Τρίτη 1 Αυγούστου 2017

Βόμβα στην αγορά: Πτώχευσε η Hondos Center Πολυκαταστήματα

Σε καθεστώς πτώχευσης τέθηκε η Hondos Center Πολυκαταστήματα, σύμφωνα με την απόφαση 520/2017 του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών που αποκαλύπτει σήμερα το Capital.gr.

Η συγκεκριμένη .....

εξέλιξη δεν προκαλεί έκπληξη στην αγορά, καθώς, εδώ και πολλά χρόνια, η εταιρεία- που δεν σχετίζεται, επιχειρηματικά, με την αλυσίδα καταστημάτων Hondos Center- βρίσκεται σε οικονομικό αδιέξοδο, ενώ ακίνητά της έχουν οδηγηθεί, στο παρελθόν, σε πλειστηριασμό.

Όπως προβλέπει η πτωχευτική διαδικασία, στις 5 Οκτωβρίου θα λάβει χώρα στο Πρωτοδικείο Αθηνών η συνέλευση εικαζόμενων πιστωτών (οι απαιτήσεις τους κατά της Hondos Center Πολυκαταστήματα (Hondos Παλλάς) πιθανολογούνται κατά την κρίση του εισηγητή).

Σύμφωνα με τον ισολογισμό του 2013 για την 26η εταιρική χρήση, η Hondos Παλλάς πολυκαταστήματα, που ελέγχει ο Γιώργος Χόντος, ένας από τους πέντε αδελφούς της οικογένειας, εμφανίζει συνολικές υποχρεώσεις 77,5 εκατ. ευρώ, με την μερίδα του λέοντος, ποσό ύψους 24,3 εκατ. ευρώ να αφορά τους προμηθευτές.

Σύμφωνα με την "εικόνα" των μεγεθών της 31.12.2013, οι οφειλές που συνδέονται με μεταχρονολογημένες επιταγές ανέρχονται σε περίπου 8 εκατ. ευρώ, ενώ τα δάνεια προς τις τράπεζες διαμορφώνονται σε 18,5 εκατ. ευρώ. Τα χρέη προς ασφαλιστικούς οργανισμούς και εφορία ξεπερνούν τα 9 εκατ. ευρώ.

Για τις τρεις τελευταίες χρήσεις (2014-2016) η εταιρεία δεν έχει δημοσιεύσει οικονομικές καταστάσεις.

Οι πλειστηριασμοί

Το περασμένο Φθινόπωρο, για οφειλές, ύψους 1,68 εκατ. ευρώ, στο Ενιαίο Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης (ΕΤΕΑ) βγήκαν "στο σφυρί” τα εξής ακίνητα της Hondos Center Πολυκαταστήματα στην οδό Ιπποκράτους 3 στην Αθήνα:

-ισόγειο κατάστημα 15,7 τ.μ. στη στοά του Μεγάρου Παλλάδος που έχει εκτιμηθεί προς 45 χιλιάδες ευρώ, με το τίμημα πρώτης προσφοράς να είναι περίπου 74 χιλιάδες ευρώ.

-υπόγειο κατάστημα 49,3 τ.μ. στο Μέγαρο Παλλάδος με αξίας εκτίμησης 150 χιλιάδες ευρώ, με πρώτη προσφορά ύψους 120 χιλιάδες ευρώ.

-υπόγεια αποθήκη 21,2 τ.μ. στο ίδιο κτήριο που εκτιμάται προς 175 χιλιάδες ευρώ, με τιμή πρώτης εκκίνησης 140 χιλιάδες ευρώ.

Σημειώνεται ότι η χρήση και εκμετάλλευση του σήματος Hondos Center αποτελεί δραστηριότητα που αναπτύσσουν, αυτοτελώς, οι πέντε αδελφοί της οικογένειας Χόντου, με τον Νίκο, Αργύρη, Κώστα και Γιάννη να διαχειρίζονται ξεχωριστά, αλλά με ενιαία στρατηγική, τα καταστήματα της αλυσίδας. Ωστόσο, η πτωχευμένη Hondos Παλλάς του Γ.Χόντου και Στ.Κωστούλα είχε αποκοπεί από την ενιαία στρατηγική που υιοθετούσαν τα υπόλοιπα καταστήματα.

Το 2013 όταν έγιναν ευρέως γνωστές οι οικονομικές δυσχέρειες της Hondos Παλλάς Πολυκαταστήματα, η Hondos Center ανακοίνωνε ότι η μοναδική σχέση που συνδέει τα δύο σχήματα "περιορίζεται αποκλειστικά στην παραχώρηση άδειας χρήσης του εμπορικού σήματος "Hondos Center".

ΔΙΕΥΚΡΙΝΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΤΑΙΡΙΑ HONDOS CENTER

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.