Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου 2013

Υπό έρευνα οι διαδικασίες έκδοσης αδειών σε μικροπωλητές

Επιστολή προς τον Γενικό Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής, Δημήτρη Καλογερόπουλο, προκειμένου να διερευνήσει τους τρόπους με τους οποίους δίδονται οι άδειες λειτουργίας υπαίθριου εμπορίου, απέστειλε ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Μιχελάκης.

Ο υπουργός Εσωτερικών απέστειλε τη σχετική επιστολή προς τον.......

κ. Καλογερόπουλο με εντολή πρωθυπουργού, μετά τις δημόσιες καταγγελίες σχετικά με την ύπαρξη κυκλωμάτων που κερδοσκοπούν με τη χορήγηση των αδειών για τις λαϊκές αγορές.

Σε ό,τι αφορά ανακοίνωση της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ), στην οποία υποστηρίζεται ότι την ευθύνη για την έκδοση αδειών πωλητών έχουν στις μεγάλες πόλεις, Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πειραιά, οι Οργανισμοί Λαϊκών Αγορών και στις υπόλοιπες οι Αποκεντρωμένες Διοικήσεις, ο κ. Μιχελάκης σημειώνει «ότι οι άδειες για τους μικροπωλητές στα παζάρια εκδίδονται από τους δήμους».

Και συμπληρώνει ο υπουργός Εσωτερικών: «Το γεγονός επιβεβαιώνεται και από τις καταγγελίες του δημάρχου Περάματος και μέλους της ΚΕΔΕ κ. Παντελή Ζουμπούλη που έκανε λόγο για κυκλώματα που δρούσαν ακόμα και μέσα στο Δήμο Περάματος, με αποτέλεσμα να απομακρύνει όπως είπε όλα τα μέλη της αρμόδιας επιτροπής του δήμου».

Μάλιστα, όπως σημειώνει ο κ. Μιχελάκης, «ο δήμαρχος ανακάλεσε όλες τις άδειες που έχουν δοθεί προκειμένου να τις επανεξετάσει κατόπιν εντολής του Γενικού Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής κ. Δημήτρη Καλογερόπουλου».

Και καταλήγει ο υπουργός Εσωτερικών: «Να θυμίσουμε ότι όπως έχει ήδη ανακοινωθεί τα υπουργεία Εσωτερικών και Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας θα επανεξετάσουν το θεσμικό πλαίσιο λειτουργίας λαϊκών αγορών και υπαίθριου στάσιμου ή πλανόδιου εμπορίου».

Νωρίτερα, η ΚΕΔΕ εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία υποστηρίζει ότι «για ακόμη μια φορά γίνεται προσπάθεια κατασυκοφάντησης των δήμων με ανακριβή δημοσιεύματα περί χορήγησης αδειών πωλητών στις λαϊκές αγορές».

Και συμπληρώνει: «Ξεκαθαρίζουμε ότι οι δήμοι ούτε είχαν, ούτε έχουν την αρμοδιότητα έκδοσης αδειών πωλητών όχι μόνο στην Αθήνα, τον Πειραιά και τη Θεσσαλονίκη, αλλά ούτε και στην υπόλοιπη χώρα, όπου η ευθύνη ανήκει στις Αποκεντρωμένες Διοικήσεις. Δυστυχώς οι δήμοι έχουν μόνο την ευθύνη καθαριότητας των χώρων αυτών».

Υστερόγραφα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.