Παρασκευή 14 Μαρτίου 2014

κ Σκυλακάκη, “σκυλεύουν» το πτώμα της Ελλάδος;

Αρθρο του καθηγητή Γιώργου Πιπερόπουλου στο Φιλιατρά News

Ο κ Θόδωρος Σκυλακάκης δεν είναι ένα «τυχαίο» πρόσωπο στο ελληνικό πολιτικό παλκοσένικο και ΔΕΝ υπήρξε ένας αλεξιπτωτιστής στην Κεντροδεξιά παράταξη. Έχει πλούσιο βιογραφικό από τα φοιτητικά του χρόνια στη ΔΑΠ και μετά στην ΝΔ και στη συνέχεια, αφού διαγράφηκε από τη ΝΔ του κ Σαμαρά εξαιτίας των Μνημονίων, προσχώρησε στη ΔΡΑΣΗ όπου τώρα πέραν της ιδιότητας του Ευρωβουλευτή είναι και ο 3ος Πρόεδρός της.

Ομολογώ ότι οι δρόμοι μας, με ......

τον κ Σκυλακάκη, δεν διασταυρώθηκαν ποτέ αλλά καθώς διάβασα τη δήλωσή του αναφορικά με το ΕΛΛΗΝΙΚΟ θεώρησα ότι αυτά που λέει είναι όχι μόνο ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ αλλά αποκαλυπτικά για έναν φορέα που λέγεται ΤΑΙΠΕΔ και για τις διαδικασίες που ακολουθεί «εκποιώντας» περιουσιακά στοιχεία της Ελλάδος και των Ελλήνων.
Ο τίτλος μου δεν ενέχει κανένα στοιχείο ειρωνικού «λογοπαιγνίου» αλλά συνιστά ένα ερώτημα που ήρθε στο νου μου διαβάζοντας τη «δήλωση Σκυλακάκη» και το μοιράζομαι μαζί σας προσθέτοντας ΔΥΟ ακόμη ερωτήματα:
1/ Θα το «εκχωρήσει» τελικά KAI το «ΕΛΛΗΝΙΚΟ» ο ΤΑΙΠΕΔ;
2/ Θα βρεθούνε 3 Βουλευτές που πιστεύουν ακόμη στην υστεροφημία τους (στη χώρα του «εδώ και τώρα» όπως έλεγε ο μακαρίτης Ανδρέας) για να ΑΝΑΚΟΨΟΥΝ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ αυτή η ανεξέλεγκτη, πέραν του οικονομικού και πολιτικού ξεπεσμού, πτώση των ηθικών μας ΑΞΙΩΝ;

Η «δήλωση Σκυλακάκη» στο REAL.gr δεν χρειάζεται σχόλια:
«Το οικόπεδο του Ελληνικού είναι το ακριβότερο οικόπεδο στη χώρα και ένα από τα καλύτερα στην Ανατολική Μεσόγειο. Έχει προνομιακή θέση, άριστη πρόσβαση σε υποδομές, μεγάλες δυνατότητες εξωστρεφών εσόδων. Δημιούργησε, παρά τη δεινή θέση στην οποία βρέθηκε η χώρα τα τελευταία χρόνια, σοβαρό επενδυτικό ενδιαφέρον. Τι συνέβη και παρά το “red carpet” (το κόκκινο χαλί του κ. Σαμαρά) οι επενδυτές είναι “όπου φύγει-φύγει” και έμεινε μόνο ένας, είναι αδιάφορο στη φάση αυτή.

Το βέβαιο είναι ότι είναι αδιανόητο να πωληθεί σήμερα με μια μόνο προσφορά, ιδίως όταν ήδη το ΤΑΙΠΕΔ έχει “πετύχει” σε όλους σχεδόν τους διαγωνισμούς του να ξεκινά με πολλούς και να μένει τελικά πάντα μόνο ένας. Υπενθυμίζω:
ΔΕΠΑ: Ο διαγωνισμός ξεκίνησε με τρεις ενδεικτικές προσφορές για να φτάσουμε στον έναν “σίγουρο” ενδιαφερόμενο, που απέσυρε τελικά το ενδιαφέρον του.
ΔΕΣΦΑ: Τρεις ενδεικτικές προσφορές, μια τελική προσφορά.
ΟΠΑΠ: Τέσσερις ενδεικτικές προσφορές, μια τελική προσφορά .
Κρατικά Λαχεία: Εκδήλωσαν ενδιαφέρον τρεις εταιρίες και στην τελική φάση έμεινε ένα μόνο επενδυτικό σχήμα.
Διεθνές Κέντρο Ραδιοτηλεόρασης: Τρεις ενδεικτικές προσφορές, μια τελική προσφορά.»

http://www.real.gr/DefaultArthro.aspx?page=arthro&id=306482&catID=1