Τρίτη 3 Ιανουαρίου 2012

Άρθρο Καλά και άλλα μυαλά!

«Τo αίσθημα της κοινωνικής δικαιοσύνης μεταξύ των συνδημοτών μας, και απορώ γιατί οι “φιλοκαλλικρατικοί” δεν το καταλαβαίνουνε και οι “αντικαλλικρατικοί” το καταλαβαίνουνε… οφείλουμε να κινιόμαστε και προς τα ’κει», τόνισε, μεταξύ άλλων, ο δήμαρχος Τριφυλίας Κώστας Κόλλιας στο κλείσιμο της συζήτησης του θέματος για τις αυξήσεις των δημοτικών τελών (καθαριότητας και φωτισμού) στο Δήμο Τριφυλίας, στην τελευταία συνεδρίαση του Δ.Σ. την περασμένη Πέμπτη!

Από την αναφορά του δημάρχου, όμως, προκύπτουν πολλά ερωτήματα.
Είναι κοινωνική δικαιοσύνη μεταξύ των δημοτών το «χαράτσωμα» που ..........

επιβάλλεται με γενικευμένες αυξήσεις των δημοτικών τελών; Είναι κοινωνική δικαιοσύνη τα πρόσθετα βάρη; Είναι κοινωνική δικαιοσύνη, σε μια περίοδο που οι πολίτες βρίσκονται σε οικονομική αδυναμία και απόγνωση, ο Δήμος να τους «χαρατσώνει» ακόμη περισσότερο; Είναι κοινωνική δικαιοσύνη, την ώρα που οι πολίτες εξαθλιώνονται, να λαμβάνονται από την πλειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου Τριφυλίας φοροεισπρακτικά μέτρα, που μόνο λογιστικά τερτίπια εξυπηρετούν και πλήττουν ακόμη περισσότερο, βάναυσα, τους έντιμους και ειλικρινείς πολίτες με δηλωμένα αληθή τετραγωνικά μέτρα ακινήτων ιδιοκτησίας τους;

Αλλά και οι αναφορές σε «φιλοκαλλικρατικούς» και «αντικαλλικρατικούς», τι ήταν; Υπάρχουν στο Δημοτικό Συμβούλιο ακόμη (προεκλογικά, όπως και πιο πριν, ξέραμε για εχθρούς και πολέμιους του νέου Δήμου, γνωστοί είναι.) «αντικαλλικρατικοί»; Υπάρχουν ακόμη άνθρωποι που διακατέχονται από μίσος και εμπάθεια για το Δήμο Τριφυλίας; Υπάρχουν ακόμη στο Δημοτικό Συμβούλιο άνθρωποι που δεν πιστεύουν στο Δήμο Τριφυλίας; Υπάρχουν ακόμη στο Δημοτικό Συμβούλιο άνθρωποι που δε θέλουν το Δήμο Τριφυλίας; Υπάρχουν ακόμη στο Δημοτικό Συμβούλιο άνθρωποι που επιθυμούν και επιδιώκουν απαξίωση του «Καλλικράτη» και αποτυχία του Δήμου Τριφυλίας, για να αποδείξουν, τάχα, πως καλά έκαναν και κραύγαζαν εναντίον του;

Επειδή, φίλοι αναγνώστες, δε διεκδικώ για τον εαυτό μου την «ιδιοφυία» και επειδή θεωρώ πως, παρά τα προβλήματα και τις σκοτούρες που όλους μας ταλανίζουν, διαθέτετε στοιχειώδη, κοινή λογική, σας καλώ και σας παρακαλώ να δώσετε μόνοι σας τις απαντήσεις στα παραπάνω ερωτήματα. Ερωτήματα που δεν τίθενται, το ξεκαθαρίζω, για να δοθούν, εκ των προτέρων, «στοχευμένες» απαντήσεις, αλλά προκύπτουν αβίαστα και εύλογα! Δώστε, λοιπόν, τις απαντήσεις που εσείς θεωρείτε σωστές και, με αυτές, μέσα από αυτές και μετά από αυτές, θα αντιληφθείτε απολύτως και θα κατανοήσετε πλήρως, τι, γιατί και από ποιους συμβαίνει ή δε συμβαίνει στο Δήμο μας!

Για τη νέα χρονιά, μία ευχή στους δημοτικούς μας άρχοντες: Καλά και άλλα μυαλά!

Του Ηλία Γιαννόπουλου - Θάρρος

4 σχόλια:

  1. Και βέβαια υπάρχουν άνθρωποι οι οποίοι δεν πιστεύουν σ αυτον τον Δήμο. Τι να πιστέψουν με βαση τα αποτελέσματα της ετήσιας διαχείρησης? Σοβαρά μιλάτε κύριε Γιαννόπουλε? Δεν ξέρω τι έχετε σπουδάσει αλλά και πρωτοετής φοιτητης καλών τεχνών καταλαβαίνει με μια ματιά στα πεπραγμένα τού Δήμου ότι δεν υπάρχει περίπτωση να επιβιώσει.
    Θάρθει μέρα που η τοπική αυτοδιοίκηση θα γίνει πάλι μικρά ευέλικτα σχήματα. Ο Καλλικράτης σαν νομοσχέδιο κατέστρεψε την Ελλάδα δύο φορές απ ότι το μνημόνιο. Αυτη είναι η κυβέρνηση του Καλλικράτη. Η πιο αποτυχυμένη κυβέρνηση διαχρονικά. Σοβαρά μιλάτε κύριε Γιαννόπουλε? Κάντε ένα δημοψήφισμα με τούς πολίτες του Δήμου και αν η Δημοκρατία ήταν στα μαθήματα της δημοσιογραφίας στο πανεπιστήμιο που τελειώσατε ελάτε να κουβεντιάσουμε πάλι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΜΠΡΑΒΟ ΑΝΩΝΥΜΕ 6:34.....ΑΠΟΛΥΤΟ ΔΙΚΙΟ...ΛΑΜΟΓΙΑ ΨΕΥΤΟΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. O KYRIOS GIANNOPOYLOS EINAI APO THN KYPARISSIA. EINAI LOGIKO NA EINAI YPER TOY KALLIKRATH. OPOS KAI KATHE KYPARISSIOS.
    OI YPOLOIPOI DHMOTES EIMASTE KATA TOY KALLIKRTAH.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΝΑΙ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ ΝΑ ΜΗΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΕΠΕΙΔΗ ΟΙ ΠΡΩΗΝ ΔΗΜΟΙ ΕΚΑΝΑΝ ΜΙΚΡΟΠΟΛΙΤΙΚΗ ΧΑΡΊΖΟΝΤΑΣ ΤΕΛΗ ΚΑΙ ΤΕΤΡΑΓΩΝΙΚΑ ΜΕΤΡΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.