Τρίτη 24 Μαρτίου 2009

«Αλλαγή τρόπου υπολογισμού οργανικών κενών»

Νομοθετική ρύθμιση για την τοποθέτηση εκπαιδευτικών ζητά η Η Α’ ΕΛΜΕ Μεσσηνίας - Να αλλάξει ο τρόπος υπολογισμού οργανικού κενού για την τοποθέτησε εκπαιδευτικών, ζητά με ανακοίνωσή του προς την ΟΛΜΕ και την Περιφέρεια Πελοποννήσου η Α’ ΕΛΜΕ Μεσσηνίας.

Μέχρι τώρα, όπως σημειώνει ο πρόεδρος της Α’ ΕΛΜΕ Μεσσηνίας, κ. Ιωάννης Πλατάρος, ισχύει το «ύπαρξη τουλάχιστον 11 διδακτικών ωρών ανά ειδικότητα και ανά σχολική μονάδα».

«Ζητάμε διεύρυνση» τονίζεται στην ανακοίνωση, «δηλαδή νομοθετική ρύθμιση (προβλέπουσα και τις υπόλοιπες παράπλευρες λεπτομέρειες) έτσι ώστε να ισχύσει τελικά το “τουλάχιστον 11 ώρες ανά ειδικότητα και ανά σχολική μονάδα ή ανά συστεγαζόμενα σχολεία ή ανά ομάδα σχολείων ή ανά όμορα σχολεία”».

Το σκεπτικό της παραπάνω ρύθμισης έχει να κάνει με το καλώς εννοούμενο συμφέρον .....

πολλών εκπαιδευτικών, κυρίως της επαρχίας, όπου υπάρχουν μικρές σχολικές μονάδες που δεν δικαιολογούν οργανικό κενό για πάρα πολλές ειδικότητες με βραχύ ωράριο εργασίας. Η ρύθμιση θα ελαττώσει αδικίες και τριβές, κατά το δοκούν ερμηνείες του νόμου, διαφοροποιημένες αντιμετωπίσεις ομοειδών περιπτώσεων και θα καταστήσει απαγορευτικές, πιθανόν αυθαιρεσίες κατά την τοποθέτηση εκπαιδευτικών που είναι στη διάθεση των ΠΥΣΔΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.