Κυριακή, 17 Ιανουαρίου 2016

Ενημέρωση Κατσίβελα για κτηριακές υποδομές σχολείων της Κυπαρισσίας. Υπέβαλαν ερωτήσεις και οι μαθητές.

Ο Δήμαρχος Τριφυλίας επισκέφθηκε το Λύκειο και το Γυμνάσιο Κυπαρισσίας, όπου είχε μακρά και εποικοδομητική συνεργασία με το Λυκειάρχη κ. Αντωνόπουλο Ευάγγελο και τον Γυμνασιάρχη κ. Θεοδωρόπουλο Γεώργιο, για θέματα που αφορούν τις κτιριακές υποδομές των σχολείων, όσο και θέματα που αφορούν το σύνολο της εκπαίδευσης.

Ακολούθησε συνάντηση και συζήτηση με τους εκπροσώπους της .....

μαθητικής κοινότητας, με μεγάλη συμμετοχή των μαθητών. Οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να εκφράσουν τις απόψεις, τις παρατηρήσεις και τις επιθυμίες τους για το μέλλον της πόλης της Κυπαρισσίας αλλά και ολόκληρου του Δήμου Τριφυλίας .
Ολοκληρώθηκε η συνεργασία με την επίσκεψη στους αθλητικούς χώρους του Γυμνασίου, όπου και υπάρχουν ζητήματα ως προς την χρήση τους. Μετά το πέρας της επισκέψεως ο Δήμαρχος Τριφυλίας έκανε την ακόλουθη δήλωση :

« Σήμερα αρχίσαμε, από τα σχολεία της Κυπαρισσίας, ανοιχτή επικοινωνία με την μαθητική κοινότητα του Δήμου μας.
Οι συμπεριφορές του παρελθόντος και η οικονομική κρίση που ακολούθησε ουσιαστικά υποθήκευσε και αλόγιστα σπατάλησε το μέλλον και τα όνειρα των παιδιών μας. Γι αυτό πρέπει να δουλέψουμε επίμονα και με συνέπεια για να αναστρέψουμε τη φθορά και να φέρουμε την ελπίδα και πάλι στην κοινωνία μας. Για αυτήν τη Δημοτική αρχή οι μαθητές αποτελούν προτεραιότητα.

Οι μαθητές μας, απέδειξαν για άλλη μία φορά το υψηλό ήθος και τις λεπτές ευαισθησίες που έχουν με τις πολύ εύστοχες ανησυχίες που εξέφρασαν, τα όνειρα αλλά και τις προσδοκίες που έχουν από μας.
Θέλω να δηλώσω, κατά τον πιο σαφή και αδιαμφισβήτητο τρόπο, τη μεγάλη εκτίμηση και το σεβασμό που έχουν οι πολίτες της πόλης μας και η Δημοτική Αρχή σε όλους τους εκπαιδευτικούς μας. Ιδιαίτερη αναφορά θέλω να κάνω στους κ.κ. Γυμνασιάρχη και Λυκειάρχη για τις υπεράνθρωπες προσπάθειες που κάνουν και το λαμπρό έργο που παράγουν με απόλυτη συνέπεια και ήθος.

Όσον αναφορά το θέμα των αθλητικών χώρων ευρέθησαν προφανείς λύσεις, που ο Δήμος θα αναλάβει να υλοποιήσει.

Ο Δήμος Τριφυλίας θα είναι κοντά στην εκπαιδευτική κοινότητα, ως καθήκον και προτεραιότητα, γιατί πέραν της μόρφωσης που παρέχει, διαμορφώνει ηθικές αρχές, καλλιεργεί κοινωνική και πολιτική συνείδηση, προετοιμάζει τους αυριανούς ενεργούς πολίτες της Χώρας μας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.