Δευτέρα 4 Ιανουαρίου 2016

Το μυστικό Γερμανικό deal: Μητσοτάκης Πρωθυπουργός, Σαμαράς Πρόεδρος Δημοκρατίας

Η σουρεαλιστική πολιτική κολεγιά που έχει δημιουργηθεί και που ξεπερνά σε φαντασία το StarWars, δηλαδή ο Σαμαράς να στηρίζει έναν Μητσοτάκη, έχει υπόβαθρο. Σαθρό ... αλλά έχει.

Ο Μητσοτάκης μαζί με τον Γεωργιάδη ήταν οι σκληροί υπέρμαχοι του Μνημονίου, ήταν αυτοί που ......

ανάλγητα εφάρμοσαν όλα τα μέτρα χωρίς κοινωνικό πρόσημο και έδωσαν κακώς στη ΝΔ το πρόσημο της αντιλαϊκής πολιτικής δύναμης τα χρόνια της κρίσης.

Ο Μητσοτάκης είναι αριβιστής. Δεν προσμετρά τίποτα στο διάβα του. Το λένε πρώην συνεργάτες του που τον έζησαν και ένιωσαν στο πετσί τους το σκληρό του πρόσωπο. Το ξέρουν πολύ καλά όσοι απολύθηκαν. Το ξέρουν και εκείνοι που σε κυβερνητικό επίπεδο τον συναντούσαν για να βρουν ισοδύναμα μέτρα αντί των απολύσεων.

Ο Μητσοτάκης ήταν ο μόνος που μετά την ήττα της ΝΔ τον Ιανουάριο, στήριξε την ηγεσία του Αντώνη Σαμαρά (προσβλέποντας στο ακροδεξιό δαχτυλιδι) την ώρα που όλο το Καραμανλικό στρατόπεδο απείχε για ευνόητους πολιτικούς και βαθιά κοινωνικούς λόγους.

Ο Μητσοτάκης δεν αμφισβήτησε τον Αντώνη Σαμαρά, ούτε όταν η ΝΔ βρισκόταν στο 14% μετά το δημοψήφισμα, όμως αμφισβήτησε τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη όταν η ΝΔ έφτασε μετά τις εθνικές εκλογές στο 28%.

Όλα αυτά σήμερα, ξεπληρώνονται. Οι μυστικές συναντήσεις Σαμαρά – Μητσοτάκη έχουν φέρει ένα αποτέλεσμα.

Ο Αντώνης Σαμαράς που ξέρει καλά το παιχνίδι της παραπολιτικής και του μανιπουλαρίσματος στηρίζει με όλες του τις δυνάμεις ένα Μητσοτάκη. Και ο υιός του πρώην Πρωθυπουργού έχει υποσχεθεί πως η επόμενη Προεδρική θητεία θα ανήκει στον Αντώνη Σαμαρά.

Θα πέσει πολύ "επικοινωνιακό" χρήμα για να φανεί το μαύρο άσπρο.

Είναι αυτό που θέλουν και οι σκληροί της Γερμανίας και των πολυεθνικών συμφερόντων. Ένα δίδυμο εξουσίας στην Ελλάδα απόλυτα ελεγχόμενο, χωρίς κοινωνικό πρόσημο με μόνο γνώμονα τα διαπιστευτήρια καλής εκτέλεσης των συμφωνιών.

Θα επιτρέψουν οι Νεοδημοκράτες, την επόμενη Κυριακή, αυτό το άρρωστο deal να προχωρήσει; Και αν τελικά εξαπατηθούν οι Νεοδημοκράτες την επόμενη Κυριακή, πως είναι δυνατόν οι Γερμανοί να νομίζουν πως στη ΝΔ δεν θα επέλθει τελικά η διάσπαση; Μήπως γιατί τους διαβεβαιώνει ο Σαμαράς για το αντίθετο; Όπως τους διαβεβαίωνε πως θα εκλέξει Πρόεδρο της Δημοκρατίας;

Άρρωστο και όμως αληθινό.

Ιωάννης Καλαμίδης
www.tokentro.com



1 σχόλιο:

  1. Τώρα οι Νεοδημοκράτες ΞΕΡΟΥΝ γιατί ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ να ψηφίσουν τον Κυριάκο.
    1. Γιατί μέσω Κυριάκου θα έχουμε στην ουσία αρχηγό τον πατέρα του Κώστα και την αδελφή του Ντόρα.
    2 Γιατί είναι οπαδός της ακροδεξιάς φιλελεύθερης πολιτικής που θέλει τα πάντα μα τα πάντα σε ιδιώτες χωρίς καμία απολύτως συμμετοχή του κράτους πουθενά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.