Δευτέρα, 4 Ιανουαρίου 2016

Η αντίδραση του Δήμου Τριφυλίας για τους βανδαλισμούς στο Κοπανάκι

Τα ξημερώματα της Κυριακής 3 Ιανουαρίου 2016, ανόητοι, ανιστόρητοι, προκλητικοί και βλάσφημοι βάνδαλοι ασχημόνησαν εις βάρος του Ηρώου μας στην Δημοτική Κοινότητα Κοπανακίου.
Πρόσβαλαν την υπέρτατη αξία του πολιτισμού μας, που είναι ο σεβασμός των νεκρών μας. Πρόσβαλαν την ιστορία μας, πρόσβαλαν τα ιερά και τα όσια της κοινωνίας μας.

Οι θρασείς ιερόσυλοι, ....

τα απρόσωπα φαντάσματα της νύχτας, οι επαναστάτες της πεντάρας δεν έχουν θέση στην κοινωνία μας. Η ιστορία δεν διαγράφεται, δεν αλλοιώνεται και δεν χαλκεύετε με χρώματα και μπογιές και δεν ξαναγράφεται με ανοησίες και αυθαίρετες ερμηνείες.

Ο Δήμος εκφράζει τη λύπη του και την έντονη αγανάκτησή του για τη βεβήλωση του Μνημείου, όπως και κάθε Μνημείου, διαμηνύοντας πως τέτοιες προκλητικές και μισαλλόδοξες ενέργειες δεν διαγράφουν ούτε την ιστορία, ούτε τη μνήμη του λαού. Οι Τριφύλιοι πολίτες δεν ενστερνίζονται και δεν αποδέχονται ενέργειες που καλλιεργούν το μίσος και τη διχόνοια.

Η Δημοτική Αρχή με σεβασμό στην ιστορική μνήμη θα παρέμβει άμεσα για τον καθαρισμό και την αποκατάσταση του Μνημείου.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.