Τετάρτη 12 Σεπτεμβρίου 2012

Ελλάδα - Λιθουανία 2-0 [VIDEO]

Με κορυφαίο τον Σωτήρη Νίνη, που άνοιξε το σκορ και έφτιαξε το δεύτερο γκολ που πέτυχε ο Κώστας Μήτρογλου, ο οποίος με την είσοδό του στην επανάληψη έδωσε ώθηση στην Εθνική, το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα, μολονότι πέταξε ξανά ένα ημίχρονο, όπως και στη Λετονία, πήρε τη νίκη με 2-0 επί της Λιθουανίας στο Καραϊσκάκη, μπροστά σε 15.000 κόσμο και ισοβαθμεί στην πρώτη θέση με τη Βοσνία στους 6 βαθμούς, που την υποδεχόμαστε στις 12 Οκτωβρίου.

Με Νίνη αντί Μήτρογλου
Με μια αλλαγή στην ενδεκάδα σε σχέση με το .......

παιχνίδι κόντρα στην Λετονία παρατάχθηκε η Εθνική μας ομάδα. Ο Νίνης πήρε τη θέση του Μήτρογλου και από 4-4-2 το σύστημα μετατράπηκε σε 4-3-3, με τον άσο της Πάρμα να παίζει στο δεξί "φτερό" και τον Φορτούνη στο αριστερό.

Στην μεσαία γραμμή ήταν οι Τζιόλης, Κατσουράνης, Μανιάτης και στην άμυνα οι Τοροσίδης, Κ. Παπαδόπουλος, Παπασταθόπουλος και Σπυρόπουλος με τον Καρνέζη κάτω από τα γκολπόστ.

Χαμένες ευκαιρίες από Γκέκα
Μόλις στο 5ο λεπτό η Εθνική μας βρέθηκε κοντά στο γκολ, ύστερα από σέντρα του Τοροσίδη και κεφαλιά του Γκέκα, αλλά η μπάλα έφυγε λίγο άουτ από το αριστερό δοκάρι. Στο 23' και πάλι ο Γκέκας, από σέντρα του Σπυρόπουλου αυτή τη φορά, έστειλε με κεφαλιά τη μπάλα ελάχιστα έξω από την αριστερή γωνία της εστίας των Λιθουανών.

Το ημίχρονο έκλεισε με ένα καλό σουτ του Φορτούνη στο 41' που απέκρουσε ο Καρτσεμάρσκας και μια λόμπα άουτ του Κατσουράνη σε κενό τέρμα στο 45' ύστερα από λάθος της αντίπαλης άμυνας...

Πέταξε ένα ημίχρονο, μπήκε ο Μήτρογλου
Η γαλανόλευκη ναι μεν ήταν ανώτερη, αλλά έχοντας αναποτελεσματικό τον Φάνη Γκέκα πέταξε ξανά, όπως και στην Λετονία, ένα ημίχρονο κόντρα στην ακίνδυνη Λιθουανία.

Με την έναρξη του β' μέρους, ο Σάντος έριξε στη μάχη τον Μήτρογλου αντί του Μανιάτη γυρνώντας το σύστημα 4-4-2. Ο επιθετικός του Ολυμπιακού γέμισε την αντίπαλη περιοχή με την παρουσία του και η Εθνική άρχισε να πιέζει.

Γαλανόλευκη πίεση, δοκάρι και γκολ από Νίνη
Στο 48' ύστερα από σέντρα του Τοροσίδη, ο Μήτρογλου έπιασε την σκαστή κεφαλιά, αλλά ο Καρτσεμάρσκας απέκρουσε εντυπωσιακά, ενώ στο 55' και πάλι ο Μήτρογλου είχε κεφαλιά στο δεξί δοκάρι.

Στην εξέλιξη της φάσης, όμως, ο Νίνης με όμορφη προσπάθεια, αλλάζοντας τη μπάλα από το αριστερό στο δεξί, απέφυγε τον προσωπικό του αντίπαλο μέσα στην περιοχή και με διαγώνιο σουτ έστειλε τη μπάλα στην δεξιά γωνία για το 1-0.

Το κλείδωσε ο Μήτρογλου, ντεμπούτο Μαυρία
Το άγχος πλέον έφυγε από τα πόδια των διεθνών μας που έψαξαν κι ένα δεύτερο τέρμα για να κλειδώσουν τη νίκη. Αυτό ήρθε στο 72' με τον Νίνη να βγάζει στον Μήτρογλου, ο οποίος μπήκε στην περιοχή και με το εκτόπισμά του νίκησε τον προσωπικό του αντίπαλο και πλάσαρε εύστοχα τον γκολκίπερ των Λιθουανών κάνοντας το 2-0.

Στο 77' ο Νίνης έκανε δυνατό σουτ που έδιωξε σε κόρνερ ο Καρτσεμάρσκας, ενώ στο 80' ο Σάντος έδωσε την ευκαιρία στον Μαυρία να ντεμπουτάρει με την Εθνική Ανδρών.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.