμη θέση στο ΚΑΠΗ, όσο και το προσωπικό του Προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» (1 Κοινωνιολόγος, 3 οικ. βοηθοί και 3 νοσηλεύτριες) εξυπηρετούν κοινωνικά περιστατικά σε όλο το Δήμο, πέρα από το αυστηρό πλαίσιο των καθηκόντων τους.

Ο Δήμος Τριφυλίας δεν εξαντλεί την κοινωνική του προσφορά σε γεύματα μόνο τα Χριστούγεννα και το Πάσχα, όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στα δημοσιεύματα. Στηρίζει με σεβασμό και συνδράμει τους οικονομικά αδύναμους συνανθρώπους μας καθ όλη τη διάρκεια του έτους με ποικίλους τρόπους, χωρίς τυμπανοκρουσίες και όπως αρμόζει στην ανθρώπινη αξιοπρέπεια.

Tέλος η λειτουργία των περισσότερων Υπηρεσιών του Δήμου πέραν της διοικητικής υποστήριξης - Δ/νσης Τεχνικών Υπ/σιών, Δ/νσης Διαχείρισης Απορριμμάτων, Αυτοτελές Γραφείο Κοινωνικής Προστασίας, Γραφείου Υποστήριξης Σχολικής Επιτροπής Α/θμιας Εκπαίδευσης, Κοινωφελούς Επιχείρησης Παιδείας Πολιτισμού Αλληλεγγύης Περιβάλλοντος και Γραφείου ΟΑΕΔ από τις αρχές 2016 - στο Δημοτικό Κατάστημα Φιλιατρών καταρρίπτουν με τον πλέον προφανή τρόπο τις συκοφαντικές αναφορές περί αποδυνάμωσης της πόλης των Φιλιατρών από τον ίδιο το Δήμο.

Ο Δήμος Τριφυλίας θα συνεχίσει απρόσκοπτα την υποστήριξη των κοινωνικών του δομών και την κοινωνική του δράση με ευαισθησία, αίσθημα υπευθυνότητας και αλληλεγγύης.

Η ανταπάντηση από το Filiatra News

Αναπάντητα τελικώς τα ερωτήματα που θέσαμε

Αξιότιμε κ Δήμαρχε.

ΟΥΔΕΠΟΤΕ αναφέρθηκε εδώ ότι κλείνει ο Δήμος το ΚΑΠΗ.
Το ακριβές ερώτημα που τέθηκε ήταν: ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΠΗ ?????

Ως προς τις θέσεις, εξακολουθώ να ερωτώ αν ήταν τόσο χρήσιμες οι ειδικότητες των Δημοσιογράφου, Αρχιτέκτονα τοπίου, Αρχαιολόγου σε σχέση με τις συγκεκριμένες θέσεις του φορέα φυσιοθεραπευτών, και νοσηλευτών, κοινωνικών λειτουργών που στηρίζουν την κοινωνική δομή του ΚΑΠΗ. Εγω παρατηρώ πως ότι θέσεις ζήτησε ο δήμος τις ενέκριναν από τον ΟΑΕΔ,
Και μου κάνει εντύπωση πως ενέκριναν θέσεις Δημοσιογράφου, Αρχιτέκτονα τοπίου, Αρχαιολόγου και δεν ενέκριναν θέσεις Νοσηλευτών και άλλων που είχε ζητήσει ο φορέας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.