Παρασκευή 20 Νοεμβρίου 2015

Όλοι (Μεϊμαράκης, Κυριάκος, Άδωνις) μαζί και ο Τζιτζικώστας… χώρια

Η τελευταία εβδομάδα της προεκλογικής μάχης για την ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας, ανέδειξε τις πραγματικές διαστάσεις του διακυβεύματος.

Απ΄τη μια, τρεις υποψήφιοι με συγκεκριμένες προτάσεις, αρχές και αξιακό κώδικα, ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Άδωνις Γεωργιάδης, παρουσίασαν με αξιοπρέπεια τις θέσεις τους, και έδειξαν ότι είναι αποφασισμένοι να .....

δώσουν τη μάχη για την ενότητα της Νέας Δημοκρατίας και συνολικά της Κεντροδεξιάς την επομένη, απέναντι στο σύστημα Τσίπρα.

Απ΄την άλλη, ο Απόστολος Τζιτζικώστας, ως θεσμική και ηθική παραφωνία αυτής της εκλογικής αναμέτρησης, με συμπεριφορές… ΠΑΣΟΚ, πολύ μακριά από τον αξιακό κώδικα της Κεντροδεξιάς, και με μια εγωκεντρική προσέγγιση της πολιτικής, που δεν συνάδει με την πραγματικότητα.

Από την πρώτη στιγμή, η υποψηφιότητα Τζιτζικώστα ενοχλούσε. Όχι φυσικά όπως το… αντιλαμβάνεται ο Περιφερειάρχης. Ενοχλούσε την ηθική αξιοπρέπεια της Κεντροδεξιάς, ενοχλούσε την κοινή λογική, καθώς όλοι έβλεπαν τη σπουδή συγκεκριμένων συμφερόντων να στηρίξουν τον Απόστολο Τζιτζικώστα.

Από φιλοβασιλικές και ακραίες δυνάμεις, μέχρι τα… γνωστά συμφέροντα, που επί σειρά πολλών ετών πολέμησαν προσωπικά τον Κώστα Καραμανλή, για να διατηρήσουν στην εξουσία το σύστημα ΠΑΣΟΚ (και σήμερα ΣΥΡΙΖΑ) σε όλες τις εκδοχές του.

Ο Απόστολος Τζιτζικώστας προκάλεσε οργή με τα αναξιοπρεπή τηλεοπτικά σποτ του, που θύμισαν τη γκάφα του Γιάννη Τζανετάκου απέναντι στη Φώφη Γεννηματά, και είχαν τα γνωστά αποτελέσματα, με τη σημερινή πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ να κερδίζει με σαρωτικό τρόπο τις εκλογές για την Υπερνομαρχία Αττικής.

Μέχρι και σήμερα, το επιτελείο Τζιτζικώστα διαρρέει non-papers χαμηλού πολιτικού επιπέδου και αισθητικής, με γλώσσα υβριστική για όλους: Για τους άλλους 3 υποψηφίους, για τις… δημοσκοπήσεις, για τους… Συνταγματολόγους, για όλους εκείνους που δεν υπέκυψαν στην απόπειρα άλωσης της Κεντροδεξιάς.

Και εξακολουθεί να βρίσκει… βολεμένους στις άλλες υποψηφιότητες, τη στιγμή που γύρω από τον Απόστολο Τζιτζικώστα έχουν συγκεντρωθεί όλοι εκείνοι που “έτρεξαν” τη Νέα Δημοκρατία τα δυο τελευταία χρόνια, από θέσεις ευθύνης στον κομματικό μηχανισμό, με τα γνωστά αποτελέσματα των 5 ηττών σε ισάριθμες εκλογικές αναμετρήσεις.

Δεν είναι λοιπόν τυχαίο ότι, μέσα στις επιμέρους διαφοροποιήσεις τους, ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Άδωνις Γεωργιάδης, “δείχνουν” με νόημα τον Απόστολο Τζιτζικώστα, για όσα λέει και κάνει.

Είναι προφανές ότι την επομένη των εκλογών, Μεϊμαράκης, Μητσοτάκης και Γεωργιάδης εγγυώνται την ενότητα και συνοχή της Νέας Δημοκρατίας, απέναντι στη λαίλαπα της κυβέρνησης Τσίπρα.

Η ρητορική και η συμπεριφορική ηθική του στρατοπέδου Τζιτζικώστα αντιθέτως, εγγυάται τη διάλυση της Νέας Δημοκρατίας, επομένως και την εξυπηρέτηση των επιδιώξεων του Αλέξη Τσίπρα.

Ίσως με ένα νέο κόμμα, μαζί με τον Τάκη Μπαλτάκο, όπως αποκάλυψε σήμερα το antinews.

Υστερόγραφα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.