Τρίτη 1 Αυγούστου 2017

ΔΕΗ: Ανατροπές στα τιμολόγια ρεύματος - Ποιοι χάνουν και ποιοι κερδίζουν

Έρχεται ξεκαθάρισμα μεταξύ των δικαιούχων του Κοινωνικού Οικιακού Τιμολογίου - Πιο αυστηρές οι προϋποθέσεις χορήγησής του
Πριν από τις 15 Αυγούστου αναμένεται να καταλήξει η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας (ΡΑΕ) στην εισήγησή της προς τον υπουργό ......

Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργο Σταθάκη, αναφορικά με τις αλλαγές που πρέπει να γίνουν στα κριτήρια υπαγωγής στο Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο (ΚΟΤ) ηλεκτρικού ρεύματος.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Euro2day.gr, οι προϋποθέσεις για τη χορήγηση του ΚΟΤ θα γίνουν πιο αυστηρές. Συγκεκριμένα, η ΡΑΕ επεξεργάζεται πρόταση, η οποία θα προβλέπει την καθιέρωση τριών ή τεσσάρων κατηγοριών επιδότησης. Προϋπόθεση για τη χορήγησή τους θα είναι ο καταναλωτής να συνδυάζει συγκεκριμένα κριτήρια που θα αφορούν στο ύψος του εισοδήματος, των τραπεζικών καταθέσεων αλλά και της ακίνητης περιουσίας. Με τον τρόπο αυτό θα απολαμβάνουν το φθηνό ηλεκτρικό ρεύμα όσοι πραγματικά δεν μπορούν να αντεπεξέλθουν στις χρεώσεις που ισχύουν για τη συντριπτική πλειοψηφία των καταναλωτών.

Με τον τρόπο αυτό αναμένεται να γίνει και ξεκαθάρισμα μεταξύ των ήδη 692.335 δικαιούχων του ΚΟΤ. Ανάμεσά τους υπάρχουν και νοικοκυριά, τα οποία μπορεί να εμφανίζουν χαμηλό εισόδημα, ωστόσο διαθέτουν τραπεζικές καταθέσεις και μεγάλης αξίας ακίνητα.

Σήμερα το ΚΟΤ διακρίνεται σε δύο κατηγορίες. Στην πρώτη ανήκουν εκείνοι με εισόδημα κάτω των 12.000 ευρώ, το οποίο προσαυξάνεται κατά 3.000 ευρώ ανά παιδί και με τετραμηνιαία κατανάλωση από 200 kwh-1.500 kwh. Επίσης στην ίδια κατηγορία ανήκουν τρίτεκνοι με εισόδημα έως 23.500 ευρώ και τετραμηνιαία κατανάλωση 200 kwh-1.700 kwh.

Στη δεύτερη κατηγορία υπάγονται μακροχρόνια άνεργοι, άτομα με αναπηρία 67% και άνω, καθώς και άτομα που χρήζουν μηχανικής υποστήριξης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.