Πέμπτη 15 Νοεμβρίου 2012

Η ανθρώπινη ευαισθησία... ...απέναντι στην εξαθλίωση που επιβάλλουν οι κυβερνήσεις!

Έχουμε γίνει όλοι μάρτυρες τα τελευταία χρόνια της πιο βάρβαρης επίθεσης που υφίσταται η κοινωνία μας από τις κυβερνήσεις. Μάλιστα, βιώνουμε όλοι στο πετσί μας τα σκληρά και αντιλαϊκά μέτρα, που ανατρέπουν βίαια τη ζωή μας και κάνουν την καθημερινότητά μας ολοένα και πιο δύσκολη, δυσβάσταχτη.

Αξίζει στους Έλληνες με τέτοια αντιμετώπιση; Ταιριάζει στους Έλληνες η παρακμή και η οικονομική εξαθλίωση; Όχι, ορθά - κοφτά! Είμαστε περήφανος λαός, με λαμπρή ιστορία, με δυναμισμό και μαχητικότητα. Η Ελλάδα είναι η χώρα που γεννήθηκε η Δημοκρατία και η χώρα που έδωσε τα φώτα του Πολιτισμού σε ολόκληρη την ανθρωπότητα.
Πώς, λοιπόν, να συμβιβαστούμε με το τέλμα; Πώς ................

να αντέξουμε το διασυρμό που έχουμε υποστεί διεθνώς; Πώς να ανεχτούμε να μας τσαλακώνουν την αξιοπρέπεια; Δε γίνεται, δεν το θέλουμε, δεν το μπορούμε! Δε μας ταιριάζει και δε μας αξίζει η σημερινή κατάσταση που μας έχουν επιβάλλει, παρά τη θέλησή μας, οι τελευταίες κυβερνήσεις. Κατάσταση τραγική, που επιδεινώνεται ακόμη περισσότερο από τα σκληρά μέτρα του Μεσοπρόθεσμου και του Προϋπολογισμού του 2013 της τρικομματικής συγκυβέρνησης.

Απέναντι σε αυτή τη σκληρή πραγματικότητα στη χώρα και τη ζωή μας, ευτυχώς υπάρχουν ακόμη άνθρωποι! Υπάρχουν άνθρωποι με ευαισθησίες, άνθρωποι που δείχνουν σεβασμό στον πόνο και την ανάγκη του συνανθρώπου τους! Άνθρωποι που με μικρές κινήσεις, πρωτοβουλίες και δράσεις τάσσονται αλληλέγγυοι στον έχοντα ανάγκη συνάνθρωπό τους! Λέξεις, όροι και έννοιες όπως αυτοοργάνωση, εθελοντισμός, αλληλεγγύη μέχρι πριν από λίγα χρόνια, στη χώρα μας, ακούγονταν - από κάποιους - από περίεργα μέχρι και ύποπτα. Σήμερα, μέσα στη λαίλαπα των μέτρων και των περικοπών σε μισθούς, συντάξεις, επιδόματα, μέσα στη λαίλαπα που σαρώνει κοινωνικά δικαιώματα και εργασιακά κεκτημένα, μέσα στη λαίλαπα που σαρώνει και ανατρέπει βίαια τη ζωή μας, υπάρχουν και στην Τριφυλία, ευτυχώς, άνθρωποι, επιχειρήσεις και συλλογικοί φορείς που νοιάζονται το συνάνθρωπο και με τις όποιες δυνάμεις και δυνατότητες έχουν προσπαθούν να απαλύνουν τον πόνο του και στέκονται δίπλα στις ανάγκες και τα προβλήματά του.

Ο Μορφωτικός Σύλλογος Φιλιατρών «Ο ΠΥΡΣΟΣ» συγκεντρώνει παιχνίδια και συσκευασμένα τρόφιμα, μέχρι και σήμερα το απόγευμα, 6.00 - 8.00, στο «Φουρναράκειο» για το «Χαμόγελο του Παιδιού»! Επίσης, όπως έχουμε γράψει, το Εναλλακτικό Πολιτιστικό Εργαστήρι Τριφυλίας συνεχίζει και εντείνει τις δράσεις και την προσφορά του, όπως και ο Όμιλος Δράσεων και Πολιτισμού στα Φιλιατρά!

Καθένας από εμάς μπορεί και πρέπει τούτη τη δύσκολη εποχή να συμβάλει, όπως και όσο μπορεί, με μικρές πράξεις αλληλεγγύης, στηρίζοντας το διπλανό του!

Του Ηλία Γιαννόπουλου στο "Θάρρος"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.