Κυριακή, 17 Ιανουαρίου 2016

Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους οι Αγρότες. Τι αποφάσισαν σήμερα στην Μεσσήνη

Πολλοί ήταν οι αγρότες που συγκεντρώθηκαν σήμερα το πρωί στη Μεσσήνη προκειμένου να διαδηλώσουν εναντίον της φορολαίλαπας που ετοιμάζεται η κυβέρνηση Τσίπρα να τους επιβάλει.
Στο συλλαλητήριο ....

συμμετείχαν και οι αγροτικοί Σύλλογοι της περιοχή μας (Γαργαλιάνων, Φιλιατρών και Χανδρινού,) αλλά και Αγρότες από κάθε γωνιά της Μεσσηνίας συμμετείχαν μαζικά στο συλλαλητήριο που είχε οργανώσει ο Αγροτοκτηνοτροικός Σύλλογος της περιοχής.
Τι και αν έβρεχε, τι και αν έριξε χαλάζι, αυτό δεν στάθηκε ικανό να τους εμποδίσει να στείλουν ηχηρό μήνυμα στην Κυβέρνηση Τσίπρα διεκδικώντας το αυτονόητο και κλείνοντας συμβολικά τον κόμβο της Μεσσήνης.

Ο αγροτικός σύλλογος Μεσσήνης χαιρέτισε τη μαζική συμμετοχή των Μεσσήνιων αγροτών στο συλλαλητήριο και έκλεισαν για λίγη ώρα τον κόμβο της Μεσσήνης προειδοποιώντας ταυτόχρονα ότι θα κλιμακωθούν οι αντιδράσεις τους στα σχέδια της Κυβέρνησης.

Μετα τον αποκλεισμό, αποφασίστηκε η μορφή της κλιμάκωσης του αγώνα τους με τα παρακάτω μέτρα:

• Παράαξη στα αγροτικά μηχανήματα, Τρακτέρ, στην πλατεία της Μεσσήνης, από την Παρασκευή, 22 Γενάρη, στις 11:00 πμ.
• Αντιστοίχως, θα παραταχθούν τρακτέρ στις πλατείες των χωριών σε όλη τη Μεσσηνία.
• Κλιμάκωση με Παμεσσηνιακό Μπλόκο από όλους τους συλλόγους του νομού.
• Κοινή δράση με το Πανελλαδικό Συντονιστικό των Μπλόκων.

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΝΕ

► Κατάργηση όλων των άμεσων και έμμεσων περιορισμών της αγροτικής και κτηνοτροφικής παραγωγής που επιβάλλει η νέα ΚΑΠ 2015-2020 της ΕΕ, να μην ισχύσουν τα χειρότερα μέτρα της, σύνδεση των ενισχύσεων με την παραγωγή, το ζωικό κεφάλαιο.

► ΟΧΙ στο νέο ασφαλιστικό – σφαγείο για τους αγρότες. Καμιά αύξηση στις ασφαλιστικές εισφορές στον ΟΓΑ. Μείωση των ορίων συνταξιοδότησης στα 60 για τους αγρότες και στα 55 για τις αγρότισσες. Συντάξεις αξιοπρέπειας. Να ανακληθεί άμεσα η αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης στα 67 χρόνια που ισχύει σήμερα. Αποκλειστικά Δημόσια Δωρεάν Υγεία - Πρόνοια. Να σφραγιστούν όλα τα βιβλιάρια υγείας του ΟΓΑ χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

► Φορολογία σε κάθε πραγματικό εισόδημα, κατάργηση των τεκμηρίων. Αφορολόγητο οικογενειακό εισόδημα 30.000€ προσαυξημένο με 5.000€ για κάθε παιδί. Προοδευτική φορολόγηση στο επιπλέον εισόδημα, για τους μεγαλοαγρότες και τους επιχειρηματίες στο 45%. Κατάργηση των λογιστικών βιβλίων σε φτωχούς αγρότες με τζίρο ως 40.000€.

► Κατάργηση των χαρατσιών του ΕΝΦΙΑ, γεωτρήσεων, ΟΣΔΕ (επιστροφή όλων όσων κρατήθηκαν μέχρι τώρα), πιστοποίησης ψεκαστικών κ.ά., του ΦΠΑ στα αγροτικά μέσα και εφόδια, ζωοτροφές, στα τρόφιμα, είδη λαϊκής κατανάλωσης και υπηρεσίες.

► Αφορολόγητο πετρέλαιο, όπως στους εφοπλιστές - Άμεση μείωση της τιμής του αγροτικού ρεύματος κατά 50% στους μικρομεσαίους αγροτοκτηνοτρόφους.

► Άμεση και γρήγορη αποζημίωση των ζημιών που έγιναν από ασθένειες, φυσικές καταστροφές και μέτρα για την αποκατάσταση του αγροκτηνοτροφικού κεφαλαίου. ΕΛΓΑ κρατικός φορέας που θα καλύπτει και θα αποζημιώνει στο 100% της ζημιάς από όλες τις αιτίες καταστροφής σε φυτική, ζωική παραγωγή και πάγιο κεφάλαιο χωρίς καθυστερήσεις.

► Καμιά κατάσχεση πρώτης, δεύτερης κατοικίας ή χωραφιού, από δάνεια που βρίσκονται στο «κόκκινο» συνολικής αντικειμενικής αξίας μέχρι 300.000 ευρώ. Διαγραφή των τόκων και κούρεμα του κεφαλαίου σε ποσοστό 30% για επαγγελματικά δάνεια μέχρι 200.000 ευρώ των φτωχών αγροτοκτηνοτρόφων και ψαράδων.

► Ενίσχυση της κτηνοτροφίας και εξασφάλιση των αναγκαίων βοσκήσιμων εκτάσεων. Δωρεάν κρατική σήμανση ζώων, νομιμοποίηση σταβλικών εγκαταστάσεων, υποδομές για την αντιμετώπιση ζωονόσων και πρόσληψη γεωτεχνικών.

► Κατώτατες εγγυημένες τιμές για τα αγροκτηνοτροφικά προϊόντα, που να καλύπτουν το κόστος παραγωγής και να αφήνουν εισόδημα για επιβίωση και συνέχιση της αγροτικής δραστηριότητας. Φθηνά προϊόντα για τις λαϊκές ανάγκες ενάντια στην κερδοσκοπία εμπόρων και βιομηχανιών.

► Να εξοφληθούν άμεσα όλα τα χρωστούμενα σε νέους αγρότες καθώς και οι δικαιούχοι (εξισωτικών αποζημιώσεων, επιστροφής φόρου καυσίμων, νιτρορύπανσης, βιολογικών καλλιεργειών, αναπλήρωση χαμένου εισοδήματος από το εμπάργκο στην Ρωσία κ.α). Το κράτος να εγγυηθεί την άμεση πληρωμή όλων των χρωστούμενων προϊόντων από εμπόρους, εξαγωγείς και βιομηχάνους, την παροχή από τις τράπεζες άτοκων καλλιεργητικών δανείων σε νέους αγρότες, μικρομεσαίους αγρότες και κτηνοτρόφους.

► Να γίνουν τα απαραίτητα έργα υποδομής για εξασφάλιση επαρκούς άρδευσης, αντιπλημμυρικά έργα. Να μην ιδιωτικοποιηθεί η διαχείριση των νερών, όπως προβλέπει η οδηγία 60/2000 της ΕΕ.

► Να σταματήσουν τα αγροτοδικεία και η ποινικοποίηση των αγροτικών και κοινωνικών αγώνων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.