Τρίτη 30 Αυγούστου 2011

Συνάντηση Κουσελά-Γρηγοράκου-Παπακωνσταντίνου για το ιδιοκτησιακό της Μάνης και για θέματα τακτοποίησης αυθαιρέτων.

Ο βουλευτής Μεσσηνίας του ΠΑΣΟΚ κ. Δημήτρης Κουσελάς και ο βουλευτής Λακωνίας κ. Λεωνίδας Γρηγοράκος, συνάντησαν χθες τον Υπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής κ. Γιώργο Παπακωνσταντίνου.

Η συνάντηση είχε ζητηθεί με επιστολή του κ. Κουσελά, προκειμένου να τεθούν και να συζητηθούν με τον Υπουργό σημαντικά θέματα της αρμοδιότητάς του, που αφορούν στη Μάνη, στη Μεσσηνία και τη Λακωνία.
Τα ζητήματα αυτά αφορούν: ..........

- Στην τροποποίηση του άρθρου 62 ν. 3998/79, ώστε να λυθεί το σοβαρό και φλέγον ζήτημα του ιδιοκτησιακού της Μάνης, με την ένταξή της στις εξαιρέσεις του συγκεκριμένου νόμου, που αφορά στο «τεκμήριο κυριότητας» υπέρ του Ελληνικού Δημοσίου στις ιδιοκτησίες της Μάνης.

- Στην επαναφορά των οριζόμενων στην παρ. 23 του άρθρου 20 ν. 3399/2005, που προβλέπει ότι η γεωργική γη υψηλής παραγωγικότητας μπορεί να αποχαρακτηρίζεται, εφόσον έχει πρόσοψη σε εθνικό ή επαρχιακό δρόμο, με δυνατότητα επέκτασης αυτού του αποχαρακτηρισμού σε βάθος 600 μέτρων εκατέρωθεν του οδικού άξονα.

- Θέματα και διαδικασίες χαρακτηρισμού της γης υψηλής παραγωγικότητας

- Στην αναγκαία τροποποίηση του άρθρου 23 παρ. 3 ν. 2937/2011, ώστε να είναι δυνατή η τακτοποίηση πιθανών αυθαίρετων κατασκευών σε περιοχές εντός οικισμών, οι οποίες έχουν ωστόσο οριστεί ως ζώνες Natura, καθώς και όσων με βάση τον ν. 3937/11 έχουν τη δυνατότητα έκδοσης οικοδομικών αδειών σε ιδιοκτησίες με 4 στρέμματα. Διότι δεν είναι δυνατόν να εκδίδεται μέχρι και σήμερα νόμιμα οικοδομική άδεια με χρήση κατοικίας σε προστατευόμενη περιοχή και να απαγορεύεται λόγω χρήσης η τακτοποίηση οποιασδήποτε αυθαίρετης κατασκευής επ’ αυτής.

- Τέλος, η κατάσταση που δημιουργείται από το πλήθος των εγκαταλελειμμένων αυτοκινήτων σε επαρχιακούς δρόμους και απομακρυσμένα μέρη του νομού Λακωνίας και άλλων περιοχών της χώρας, δημιουργώντας εικόνα ερήμωσης και ρυπαίνοντας το περιβάλλον, για τη συλλογή των οποίων πρέπει να υπάρξει κατάλληλη μέριμνα, όπως τόνισε και σε πρόσφατη σχετική Ερώτησή του για το θέμα, την οποία έθεσε υπ’ όψη του Υπουργού, ο βουλευτής Λεωνίδας Γρηγοράκος.

Ο κ. Παπακωνσταντίνου επέδειξε ενδιαφέρον και άκουσε με ιδιαίτερη προσοχή τα προβλήματα, τα επιχειρήματα και τις προτάσεις που του ανέπτυξαν διεξοδικά οι δύο βουλευτές.

Για την αντιμετώπιση του ιδιοκτησιακού της Μάνης, ο Υπουργός ζήτησε πλήρη φάκελο με το ιστορικό, τις θέσεις των συναρμόδιων Υπουργείων και των υπηρεσιών του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής. Τα υπόλοιπα θέματα, δεσμεύτηκε να τα εξετάσει στο πλαίσιο του σ/ν για τη ρύθμιση των αυθαιρέτων, του οποίου η συζήτηση ξεκινά την Πέμπτη στην Ολομέλεια της Βουλής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.