Πέμπτη 12 Μαρτίου 2015

Τοπικό Συμβούλιο Φιλιατρών: Αποφάσισαν κλαδεμα δέντρων στην πλατεία και καλωπισμό περιβάλλοντος χώρου νέας Δεξαμενής. [ Video ]

UPDATE
Λόγω τεχνικού προβλήματος, το Video επαναφορτώθηκε και τώρα είναι διαθέσιμο.

Το θέμα με την εναπόθεση μπαζών κοντά στην Δεξαμενή Φιλιατρών ήταν αυτό που κατέλαβε την περισσότερη ώρα συζήτησης στο χθεσινοβραδινή συνεδρίαση του Τοπικού Συμβουλίου της Δημοτικής Ενότητας Φιλιατρών στο Δημοτικό κατάστημα της πόλης.
Στα υπόλοιπα θέματα .....

Συζητήθηε εκτός ημερήσιας διάταξης και έγιnε ομόφωνα αποδεκτή η εισήγηση προς την οικονομική επιτροπή η έγκριση αγοράς και αλλαγής Τριών κλειδαριών ασφαλείας για την Δ.Ε. Φιλιατρών με ειδικά χαρακτηριστικά για να μην αντιγράφεται χωρίς άδεια από τους υπευθύνους του Δήμου.

Στο πρώτο θέμα της ημερήσιας διάταξης ο πρόεδρος του τοπικού Συμβουλίου Φιλιατρών κ. Φαρμάκης εισηγήθηκε την κοπή και κλάδεμα ορισμένων δέντρων στην πλατεία της Καποδίστρια και συγκεκριμένα πίσω απο το Ηρώωο όπου παρά τον ωτισμό παρατηρούνται σκοτεινά σημεία τα οποία μαζεύουν μαύρους και γενικά αλλοδαπούς.
Η πρόταση του κ. Φαρμάκη είναι να κοπούν τελείως κάποιοι φοίνηκες ξεροί που ήδη υπάρχουν όπως ένα δέντρο το οποίο έχει πάρει μεγάλη κλίση, κάποια δέντρα τα οποία εμποδίζουν τον πλούσιο φωτισμό τμήματος του αλσυλίου, αλλα και κλάδεμα κάποιων δέντρων προκειμένου να ευπρεπιστούν.
Τα μέλη του Τοπικού Συμβουλίου αποδέχτηκαν ομόφωνα τη πρόταση του προέδρου.

Στο θέμα της εναπόθεσης απορριμάτων στον περιβάλλοντα χώρο της Νέας δεξαμενής Ψηφίστηκε να τοποθετηθεί σήμανση απαγόρευσης ρίψης Μπαζών.
Ο κ. Γριβοκωστόπουλος τόνισε ότι η κατάσταση εκεί είναι απαράδεκτη. Επέρριψε ευθύνες και στην προηγούμενη Δημοτική αρχή που δεν έκανε κάτι να προστατευθεί το νερό που πίνουμε εμείς και τα παιδιά μας.
Μετέφερε με γλαφυρότητα την επικρατούσα κατάσταση που επικρατεί λέγοντας ότι κάποιος κακόβουλος μπορεί να έχει πρόσβαση εκεί και να ρίξει τίποτα στο νερό.
Ο κ. Φαρμάκης είπε ότι θα υπάρξουν παρεμβάσεις ώστε να αποκατασταθούν οι όποιες φθορές υπάρχουν και ο χώρος να καλλωπιστεί.

Αρνητική ήταν ωστόσο με ψήφους τρείς εναντίον μίας η αίτηση από γείτονες και Ιερέα του ιερού ναού Εισοδίων της Θεοτόκου (Παναγίας) για τοποθέτηση πινακίδας απαγόρευσης στάσης και στάθμευσης στην πλατεία του ιερού Ναού και συγκεκριμένα στην απέναντι μεριά της εκκλησίας σε φορτηγά και Λεωφορεία.
Το σκεπτικό της απόρριψης ήταν πως το σημείο έχει πάρα πολύ μεγάλο πλάτος και δεν ενοχλεί σε τίποτα το να παρκάρει ένα φορτηγό ή ένα λεωφορείο, θεωρώντας τελείως παράλογο το αίτημα που υποβλήθηκε.

Για το θέμα της αντικατάστασης τεχνικών στο δρόμο προς Πλάτη δηλαδή τα γεφυράκια που χρησιμοποιούν οι πολίτες για την μετάβαση τους στις περιουσίες τους.
Το πρόβλημα που υπάρχει με τις βροχωπτώσεις είναι τα νερά να λόγω μικρής διατομής των Γεφυριών βγαίνει στο δρόμο και σε ορισμένες περιπτώσεις που περνάνε αγωγοί από τις διατομές μειώνει την διατομή και να δημιουργείοξύ πρόβλημα.
Ψηφίστηκε ομόφωνα

Για το τελευταίο θέμα με την πρόσβαση στο νέο γήπεδο Φιλιατρώνπροτάθηκε από τον πρόεδρο η διάνυξη ενός δρόμου ο οποίος θα βγαίνει κάθετα στο νέο γήπεδο.
Ακο΄συτηκε η πρόταση να χρησιμοποιεόται ο ήδη υπάρχον δρόμος που βρίσκεται αριστερά.
Το πρόβλημα που υπάρχει με τον υπάρχοντα δρόμο λέγεται ότι δεν είανια δημοτικός, αλλα ιδιωτικός.
Τέθηκε το ερώτημα από τον κ. Κωτσάκη αν τυχόν υπάρχει σε εκείνο το τμήμα τπυ δρόμου απαλλωτριώσεις.
Ο κ. Φαρμάκης πρότεινα να αναβληθεί το θέμα για άλλο Τοπικό Συμβούλιο προκειμένου να διερευνήσουν κάποια στοιχεία.

Παρακολουθείστε το Video από την συνεδρίαση του Τοπικού Συμβουλίου




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.