Τρίτη 3 Ιανουαρίου 2012

Επίσκεψη Αλευρά στην Οιχαλία

Χθες, 2.01.2012, πραγματοποιήθηκε επίσκεψη του Αντιπεριφερειάρχη κ. Π. Αλευρά, καθώς και υπηρεσιακών παραγόντων της Π.Ε. Μεσσηνίας, στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Οιχαλίας.

Ο κ. Αντιπεριφερειάρχης αρχικά επισκέφθηκε τα Τοπικά Διαμερίσματα Οιχαλίας, Μερόπης και Φίλια, όπου είχε συναντήσεις με τοπικούς παράγοντες για την αντιμετώπιση των προβλημάτων, που έχουν προκύψει στην περιοχή τους, καθώς και για την πορεία των έργων που εκτελούνται ή προγραμματίζονται στην ευρύτερη περιοχή και είναι αρμοδιότητας της Π.Ε. Μεσσηνίας.

Στη συνέχεια μετέβησαν στο δημαρχείο, όπου .............

συναντήθηκαν και αντάλλαξαν ευχές για το νέο έτος, με τον Δήμαρχο κ. Φ. Μπάμη, τους αντιδημάρχους και το προσωπικό της τοπικής αυτοδιοίκησης. Εκεί συζήτησαν για τα τρέχοντα θέματα που σχετίζονται με την πορεία μελετών και έργων, που θα υλοποιηθούν από προγράμματα της Περιφέρειας Πελοποννήσου, καθώς και για θέματα αρμοδιότητας των υπουργείων.

Όσον αφορά στα έργα που προβλέπεται να υλοποιηθούν, ενδεικτικά αναφέρουμε: τη βελτίωση του δρόμου πρόσβασης στην Αρχαία Μεσσήνη, την κατασκευή της οδογέφυρας Νεοχωρίου, την αξιοποίηση της περιοχής του ποταμού Νέδας (κατασκευή μονοπατιών κ.λπ.), την αξιοποίηση και ανάδειξη του μνημείου Γκρίτζαλη στο Άνω Ψάρι, την ανάδειξη του Ανδρομονάστηρου κ.ά.

Τέλος, στα θέματα αρμοδιότητας υπουργείων, για τα οποία θα μπορούσε να παρέμβει υποστηρικτικά η Περιφέρεια, αναφέρθηκε η αναβάθμιση του Πυροσβεστικού Σταθμού Μελιγαλά και το σοβαρό ζήτημα της ανάκλησης απόφασης για τη λειτουργία του ΙΚΑ Μελιγαλά. Οι λόγοι για τους οποίους θεωρείται επιβεβλημένη αυτή η ανάκληση είναι οι εξής:

- Η καλλικράτεια περιοχή του Δ. Οιχαλίας έχει χαρακτηρισθεί πυρόπληκτη από το 2007, αλλά αναμένεται και νέα απόφαση, μετά τις πρόσφατες συνεχείς σεισμικές δονήσεις. Είναι προφανές ότι οι σεισμόπληκτοι κάτοικοι δεν έχουν τη δυνατότητα μετακίνησης στο ΙΚΑ Καλαμάτας για την επίλυση των υποθέσεών τους.

- Στην περιοχή λειτουργεί ΒΙΠΕ, η οποία προσφέρεται για τη δημιουργία επενδύσεων. Γεγονός που καθιστά αναγκαία στην περιοχή τη λειτουργία υπηρεσιών όπως το ΙΚΑ, για την εξυπηρέτηση των επιχειρήσεων αλλά και του εργατικού δυναμικού τους.
Συμπερασματικά, ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Π. Αλευράς δήλωσε ότι η Π.Ε. Μεσσηνίας θα είναι αρωγός και συμπαραστάτης των πολιτών και του α΄ βαθμού αυτοδιοίκησης.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Μεσσηνίας, κ. Παναγιώτης Αλευράς, στις 4-01-2012, ημέρα Τετάρτη και ώρα 12.00, θα επισκεφθεί το ΚΕΘΕΑ -Θεραπευτική Κοινότητα Κύτταρο , στη Σπερχογεία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.