Παρασκευή, 20 Νοεμβρίου 2015

Ήρθε και στην Ελλάδα: Google Maps με traffic information

Μποτιλιάρισμα, κορναρίσματα και “γαλλικά” τέλος στους ελληνικούς δρόμους. Όλα αυτά μπορείς να τα αποφύγεις.

Η Google ενεργοποίησε και στη χώρα μας τις πληροφορίες traffic για το Google Maps. Τι σημαίνει αυτό πρακτικά; Ότι από το κινητό και το .....

tablet σου, μπορείς πλέον να βρεις πληροφορίες για την κίνηση των δρόμων, ώστε να αποφύγεις μία διαδρομή ή να επιλέξεις μία άλλη με λιγότερη κίνηση.

Η υπηρεσία δείχνει σε πραγματικό χρόνο την κίνηση στους δρόμους real-time traffic, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η Google. Αυτό σημαίνει ότι μπορείς να παρακολουθήσεις σε πραγματικό χρόνο τις συνθήκες που επικρατούν στους δρόμους στους οποίους πρόκειται να κινηθείς ή ήδη κινείσαι.

Πώς λειτουργεί
Η υπηρεσία λειτουργεί αναλύοντας τοποθεσίες μέσω GPS οι οποίες μεταδίδονται στην Google μέσω των κινητών τηλεφώνων ή των tablet των άλλων χρηστών. Έτσι, υπολογίζοντας την ταχύτητα των συσκευών, με ενεργοποιημένο το GPS, που κινούνται σε ένα δρόμο, μπορεί να δείξει στο χάρτη των Maps αν υπάρχει κίνηση ή όχι. Μέχρι στιγμής η υπηρεσία real – time traffic της Google – Maps, είναι διαθέσιμη στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη καθώς επίσης και στους κεντρικούς δρόμους πόλεων της επαρχίας.

Κάναμε τη δοκιμή
Εμείς επιλέξαμε να κάνουμε μία κοντινή διαδρομή σε ώρα αιχμής. Απόγευμα Πέμπτης, από τα γραφεία του CNN Greece στο Μαρούσι μέχρι την Κηφισιά. Και το Google Maps μας έδειξε ποιοι δρόμοι έχουν κίνηση και ποιοι όχι!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.