Κυριακή, 17 Ιανουαρίου 2016

Απάντηση στον Δήμαρχο Τριφυλίας για την caretta caretta

Κύριε Δήμαρχε
Καλά και άγια όσα μας γράφετε περί χρυσοθηρίας, γηγενούς εντοπιότητας, και κληρονομιάς στα παιδιά μας ειδικώς, όπως επίσης περί αυτοεπιβεβαίωσης, υψηλού πολιτισμού, παιδείας και περίοπτης θέσης του ανθρώπου γενικώς καθώς και τόσα άλλα συναφή που κάνουν να πάλλονται οι χορδές της ψυχής μας ως κάτοικοι της τρισενδόξου Τριφυλίας.

Όμως κ. Δήμαρχε περί της ταμπακιέρας τσιμουδιά. Για πέστε μας σας παρακαλώ.....

εγκρίνετε τη δόμηση στις ιδιοκτησίες που βρίσκονται εντός της ουσιαστικής «Περιοχής Προστασίας της φύσης» (1) Ναι ή όχι; Όλα τα άλλα είναι εκ περισσού, με άλλα λόγια να αγαπιόμαστε. Εδώ παπάς, εκεί παπάς, πούναι ο παπάς που λένε……

Κύριε Δήμαρχε
Εσείς και οι υπόλοιποι δήμαρχοι της περιοχής του Κυπαρισσιακού Κόλπου μαζί με τους άλλους διατελέσαντες επώνυμους άρχοντες του τόπου (περιφερειάρχες, βουλευτάδες και πρωθυπουργοί) πρέπει να πληρώσετε τη καμπάνα της Ε.Ε. και όχι εμείς, ο πάντα προδομένος και χιλιοπικραμένος λαός.

ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ: Φτάνει πια το τροπάρι για δήθεν συκοφαντίες και ψευδείς καταγγελίες από τα θαυμαστά παιδιά του Αρχέλων. Εσείς τα συκοφαντείτε και τα λοιδορείτε αντί να τα έχετε προς παράδειγμα και μίμηση σε όλη τη νεολαία.

(1) Πλέον η ζώνη που χρειάζεται ειδική προστασία στο νέο σχέδιο που επεξεργάζεται η πολιτεία δεν θα ονομάζεται Εθνικό Πάρκο αλλά «Περιοχή Προστασίας της Φύσης» και θα περιλαμβάνει την ακτή, τις αμοθίνες και τα παράκτια πευκοδασσύλια. Σε αυτή την περιοχή θα απαγορεύεται αυστηρώς η δόμηση. Η δε περιοχή μέχρι την Εθνική οδό θα αποτελεί την «Περιφερική Ζώνη» όπου θα επιτρέπεται η δόμηση με ορισμένους περιορισμούς, όπως η αρτιότητα και το ύψος κι αυτοί ανάλογα τη γεωγραφική θέση. Υπόψη το σχέδιο μπαίνει σε διαβούλευση σε περίπου δέκα μέρες ούτως ώστε το όλο θέμα να είναι έτοιμο μέχρι τα μέσα Μαϊου που λήγει και η αναστολή δόμησης στην περιβόιτη περιοχή του Παπά. Αυτά μας ανέφερε τις προάλλες η περιβαλλοντολόγος του υπουργείου που χειρίζεται το θέμα κι αυτά σας μεταφέρω με πάσα επιφύλαξη γιατί εδώ είναι Ελλάντα. Όπως κατανοείτε κ. Δήμαρχε η διαβούλευση απαιτεί προτάσεις και μόνο προτάσεις.

Θεόδωρος Κόλλιας
Πρόεδρος της Εθελοντικής Πολιτιστικής και Περιβαλλοντικής Κίνησης Ζαχάρως
Διαχειριστής του ιστοτόπου http://yannitsochori.blogspot.gr/Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.