Μετά από αίτημα των Βουλευτών, κ. Δημήτρη Κουσελά, κ. Νάντιας Γιαννακοπούλου και κ. Οδυσσέα Βουδούρη, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη με τον Υφυπουργό του ΥΠΕΚΑ, κ. Γιάννη Μανιάτη, στην οποία παρέστησαν ο Βουλευτής, κ. Γ. Λαμπρόπουλος και ο Δήμαρχος Καλαμάτας, κ. Π. Νίκας. Το αίτημα των τριών βουλευτών αφορούσε στην προέκταση του αγωγού φυσικού αερίου από τη Μεγαλόπολη στην Καλαμάτα.
Προς υποστήριξη αυτού του αιτήματος αναφέρθηκε ότι η περιοχή της Καλαμάτας αποτελεί το μεγαλύτερο οικιστικό συγκρότημα με συνεχή αυξητική πορεία στην Περιφέρεια Πελοποννήσου.
Επίσης, η προέκταση του αγωγού θα εξυπηρετήσει .........
τις οικιακές ανάγκες ενός πληθυσμού άνω των 100.000, τις ανάγκες των βιομηχανικών περιοχών και θερμοκηπιακών μονάδων περίπου 3.500 στρ., καθώς και την τουριστική ανάπτυξη που προέρχεται κυρίως από τη λειτουργία της Costa Navarino. Τέλος, τονίστηκε ότι η αρμονική ανάπτυξη της Πελοποννήσου απαιτεί και την ανάπτυξη του σημαντικότερου νότιου πόλου και όχι μόνο των παραπλήσιων περιοχών, όπως έχει γίνει μέχρι τώρα.
Ο Υφυπουργός ανταποκρινόμενος στο αίτημα δήλωσε τα εξής: “θα ξεκινήσει άμεσα και θα υλοποιηθεί εντός 7 μηνών η μελέτη για την προέκταση 50 χιλ. του αγωγού από τη Μεγαλόπολη στην Καλαμάτα, καθώς και η μελέτη βιωσιμότητας και σκοπιμότητας παροχής φυσικού αερίου στην Καλαμάτα”.
Ειδοποιητήρια με απειλές κατασχέσεων σπιτιών ακόμα και για 300 ευρώ
Πριν από 10 λεπτά






















0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Όλα τα σχόλια περνάνε από έγκριση για να εμφανιστούν.
Τα σχόλια σας ΜΟΝΟ με Ελληνική γραμματοσειρά και σε κόσμιο επίπεδο.
ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΣΕ GREEKLISH ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.
Εξαιρούνται σχόλια Ελλήνων που ζουν στο εξωτερικό.