Τρίτη, 3 Ιανουαρίου 2012

ΥΠΕΣ ΚΑΤΑ ΔΗΜΑΡΧΩΝ ΓΙΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ-ΣΧΟΛΙΚΕΣ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ

Το «μπαλάκι» στους δήμους για τα προβλήματα που παρουσιάστηκαν με το πετρέλαιο θέρμανσης των σχολείων και με τις σχολικές επιτροπές ρίχνει αίφνης το υπουργείο Εσωτερικών μέσω του απολογισμού σχετικά με τις λειτουργικές δαπάνες(ΚΑΠ) για τα σχολεία της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης το 2011. Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά, μόνο για το 2011 δαπάνησε συνολικά 100 εκατ. ευρώ και το πρόβλημα ήταν των δήμων που δε φρόντισαν έγκαιρα να διαχειριστούν τα κονδύλια.

«Με την 3η απόφαση του υπουργού Εσωτερικών, ..........

που εκδόθηκε την 1η Σεπτεμβρίου 2011, οι δήμοι της χώρας επιχορηγήθηκαν με το ποσό των 20.000.000 ευρώ

»Έτσι, με την έναρξη του νέου σχολικού έτους όσα σχολεία δεν είχαν προμηθευτεί έως τότε πετρέλαιο είχαν στη διάθεσή τους πιστώσεις για την αντιμετώπιση των αναγκών θέρμανσης των μαθητών. Αρκεί οι δήμοι να φρόντιζαν εγκαίρως για την προώθηση των πιστώσεων στις οικείες σχολικές επιτροπές», αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση του ΥΠΕΣ.

Άλλα έλεγε ο υφυπουργός και η ΚΕΔΕ

Ωστόσο, πριν από λίγότερο από ένα μήνα απαντώντας στη υφυπουργό Παδείας Ε. Χριστοφιλοπούλου, ο υφυπουργός Εσωτερικών Π. Κουκουλόπουλος είχε υποστηρίξει ότι «από έλεγχο που έγινε σήμερα σε όλες ανεξαίρετα τις περιοχές που αναφέρονται σε δημοσιεύματα του Τύπου δε διαπιστώθηκε πρόβλημα με το πετρέλαιο στα σχολεία».

Στην ίδια γραμμή είχε κινηθεί τότε και η ΚΕΔΕ, υποστηρίζοντας ότι περιπτώσεις σχολείων χωρίς θέρμανση είναι μεμωνομένες.

Όσον αφορά στις σχολικές επιτροπές, ο κ. Κουκουλόπουλος στην ίδια ανακοίνωσή του σημείωνε πως «από έλεγχο που διενέργησα προσωπικά στις 22.11.2011 διαπιστώθηκε ότι όλοι οι δήμοι της χώρας είχαν συστήσει τις σχολικές επιτροπές που προβλέπει ο νόμος. Μόλις 15 από τους 325 δήμους της χώρας δεν είχαν προλάβει να δημοσιεύσουν στο ΦΕΚ τη σύσταση των σχολικών τους επιτροπών, εκ των οποίων οι 12 στα Δωδεκάνησα και ενημερώθηκαν όλοι να επισπεύσουν τη διαδικασία».

Αναλυτικά η 3η επιχορήγηση κατανεμήθηκε στους δήμους της χώρας ως εξής.

Kατεβάστε τον κατάλογο Οι Δήμοι της Μεσσηνίας στην σελίδα 7 του pdf

2 σχόλια:

 1. ΦΡΟΥΤΟ ΚΑΙ ΑΥΤΟ...
  ΣΧΟΛΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ....!!!

  ΝΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΖΕΤΑΙ ΧΡΗΜΑΤΑ ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΜΙΑ ΣΥΝΕΠΕΙΑ...

  ΜΠΑΤΕ ΣΚΥΛΟΙ ΑΛΕΣΤΕ ΚΑΙ ΑΛΕΣΤΙΚΑ ΜΗ ΔΩΣΤΕ..

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Ο ΛΑΟΣ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ!!

  ΑΥΤΟ ΤΑ ΛΕΕΙ ΟΛΑ!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.