Τρίτη 24 Μαρτίου 2009

Μονσάντο: Όσο την ψάχνεις τόσο βρωμάει...για επικίνδυνα φυτοφάρμακα

Η Μονσάντο είναι η United Fruit του 21ου αιώνα. Όσο την ψάχνεις τόσο βρωμάει και η ζημιά που έχει ήδη κάνει είναι απέραντη.Όμως πλέον έχουμε αποδείξεις για το πόσο ανεδαφικά και επικίνδυνα είναι όσα επαγγέλεται.
1. Τα "ανθεκτικά" της φυτά, χάνουν την ανθεκτικότητά τους μέσα σε μια ή δυο γενιές. Μετά χρειάζονται νέες, "πιο ανθεκτικές" ποικιλίες που όμως δέχονται μόνο τα δικά της παρασιτικτόνα. Οι αγρότες και οι οικολόγοι έχουν να πουν πολλές ιστορίες για το roundup.
2. Η εισαγωγή ενός γονιδίου (ή μιας σειράς γονιδίων) ποντικού στο γονιδίωμα μιας πατάτας είναι πράγματι κάτι που συμβαίνει στη φύση. Το ζήτημα όμως είναι ότι συνήθως τέτοιου είδους μεταλλάξεις αποτυγχάνουν και δεν αφήνουν απογόνους, ενώ στην περίπτωση των ΓΤ προωθούνται ανεξέλεγκτα στο οικοσύστημα. Στην περίπτωση δε που όντως εγκαθίστανται "νέα" γονίδια σε ένα φυτό, αυτό συνήθως συμβαίνει για να ΜΗΝ μπορεί να καταναλωθεί εύκολα από τα φυτοφάγα.
3. Οι αλλεργίες που προκαλούνται από "ξένες" πρωτείνες θεωρούνται στατιστικά λογικές, αλλά η ουσία είναι ότι όλο το σκεπτικό είναι "λάθος".
Αν γνωρίζω πως είμαι αλλεργικός στο άμυλο δεν θα φάω πατάτα. Αν όμως φάω μια ........

ντομάτα που παράγει άμυλο (χωρίς να το γνωρίζω) και πάθω αλλεργικό σοκ, τότε η περίπτωσή μου θα καταχωρηθεί απλώς ως "αλλεργική αντίδραση στη ντομάτα". Κι ας χτυπιούνται όσες οργανώσεις κι επιστήμονες θέλουν.
4. Αυτά τα προϊόντα δεν πρέπει να αναφέρονται ως τρόφιμα, αλλά ως φάρμακα. Και δεν πρέπει να κυκλοφορούν στην αγορά τροφίμων, αλλά στην αγορά φαρμάκων, ακολουθώντας συγκεκριμένες προδιαγραφές.
5. Το πιο τραγικό όμως είναι αυτό που ανέφεραν άλλοι φίλοι παρακάτω και έχει να κάνει με τη "μονοκαλλιέργεια" των ειδών της Monsanto και της Novartis. Η ζωή στη Γη υπάρχει λόγω της ποικιλίας της που της επιτρέπει να ξεπερνά διάφορα οικολογικά αδιέξοδα. Αν όλα τα φυτά στη Γη ήταν μπανανιές ενός είδους, τότε απλούστατα η ζωή θα είχε πάψει στην πρώτη παγετώδη περίοδο. Οτιδήποτε υποβαθμίζει τη βιοποικιλότητα υπονομεύει μακροπρόθεσμα την ίδια τη ζωή στον πλανήτη.

Πηγή: TVXS

Σχόλιο:
Είπα και εγώ! πως μια εταιρεία προωθεί την βιολογική καλλιέργεια;
Για να ψάξουμε λίγο για το περιβόητο roundup γιατί διαβάζω ότι πρόκειται για ότι χειρότερο!!!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.