Πέμπτη 15 Νοεμβρίου 2012

Μηδενικές αυξήσεις στους εργαζόμενους το 2012 στον φαρμακευτικό κλάδο

Μηδενικές αυξήσεις σε όλες τις κατηγορίες των εργαζομένων στις επιχειρήσεις του φαρμακευτικού και αγροχημικού κλάδου, έδωσε το 2012 ποσοστό 34% των εταιρειών του δείγματος που εξετάζει σε έρευνά της η εταιρεία KPMG. Αντίστοιχα, το ποσοστό της αύξησης για το σύνολο του δείγματος (συμπεριλαμβανομένων των μηδενικών αυξήσεων) ήταν κατά μέσο όρο 1,4%.

Σημειώνεται ότι η έρευνα για τον ..............

φαρμακευτικό και αγροχημικό κλάδο της KPMG παρουσιάζει αναλυτικά στοιχεία αποδοχών και παροχών για 133 γενικές και 32 εξειδικευμένες κλαδικές θέσεις εργασίας. Βασίζεται σε δείγμα 43 εταιρειών και 4.240 κατόχων θέσεων εργασίας στην ελληνική αγορά. Στην έρευνα, εκτός από θέσεις φαρμακευτικού κλάδου, περιλαμβάνονται και εξειδικευμένες θέσεις από εταιρείες με αγροχημικά, μη συνταγογραφούμενα (ΟTC) προϊόντα καθώς και ιατρικά και διαγνωστικά μηχανήματα.

Ποσοστό 17% των εταιρειών του δείγματος προβλέπει μηδενικές αυξήσεις για το 2013, ενώ τα ποσοστά των αυξήσεων που αναμένεται να δοθούν για το 2013 είναι κατά μέσον όρο 2% (εξαιρούνται οι εταιρείες που θα δώσουν μηδενικές αυξήσεις σε όλους τους εργαζομένους).

Το 12% των εταιρειών του δείγματος προχώρησε σε μειώσεις μισθών, τουλάχιστον σε μία κατηγορία εργαζομένων.

Το ποσό που πληρώθηκε ως πριμ απόδοσης το 2012 για τα αποτελέσματα του 2011 ανήλθε στο 20% των ετήσιων βασικών αποδοχών, αυξημένο κατά δύο ποσοστιαίες μονάδες σε σχέση με αυτό που πληρώθηκε το 2011 για τα αποτελέσματα του 2010.

Όσον αφορά στον κλάδο καταναλωτικών προϊόντων, η έρευνα της KPMG έδειξε ότι το 33% του δείγματος έδωσε αύξηση σε τουλάχιστον μία κατηγορία εργαζομένων. Το μέσο ποσοστό της αύξησης για το σύνολο του δείγματος (συμπεριλαμβανομένων των μηδενικών αυξήσεων) ανέρχεται σε 0,6%.

Σημειώνεται ότι η έρευνα για τον κλάδο καταναλωτικών προϊόντων παρουσιάζει αναλυτικά στοιχεία αποδοχών και παροχών για 138 θέσεις εργασίας και βασίζεται σε δείγμα 56 εταιρειών και 6.378 κατόχων θέσεων εργασίας στην ελληνική αγορά.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας, ποσοστό 33% των εταιρειών του δείγματος προβλέπει μηδενικές αυξήσεις για το 2013, ενώ το ποσοστό της αύξησης που αναμένεται να δοθεί για το 2013 είναι κατά μέσον όρο 1,9% (εξαιρούνται οι εταιρείες που θα δώσουν μηδενικές αυξήσεις σε όλους τους εργαζομένους).

Το 26% των εταιρειών του δείγματος προχώρησε σε μειώσεις μισθών τουλάχιστον σε μία κατηγορία εργαζομένων.

Το ποσό που πληρώθηκε ως πριμ απόδοσης μέσα στο οικονομικό έτος 2012 για τα αποτελέσματα του 2011 ανήλθε στο 11,5% των ετήσιων βασικών αποδοχών, μειωμένο ελαφρώς σε σχέση με αυτό που πληρώθηκε το 2011 για τα αποτελέσματα του 2010.

Newsit

2 σχόλια:

  1. ΤΟ ΠΟΠΟΛΟ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΠΟΥ ΠΙΝΕΙ ΤΑ ΓΕΝΟΣΗΜΑ ΤΟΥ ΛΟΒΕΡΔΟΥ ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΤΩΡΑ ΘΑ ΤΑ ΒΑΛΟΥΝ ΣΤΑ ΣΟΥΠΕΡ ΚΑΙ ΘΑ ΠΗΓΑΙΝΟΥΜΕ ΝΑ ΜΑΣ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΛΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ ΣΟΥΠΕΡ..
    ΚΑΙ ΜΗ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ ΠΑΝΑΓΙΑ ΜΟΥ..
    ΜΙΛΑΤΕ ΜΩΡΕ ΜΙΛΑΤΕ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.