Τετάρτη 12 Σεπτεμβρίου 2012

Φιλιατρά: Δεν ξεκίνησε η σχολική χρονιά στο Ειδικό Εργαστήρι επειδή δεν έχει καθηγητές.

Δεν ξεκίνησε χθες η σχολική χρονιά στο Εργαστήρι Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης Φιλιατρών επειδή δεν έχει καθηγητές!
Το φαινόμενο να μην έχουν τοποθετηθεί καθηγητές με την έναρξη της σχολικής χρονιάς στο Ειδικό Εργαστήρι Φιλιατρών δεν είναι καινούριο και τείνει να γίνει σύνηθες! Η χθεσινή μέρα (πρώτη μέρα της χρονιάς για όλα τα σχολεία) βρήκε το ειδικό Εργαστήρι με μία μόνο Καθηγήτρια!

Όπως προαναφέρθηκε, η έλλειψη καθηγητών...........

δεν είναι κάτι καινούριο. Κάθε χρόνο αυτό γίνεται, επειδή, παρά το ότι η ισχύουσα νομοθεσία ρητά προβλέπει πως πρώτα καλύπτονται οι ανάγκες προσωπικού των ΣΜΕΑ και ακολούθως των λοιπών, δυστυχώς στην χώρα μας συμβαίνει ακριβώς το αντίθετο!
Πρώτα οι έχοντες ευθύνη και αρμοδιότητα πολιτικοί και υπηρεσιακοί παράγοντες του υπουργείου παιδείας καλύπτουν άλλες ανάγκες και μετά στέλνουν προσωπικό στα ΣΜΕΑ!

Το πρόβλημα ωστόσο είναι σοβαρό, και μείζονος σημασίας και όφειλαν οι αρμόδιοι να δείχνουν περισσότερη ευαισθησία, αφού πρόκειται για ΣΜΕΑ και μαθητές με ιδιαιτερότητες!

Σαν να μην έφτανε αυτό, στα Φιλιατρά φημολογείται έντονα πως οι αρμόδιοι, αντί να βρουν λύση για τους εκπαιδευτικούς που δεν υπάρχουν στο Εργαστήρι., προωθούν, με συνοπτικές διαδικασίες την αλλαγή - τοποθέτηση νέου Διευθυντή. Αλλα αυτό είναι ένα άλλο μεγάλο και σοβαρό θέμα που μένει να διευκρινιστεί.

Θάρρος

3 σχόλια:

  1. Ποιος ειναι ο στοχος αυτου του αρθρου;

    Τα μεσα μαζικης ενημερωσης εχουν κατ επαναληψη μεταδωσει οτι η ειδικη αγωγη θα ξεκινησει αργοτερα στα πιο πολλα σχολεια ειδικης αγωγης, λογω επανεξετασης- καταρτησης των πινακων ειδικης αγωγης.

    Το θεμα του Διευθυντη ειναι θεμα της διοικησης της Β/Θμιας εκπ/σης και εχει δρομολογηθει η νομιμη επιλυση του θεματος, η οποια αποφαση θα ανακοινωθει.

    καλο θα ειναι να μαζευουν τα λογια τους καποιοι, γιατι υπαρχουν και συνεπειες σε οσους ανηκουν στην εκπαιδευση και εχουν σκοπο να διαβαλουν την λειτουργια της.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. κόψε λίγο ρε συ τα λογάκια σου και τις απειλές. μη σακουλεύεσαι τσάμπα. άντε. πού βλέπεις ότι το δημοσίευμα διαβάλλει τη λειτουργία της εκπαίδευσης? εκτός και αν ξέρεις κάτι, από μέσα, και δεν μας το λες? μαρτυριάρη. καρφώθηκες μόνος σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Εις του επαΐοντες μη την αλήθεια και δη στο γραπτό λόγο, ουδόλως ασχολείται νους υγιής.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.