Κυριακή 22 Ιουλίου 2012

6ο Φεστιβάλ Δρόμου Καλαμάτας

Έρχεται το 6ο Φεστιβάλ Δρόμου Καλαμάτας στις 27, 28 και 29 Ιουλίου στο Πάρκο του ΟΣΕ!!!

Με δραστηριότητες όπως Αναρρίχηση, Μπάσκετ, Κυνήγι θησαυρού με Ποδήλατα, Εκθέσεις ζωγραφικής, φωτογραφίας και χειροποίητου κοσμήματος, Θέατρο, Συναυλίες, Χορευτικές επιδείξεις, Ριψοκίνδυνα σπορ με ποδήλατα και πατίνια, Συζητήσεις, Προβολές, Εργαστήρια και πολλά πολλά άλλα, προσφέρει ένα δυναμικό 3ήμερο για όλες τις ηλικίες!

Σας περιμένουμε!

Φιλικά,

Η ομάδα του Κέντρου Νέων Καλαμάτας και του 6ου Φεστιβάλ Δρόμου Καλαμάτας

Υπόβαθρο Φεστιβάλ Δρόμου Καλαμάτας

Το Φεστιβάλ Δρόμου Καλαμάτας ξεκίνησε έχοντας δύο .........

παράλληλους στόχους. Ο πρώτος ήταν η χρήση και η ανάδειξη των δημόσιων χώρων της πόλης με δραστηριότητες που ενδυναμώνουν την κοινωνική συνοχή και προσφέρουν στην πολιτισμική ανάπτυξη του τόπου, ενώ ο δεύτερος ήταν η ανάπτυξη της δημιουργικότητας των συμμετεχόντων και η προσφορά σε αυτούς χώρων στους οποίους μπορούν να εκφραστούν ελεύθερα, αξιοποιώντας τις δεξιότητες και τα ενδιαφέροντά τους.

Οι τέχνες του δρόμου ήταν πάντα, και είναι, η ελεύθερη έκφραση των καλλιτεχνών μέσω της ζωγραφικής, του θεάτρου, της μουσικής, του χορού κ.α., σε ένα χώρο όπου ο καθένας μας έχει πρόσβαση και επιλέγει να συμμετάσχει ή να παρακολουθήσει, χωρίς τη διαμεσολάβηση της οποιασδήποτε συναλλαγής.

Το Φεστιβάλ Δρόμου Καλαμάτας:

επιθυμεί να αναδείξει τους δημόσιους χώρους της πόλης, ώστε οι πολίτες στη συνέχεια να αναλάβουν τη δημιουργική τους χρήση,
προσπαθεί να δώσει ένα βήμα σε καλλιτέχνες που συχνά νιώθουν αποκλεισμένοι από το καλλιτεχνικό γίγνεσθαι, διότι η τέχνη τους δεν είναι “αποδεκτή” (ή ακόμη και διώκεται),
φιλοδοξεί να αναδείξει την πόλη της Καλαμάτας, ως μια ζωντανή, πολύμορφη, πολυπολιτισμική και χωρίς αποκλεισμούς πόλη, κάνοντάς τη πιο ελκυστική, τόσο για τους πολίτες της όσο και για τους επισκέπτες,
προσπαθεί να αναδείξει τη δημιουργική και ελεύθερη έκφραση ως μέσο για την καταπολέμηση πολλών παθογενειών της κοινωνίας.

Διεθνής χαρακτήρας

Το 6ο Φεστιβάλ Δρόμου Καλαμάτας, για πρώτη φορά, φέτος θα έχει και διεθνή χρώμα, καθώς σε αυτό θα συμμετάσχουν άτομα από διάφορες Ευρωπαϊκές και μη χώρες (Γαλλία, Ισπανία, Λετονία, Λιθουανία, Τουρκία, Εσθονία, Ιταλία, Βραζιλία κ.α.)

Ιστορικό

Το Φεστιβάλ Δρόμου ξεκίνησε τον Οκτώβριο του 2009 στην πλατεία Φραγκόλιμνας, σε συνεργασία με το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας και με την υποστήριξη των Ποδηλατών Καλαμάτας. Στη συνέχεια, ταξίδεψε στην Αγορά της Καλαμάτας, στο Πάρκο του ΟΣΕ, στην πλατεία Όθωνος, πέρασε ξανά από την πλατεία Φραγκόλιμνας και το Καλοκαίρι του 2012, επιστρέφει στο Πάρκο του ΟΣΕ πιο δυναμικά από ποτέ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.