Δευτέρα 28 Δεκεμβρίου 2009

Συναντήθηκαν Δράκος και Χατζημιχάλης στην Τρίπολη

Συνάντηση στην Γενική Γραμματεία Πελοποννήσου στην Τρίπολη είχε σήμερα το πρωί ο νομάρχης Μεσσηνίας κος Δημήτρης Δράκος με τον νέο περιφερειάρχη Κο Φώτη Χατζημιχάλη.

Η συνάντηση εκτός από εθιμοτυπικό χαρακτήρα γνωριμίας είχε και εποικοδομητικό χαρακτήρα που θέτει τις βάσεις μιας αποτελεσματικής και συστηματικής συνεργασίας.
Αυτό άλλωστε δήλωσαν στις δηλώσεις που προέβησαν και οι δύο πλευρές.

Σύμφωνα με τις δηλώσεις του κ. Νομάρχη, συζητήθηκαν θέματα σχετικά με τη συνεργασία των θεσμών της Αυτοδιοίκησης με την Περιφέρεια. Αντάλλαξαν απόψεις που αφορούν στα έργα, στα Ευρωπαϊκά Προγράμματα αλλά και στο επικείμενο Κοινοτικό Πλαίσιο Στήριξης, το οποίο «όφειλε να είχε αρχίσει να υλοποιείται και, τουλάχιστον σε ορισμένες περιπτώσεις από τα μέτρα και τους άξονές του, να πάρει και νέες κατευθύνσεις, όπως τόνωση της επιχειρηματικότητας και υποστήριξη κοινωνικών δράσεων», όπως σημείωσε χαρακτηριστικά.
Ακόμα, ο κ. Νομάρχης, κατέθεσε στο Γ.Γ. ..........

πολυσέλιδο φυλλάδιο με τις προτάσεις του, για επείγοντα θέματα που αφορούν στο Νομό μας και για ένταξη νέων οδικών, σχολικών, εγγειοβελτιωτικών, αντιπλημμυρικών κ.τ.λ. έργων, σύμφωνα με αποφάσεις του Νομαρχιακού μας Συμβουλίου. Ακόμα, ζήτησε την πολιτική του βοήθεια και παρέμβαση για θέματα αρμοδιότητας Υπουργείων και Κυβέρνησης, όπως και για την υλοποίηση των έργων του «Ταμείου Μολυβιάτη», που έχουν εγκριθεί για την Μεσσηνία. Τέλος, ο κ. Νομάρχης ευχήθηκε δύναμη, κουράγιο και επιτυχία στο έργο του Γ.Γ. για να αντιμετωπιστούν τα πολλά προβλήματα έχει η Περιφέρειά μας, δηλώνοντας «αισιόδοξος, ότι με τη συνεργασία που θα αναπτύξουμε, να διαμορφώσουμε ένα κοινό επίπεδο θέσεων και λύσεων, και στα χρονίζοντα ζητήματα αλλά και σε εκείνα, τα οποία πρέπει να προγραμματίσουμε περαιτέρω».

Ο Γ.Γ. κ. Φώτης Χατζημιχάλης, με σχετική δήλωσή του, διαβεβαίωσε «πως η πόρτα του γραφείου μου είναι ανοικτή» για όλους τους φορείς, για όλους τους πολίτες της περιοχής και για τον κ. Νομάρχη, ο οποίος «με ενημέρωσε για τα προβλήματα του Νομού και της Περιφέρειας». Σημείωσε πως μόνο με πνεύμα συνεργασίας, κάτι το οποίο το απαιτεί η εποχή μας, θα μπορέσουν να αντιμετωπιστούν προβλήματα που οξύνονται καθημερινώς και απαιτούν άμεσες λύσεις. Δήλωσε ότι υπάρχει η διάθεση και με αισιοδοξία θα προχωρήσουν σε ειδικές συναντήσεις με τον κ. Νομάρχη, και με όλους τους Νομάρχες της Περιφέρειας Πελοποννήσου, σκοπός των οποίων θα είναι η αποτελεσματική συνεργασία, με μεγαλύτερη λεπτομέρεια, εξειδικεύοντας τις προτεραιότητες της ιεράρχησης, για την αντιμετώπιση των προβλημάτων του Νομού. Τέλος, υποσχέθηκε στον κ. Νομάρχη ότι σύντομα θα προγραμματίσει επίσκεψη στο Νομό Μεσσηνίας, «για να δω τα πράγματα από κοντά», όπως δήλωσε χαρακτηριστικά.

Αύριο Τρίτη συναντάται με Ρέππα και Μαγκριώτη.

Αύριο, Τρίτη 29 Δεκεμβρίου 2009, ο Νομάρχης Μεσσηνίας και Πρόεδρος της ΕΝΑΕ, κ. Δημήτρης Δράκος, θα πραγματοποιήσει συνάντηση, στο Υπουργείο Υποδομών – Μεταφορών και Δικτύων, με τον Υπουργό κ. Δημήτρη Ρέππα και τον Υφυπουργό κ. Μαγκριώτη Ιωάννη. Η θεματολογία της συνάντησης θα επικεντρωθεί σε ζητήματα που αφορούν τη Β' Βάθμια Αυτοδιοίκηση και του εν λόγω Υπουργείου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.