Τετάρτη 31 Ιανουαρίου 2018

Πέθανε ο Χρήστος Μαλαπάνης

Τα ξημερώματα της Τετάρτης έφυγε από τη ζωή ο Χρήστος Μαλαπάνης που νοσηλευόταν στο Νοσοκομείο της πόλης, ο Χρήστος Μαλαπάνης διατέλεσε Δήμαρχος Καλαμάτας αλλά και Αντιπεριφεριάρχης Μεσσηνίας.

Ο Χρήστος Μαλαπάνης γεννήθηκε το 1946 στην Καλαμάτα και μεγάλωσε στη Θουρία.
Τελείωσε το .....

A΄ (εξατάξιο) Γυμνάσιο Καλαμάτας και πήρε τα πτυχία του Μηχανολόγου Ηλεκτρολόγου και του Πολιτικού Μηχανικού (ΕΜΠ), ενώ φοίτησε και στην Ανώτατη Βιομηχανική Σχολή Πειραιά. Εργάστηκε στον ΟΤΕ, διατελώντας Διευθυντής Τεχνικών Υπηρεσιών του Οργανισμού στη Μεσσηνία (1983 - 94), Περιφερειακός Διευθυντής Πελοποννήσου (1999 - 2001), ενώ κατέλαβε την ανώτατη θέση του Γενικού Διευθυντή Τεχνικών Θεμάτων και Περιφερειών του ΟΤΕ (2001 - 2004).

Με τα κοινά ασχολήθηκε για πρώτη φορά το 1982, ως μέλος του Δ.Σ. της ΔΕΥΑΚ, ενώ υπήρξε και πρόεδρός της (1987).
Το 1986 εξελέγη Δημοτικός Σύμβουλος Καλαμάτας και τον Απρίλιο του 1990 δήμαρχος, μετά την παραίτηση του Στ. Μπένου από τη Δημαρχία.

Ήταν επίσης δήμαρχος Καλαμάτας την τετραετία 1995 - 1998.
Για δύο περιόδους (1991 - 1994 και 1999 - 2002) υπήρξε επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας στο Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας και δημοτικός σύμβουλος την τετραετία 2003 – 2006, ενώ την περίοδο 2005 - 2006 ήταν αντιδήμαρχος.

Από το 2007 ήταν επικεφαλής του συνδυασμού της μείζονος μειοψηφίας στο Νομαρχιακό Συμβούλιο Μεσσηνίας.
Ενώ στη συνέχεια διατέλεσε και Αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας.

Θαρρος

Συλλυπητήριο μήνυμα από το ΠΑΣΟΚ Μεσσηνίας

Συλλυπητήριο μήνυμα για τον θάνατο του Χρήστου Μαλαπάνη εξέδωσε το ΠΑΣΟΚ Μεσσηνίας μέσω του Γραμματέα της ΝΕ Μεσσηνίας Γιάννη Πάζιου.

Η Μεσσηνία σήμερα πενθεί την απώλεια μιας ευρηματικής προσωπικότητας. Είναι δυσαναπλήρωτο το κενό που αφήνει πίσω του ο Χρήστος Μαλαπάνης. Η ευγένεια, η προσήνεια, ο σεβασμός, το ήθος, η εντιμότητα, η αγωνιστικότητα, οι γνώσεις, η αποτελεσματικότητα, η βαθιά προσήλωση στους στόχους και στα σχέδια του, είναι ορισμένες μόνο από τις αξίες και αρετές που υπηρέτησε πηγαία σε όλη του την ζωή. Τόσο ως περήφανος Δημοκράτης, όσο ως άξιος οικογενειάρχης, διαπρεπής Δήμαρχος και άρτιος επιστήμων. Πρότυπο για κάθε πολίτη αυτής της πόλης. Το στίγμα του στην Μεσσηνία και ιδιαίτερα στην Καλαμάτα θα παραμείνει ανεξίτηλο και η παρακαταθήκη του βαριά αλλά και συνάμα ορόσημο για τους νεώτερους.
Θερμά συλλυπητήρια στους οικείους του.

ΠΑΖΙΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
Γραμματέας Ν.Ε ΠΑΣΟΚ Μεσσηνίας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.