Τρίτη 25 Οκτωβρίου 2011

Κουρεύουν τον δρόμο Πύργος – Τσακώνα;

Ο Πετράκος θέτει το θέμα για συζήτηση στο περιφερειακό συμβούλιο

Το «κούρεμα» του έργου που αφορά το τμήμα του δρόμου Πύργος – Τσακώνα, που αναφέρεται σε δημοσιεύματα του τύπου, ζητά να απασχολήσει το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου ο περιφερειακός σύμβουλος Θανάσης Πετράκος.
Ο κος Πετράκος τονίζει σε δήλωσή του:

Στην «Καθημερινή» της 25ης Οκτωβρίου, σε αναλυτικό .........

ρεπορτάζ με τίτλο «Εγγυήσεις 1 δισ. ευρώ από τα Διαρθρωτικά Ταμεία για τα μεγάλα έργα», αναφέρεται ότι: «Σανίδα σωτηρίας για τα μεγάλα έργα αποτελεί η πρόθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής να επιτρέψει την αποδέσμευση χρημάτων από τα Διαρθρωτικά Ταμεία προκειμένου να δοθούν ως εγγυήσεις για τη χρηματοδότηση των συγχρηματοδοτούμενων μεγάλων έργων που έχουν βαλτώσει.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το ύψος των πόρων που αναμένεται να αποδεσμευθεί για εγγυήσεις θα προσεγγίσει το 1 δισ. ευρώ και αποτελεί μέρος των χρημάτων ύψους 15 δισ. ευρώ που έχουν δοθεί στη χώρα μας από τα Διαρθρωτικά Ταμεία στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ και τα οποία παραμένουν αναξιοποίητα».
Όμως τονίζεται ότι: «Το πιθανότερο είναι να υπάρξει «κούρεμα» στο τεχνικό αντικείμενο (λ.χ. να μην κατασκευαστεί το κομμάτι Πύργου- Τσακώνας), άρα και στις ανάγκες χρηματοδότησης του έργου».

Οι πληροφορίες αυτές επιβεβαιώνουν τα όσα είχαμε πει ότι και η Ελληνική κυβέρνηση το κομμάτι Πύργο – Τσακώνα το έχει πετάξει στον κάλαθο.
Δυστυχώς ο Περιφερειάρχης κ. Τατούλης μέχρι αυτή τη στιγμή παρά τις προτάσεις της παράταξης μας αλλά και όλης της αντιπολίτευσης αρνήθηκε και το συντονισμό με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, αλλά και το να προχωρήσει σε ουσιαστικές ενέργειες πίεσης στην κυβέρνηση.
Η αρνητική εξέλιξη που αναφέρει η «Καθημερινή» επιβάλλει να υπάρξει άμεσα παρέμβαση και ουσιαστική πίεση από την πλευρά της Περιφέρειας Πελοποννήσου σε συντονισμό με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος.

Εμείς θα θέσουμε το θέμα αυτό στο προσεχές Π.Σ. και είναι ευθύνη και υποχρέωση όλων να τοποθετηθούν.

Morias Now

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.