Τρίτη 19 Ιουνίου 2012

Κλείδωσαν κυβερνηση και πρωθυπουργός - Παζάρι για τα υπουργεία

Σχεδόν σε όλα τα έχουν βρει οι Αντώνης Σαμαράς, Ευάγγελος Βενιζέλος και Φώτης Κουβέλης και ο σχηματισμός συγκυβέρνησης θεωρείται πλέον θέμα ωρών.
Είναι πολύ πιθανόν οι τρεις πολιτικοί αρχηγοί να έχουν και μια συνάντηση μεταξύ τους αργότερα σήμερα, ενώ η συμφωνία θα επιτευχθεί ενώπιον του προέδρου της Δημοκρατίας Κάρολου Παπούλια όπου θα ζητηθεί να προσέλθει και ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας.

Σύμφωνα με πληροφορίες του iefimerida.gr .........

οι αρχηγοί της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜ.ΑΡ. έχουν συμφωνήσει στο πλαίσιο διαπραγμάτευσης αλλά και στα πρόσωπα.

Πρωθυπουργός θα είναι ασυζητητί ο Αντώνης Σαμαράς, όπως λένε στελέχη και από τα τρία κόμματα. Στο θέμα των προσώπων φαίνεται ότι ο κ. Κουβέλης θα επιλέξει πρόσωπα από τον χώρο του αλλά χωρίς έντονο κομματικό στίγμα, όπως για παράδειγμα ο νυν υπηρεσιακός υπουργός Εργασίας Αντώνης Ρουπακιώτης ή ο υπουργός Εσωτερικών Αντώνης Μανιτάκης. Δεν φαίνεται πάντως ότι θα δεχθεί να βάλει βουλευτές του κόμματος όπως π.χ. τον καθηγητή Γιάννη Πανούση.

«Είμαστε την τελική ευθεία» λένε στη ΔΗΜ.ΑΡ. ενώ τελούν εν αναμονή των εξελίξεων και περιμένουν το κάλεσμα του Αντώνη Σαμαρά για τη συνάντηση των τριών αρχηγών. Ο κ. Κουβέλης έχει συγκαλέσει για τις 7 το απόγευμα την Κεντρική Επιτροπή του κόμματος προκειμένου να ενημερώσει για τις εξελίξεις.

Στο ίδιο μήκος κύματος αναμένεται να κινηθεί και το ΠΑΣΟΚ με τον Ευάγγελο Βενιζέλο να τοποθετεί στην κυβέρνηση νέους βουλευτές και στελέχη που δεν έχουν συνδεθεί με μακρόχρονη άσκηση κυβερνητικής εξουσίας, όπως είχε δεσμευτεί προεκλογικά. Ακούγονται τα ονόματα των Γιάννη Μανιάτη, Φίλιππου Σαχινίδη ενώ ερωτηματικό παραμένει αν θα μετάσχει ο Ανδρέας Λοβέρδος.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αμέσως μετά την συνάντηση του με τον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ Φώτη Κουβέλη, μίλησε για μια εθνική ομάδα διαπραγμάτευσης, η οποία θα κινείται παράλληλα με την κυβέρνηση. Είναι προφανές ότι σε αυτό το «σχήμα» θα ήθελε να συμπεριληφθεί και ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας και φυσικά ο ίδιος, ο Αντώνης Σαμαράς και ο Φώτης Κουβέλης.

«Θα χρειαστεί να πάει ο Σαμαράς στο ΕΛΚ, ο Βενιζέλος στο ΕΣΚ, ο Κουβέλης στον Μελανσόν, ο Τσίπρας στον Μπαρόζο» έλεγαν χαρακτηριστικά στελέχη της Ιπποκράτους.

Από την Κουμουνδούρου απαντούν ότι μια τέτοια συμβολή μπορεί να υπάρξει από τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά ad hoc και όχι εκ προοιμίου συμπεφωνημένη ή θεσμικά προαναγγελθείσα.

1 σχόλιο:

  1. Αντε κανα χρονο το πολυ και αυτοι.Εχουμε τοσο μπουχτησει απο τις φατσες τους που η αντιδραση του κοσμου θα ειναι απροβλεπτη.Ποιος σας ειπε μωρε πως θελω να βλεπω τα μουτρα του Βενιζελου και του τουρκοφιλου Κουβελη,της Ρεπουση και του Λοβερδου?Ποιος σας εδωσε το δικαιωμα για αυτες τις επιλογες;θα μου πειτε'' τα χαιβανια με την ψηφο τους'' οκευ αλλα καθε αλλο παρα δημοκρατια ειναι να σε κυβερναει το 5% και το 10%.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.