Τετάρτη, 15 Ιουλίου 2015

Η μεγάλη παραπλάνηση

Μετά την προεκλογική περίοδο καλλιέργειας προσδοκιών και δήθεν πνοής αντίστασης, χαιρετίστηκε ως θετική η έλευση της νέας Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ από μερίδα Ελλήνων που δυστυχώς πίστεψαν τον παροχολογικό λόγο του Σύριζα , συνεπικουρούμενο από την επιτομή του λαϊκισμού, θολό λόγο των ΑΝΕΛ .

Κάποιοι θεώρησαν ότι.....

η ασάφεια Βαρουφάκη και η προκλητικότητα στα λόγια και τη συμπεριφορά των διαπραγματευτών του 5μήνου, θα βοηθούσε την Ελλάδα. Εκ του αποτελέσματος όμως , διαφαίνεται ότι οδηγηθήκαμε σε απανωτά λάθη πολιτικών εκτιμήσεων , με τραγικά αποτελέσματα για τη Χώρα.

Βρεθήκαμε χωρίς ζωτικό χώρο δράσης πλέον, χωρίς συμμαχίες και χωρίς εναλλακτικές πολιτικής. Φτάσαμε ένα βήμα πριν το τέλος και χάριν στις σωτήριες παρεμβάσεις παραδοσιακά φίλα προσκείμενων προς εμάς χωρών της Ευρώπης π.χ. Γαλλία, Ιταλία κλπ, αποφύγαμε το …γδούπο της πτώσης μας που θα ήταν τόσο εκκωφαντικός και θα μας παρέσυρε στη δίνη της ασύντακτης χρεοκοπίας.

Ο πρωθυπουργός αντελήφθη έστω και αργά το δρόμο που του είχε στρώσει το λόμπυ της δραχμής και μέσα στον κυκεώνα των τραγικών του λαθών, έστω και την ύστατη ώρα προσπάθησε να κρατήσει το τιμόνι της χώρας, πριν αυτή γίνει συντρίμμια στα βράχια. Αυτός το κατανόησε…οι λοιποί όμως;
Οι τοπικοί βουλευτές που ονειρεύονταν ρήξεις, πολέμους και ηρωϊκά ΟΧΙ , εντασσόμενοι ηθελημένα ή αθέλητα στο πλευρό των μεγάλων συμφερόντων που επιδιώκουν λυσσαλέα να μας στείλουν πίσω στη δραχμή με σκοπό να κερδοσκοπήσουν στο κουφάρι της Ελλάδας , τι κάνουν; Ψηφίζουν ΝΑΙ αλλά θα παλέψουν για το ΟΧΙ;

Με ποίο πρόγραμμα ζήτησαν και πήραν ο κ.Πετράκος και η κ.Ψαρρέα την ψήφο των Μεσσηνίων; Ανέφεραν ποτέ πως σχεδιάζουν να οδηγήσουν τη Χώρα στη δραχμή και την ανεξέλεγκτη χρεοκοπία θεωρώντας λογικό πως πρέπει όλοι μας να κυριευτούμε από το σύνδρομο του Βέρθερου; Πως κρατούν τις έδρες που παραπλανητικά κέρδισαν στις τελευταίες εκλογές;

Παραπλάνηση , αναξιοπιστία, κυβιστήσεις ολκής, δημιουργία διχαστικού κλίματος στην Ελληνική κοινωνία , ανησυχία και απερίγραπτες οικονομικές ζημιές π.χ. τουρισμός, είναι το αποτέλεσμα της σύντομης διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ και της Βαβέλ των συνιστωσών του.

Εμείς σήμερα, πρέπει να απομονώσουμε τις φωνές του λαϊκισμού και των εραστών της καρέκλας και να αντιληφθούμε πως οι δυνάμεις της Ελλάδας είναι ανεξάντλητες, αρκεί να είμαστε ΟΛΟΙ μαζί , μέσα στην Ευρώπη των λαών.

Αντωνία Μπούζα –Κωνσταντέλου
Περιφερειακή Σύμβουλος Πελοποννήσου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.