Πέμπτη 15 Νοεμβρίου 2012

Και τα αυθαίρετα στον βωμό των εσόδων

Ποιο είναι το σχέδιο για τα αυθαίρετα που εξετάζει το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης, σε μια προσπάθεια να αυξήσει τα φορολογικά έσοδα

Ακόμα και το ενδεχόμενο αποκατάστασης αυθαιρέτων εξετάζει το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης σε μια προσπάθεια να βρει έσοδα και να πιάσει τους στόχους που προβλέπονται στο πρόγραμμα αναδιάρθρωσης και στον προϋπολογισμό.
Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι προς την .............

κατεύθυνση αυτή πιέζει η …τρόικα, η οποία έχει – όπως αναφέρουν αρμόδιες πηγές – την εξής απλοϊκή άποψη: Αφού τα κτίσματα αυτά υπάρχουν και τα εκμεταλλεύονται οι ιδιοκτήτες τους, δεν υπάρχει λόγος να μην αποδίδουν φορολογικά έσοδα και στο κράτος. Με αυτή τη λογική, λοιπόν, προωθείται η διαδικασία της αναγνώρισης τους, με ό,τι κάτι τέτοιο, βεβαίως, συνεπάγεται για όλα τα εμπλεκόμενα μέρη.

Υπό άλλες συνθήκες, οι ιδιοκτήτες των αυθαιρέτων θα έκαναν πάρτι από αυτήν την εξέλιξη. Ωστόσο, σήμερα, με τον τρόπο που φορολογείται η ακίνητη περιουσία, είναι αμφίβολο αν τους συμφέρει. Το βέβαιο, όμως, είναι ότι ….συμφέρει στο κράτος, που σπεύδει να εκμεταλλευθεί την νέα κατάσταση πραγμάτων. Από τον προϋπολογισμό λείπουν έσοδα και στο υπουργείο Οικονομικών ετοιμάζονται. Ήδη, στο καθ’ ύλην αρμόδιο υπουργείο Περιβάλλοντος η εντολή που έχει δοθεί είναι να προετοιμασθεί η σχετική νομοθεσία.

marketbeast

1 σχόλιο:

  1. ΠΗΓΑΙΝΑΝΕ ΟΙ ΒΛΑΚΕΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΠΑΤΟΥΣΑΝ ΟΛΑ ΤΑ ΒΟΥΝΑ ΤΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΦΤΙΑΧΝΑΝΕ ΣΠΙΤΙΑ ΚΑΙ ΒΙΛΛΕΣ ΚΑΙ ΔΕ ΣΥΜΑΖΕΥΕΤΑΙ..
    ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΜΕΝΕΙ ΣΕ ΤΟΣΟ ΣΠΙΤΟΜΑΝΙ??
    ΚΑΙ ΠΟΙΟΣ ΤΟΥΣ ΕΔΙΝΕ ΡΕΥΜΑ ΚΑΙ ΝΕΡΟ ΚΑΙ ΥΛΙΚΑ ΝΑΧΤΙΖΟΥΝ ΑΣΥΣΤΟΛΑ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.