Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου 2012

Αθίγγανοι ξυλοκοπούν μέσα στο Αστυνομικό Τμήμα Μεσσήνης

Γράφει η Αντωνία Μπούζα.

Ορμώμενη από τo reportaz του Best TV και εξ αφορμής των όσων διαδραματίσθηκαν στη Μεσσήνη,μέσα στο τοπικό Αστυνομικό Τμήμα, καταθέτω το παρακάτω σχόλιο.

"Η αυξανόμενη φτώχεια έχει ως αποτέλεσμα την ένταση της εγγκληματικότητας ιδίως στην περιφέρεια της Μεσσηνίας, όπου διαβιούν περιθωριοποιημένες ομάδες πολιτών, Ελλήνων αθιγγάνων κυρίως αλλά και αλλοδαπών.

Η ανυπαρξία αποτελεσματικότητας της κρατικής εξουσίας , που .........

έχει δομηθεί σε λογικές αντιμετώπισης του εγκλήματος ,των αρχών του περασμένου αιώνα,οδηγεί σε αποθράσυνση τους παρανομούντες.
Όταν μάλιστα αυτοί ανήκουν σε περιθωριοποιημένες ομάδες , χωρίς τη στοιχειώδη παιδεία, τότε τα πράγματα αγριεύουν και ξεφεύγουν.
Απαιτείται όμως ψυχραιμία και εφαρμογή άμεσων πολιτικών που θα εξαναγκάσει τους παρανομούντες σε νομοταγείς συμπεριφορές.
Συγχρόνως όμως κρίνεται αναγκαία και η αναδιάρθρωση της ΕΛ.ΑΣ. για να μπορεί να ανταποκρίνεται άμεσα στις σύγχρονες ανάγκες και έτσι να εμπεδωθεί το αίσθημα ασφάλειας στους πολίτες που έχει διαταραχθεί.
Η υπερβολική γραφειοκρατία ,η ανάθεση ξένων καθηκόντων στην ΕΛ.ΑΣ., αλλά και η δομή,ανάπτυξη και λειτουργία των υπηρεσιών της, με το υπάρχον υδροκέφαλο σύστημα, παρά την υπερπροσπάθεια των Αστυνομικών είναι παράγοντες ανασταλτικοί του αναγκαιούντος αποτελέσματος.

Στον αγώνα αυτό απαιτείται συνέργεια της αυτοδιοίκησης ( Α και Β βαθμού) και του αρμόδιου Υπουργείου, για να επανέλθει η ηρεμία στους πολίτες.
Η ΕΛ.ΑΣ. πρέπει να παρέμβει άμεσα και δυναμικά για να τιμωρηθούν παραδειγματικά όσοι θρασύτατα υποτίμησαν την Ελληνική πολιτεία θεωρώντας την προσωρινή της αδυναμία να αντιμετωπίσει την υπερβολική εγκληματικότητα, ως κάτι το μόνιμο που μπορούν να το εκμεταλλευθούν.

Αναμένω παρέμβαση του κ.Δένδια, με συγκεκριμένο επιχειρησιακό σχέδιο, για να λήξει επιτέλους αυτό το αντάρτικο των "ΡΟΜΑ" , που θέτει σε κίνδυνο την ηρεμία στην περιοχή μας.

Επειδή η κοινωνία της ζούγκλας μας πλησιάζει επικίνδυνα, είναι περισσότερο αναγκαία από ποτέ η τήρηση των νόμων του κράτους, διότι μόνο μέσα σε μία οργανωμένη και με κανόνες κοινωνία, θα μπορέσουμε να ζήσουμε αρμονικά και να προοδεύσουμε."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.