Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2011

Δ.Σ. Τριφυλίας: Δυναμικές αντιδράσεις για το χαράτσι στη ΔΕΗ

Την πλήρη αντίθεσή του με το χαράτσι στη ΔΕΗ εξέφρασε το Δημοτικό Συμβούλιο Τριφυλίας στη χθεσινή συνεδρίασή του. Μάλιστα, κατά τη διάρκεια της συζήτησης του θέματος, το οποίο ήταν πρώτο στην ημερήσια διάταξη, ομόφωνα αποφάσισαν να προβούν σε μια σειρά από δυναμικές αντιδράσεις!

Ο δήμαρχος Τριφυλίας Κώστας Κόλλιας, ............

μεταξύ άλλων, τόνισε πως έχει ήδη τοποθετηθεί δημόσια για το χαράτσι εκφράζοντας την αντίθεσή του και σημείωσε πως το θέμα έχει τρεις πτυχές: την πολιτική απόφαση επιβολής του, που είναι κοινωνικά άδικη και ανάλγητη και πολιτικά ανήθικη, την οποία και κατήγγειλε, τη νομική, με τις προσφυγές που έχουν κατατεθεί στο ΣτΕ, και το «δια ταύτα», που είναι το ερώτημα «τι κάνουμε;». Για αυτό είπε πως παρουσιάζεται πολυφωνία και μεγάλη δυσκολία.

Σημείωσε, δε, πως δεν μπορεί να πει στους πολίτες να μην το πληρώσουν και να υποστούν τις όποιες συνέπειες. Συνοψίζοντας είπε πως η απόφαση του Δ.Σ. πρέπει να κινηθεί στους άξονες «όχι στην οριζόντια επιβολή του ειδικού αυτού τέλους ακίνητης περιουσίας, όχι στην επιβολή του σε όσους αδυνατούν, όχι στη σύνδεσή του με τη ΔΕΗ». Και πρόσθεσε: «Να δοθεί πολιτική διάσταση, με παραστάσεις παντού, εξώδικο στη ΔΕΗ για να μην κόψει το ρεύμα, παράσταση διαμαρτυρίας στη ΔΕΗ».

Ο Θανάσης Πετρόπουλος από τη μείζονα μειοψηφία σημείωσε πως «υπάρχουν αγαθά, όπως το νερό και το ρεύμα, που δεν μπορούν να μπουν σε οικονομίστικη λογική», και χαρακτήρισε το χαράτσι «άδικο, σκληρό, αντιλαϊκό και αντισυνταγματικό».
Στο ερώτημα «τι κάνουμε;», τόνισε πως «δεν είναι ώρα για γνωμοδοτήσεις, είναι ώρα να δράσουμε, ώρα αντίστασης! Να προβούμε σε ριζοσπαστικές αντιδράσεις, όπως εξώδικο, αποκλεισμοί - καταλήψεις, καταγραφή όσων αδυνατούν να το πληρώσουν και επιχειρήματα για να μην πληρωθεί».

Και συνέχισε: «Αυτοί είναι αγώνες τιμής που πρέπει να τους δώσουμε!», ενώ πρότεινε στην απόφαση να γραφεί πως όλοι οι δημοτικοί σύμβουλοι αρνούνται και δεν πληρώνουν το χαράτσι, με τις όποιες ίσως συνέπειες υποστούν.

Ο επικεφαλής της ελάσσονος μειοψηφίας Σαράντος Κουκούμης έκανε λόγο για «δυσβάσταχτο, ισοπεδωτικό, φορομπηχτικό μέτρο, χαράτσι, στο πλαίσιο ισοπεδωτικής λογικής», που μαζί με τα άλλα αντιλαϊκά και βάρβαρα μέτρα έχει κάνει τα λαϊκά στρώματα να παραμιλούν. Ακολούθησε μέχρι αργά το βράδυ συζήτηση, με τοποθετήσεις δημοτικών συμβούλων, εκπροσώπων φορέων και οργανώσεων και πολιτών.

Του Ηλία Γιαννόπουλου - Θάρρος

4 σχόλια:

  1. ΓΚΡΕΜΕΙΣΤΕ ΤΟΝ ΣΑΤΑΝΙΚΟ ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ!!
    ΤΑ ΦΙΛΙΑΤΡΑ ΒΟΥΛΙΑΖΟΥΝ ΣΤΗΝ ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ ΤΩΝ ΙΘΥΝΟΝΤΩΝ.
    ΤΟ ΙΔΙΟ ΚΑΙ ΟΙ ΓΑΡΓΑΛΙΑΝΟΙ.
    ΗΔΗ ΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΚΟΥΡΑΣΤΗΚΑΝ ΣΤΟ ΠΕΡΑ ΔΩΘΕ,ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΚΑΙ ΤΙΣ ΒΕΝΖΙΝΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ.ΑΣΕ ΤΙΣ ΠΟΛΥΤΙΜΕΣ ΩΡΕΣ ΠΟΥ ΧΑΝΟΥΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΒΛΑΚΕΙΕΣ ΤΟΥ ΔΡΑΚΟΥ,ΤΟΥ ΚΟΥΣΕΛΑ,ΤΟΥ ΒΟΥΔΟΥΡΗ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑΣΜΑ ΤΩΝ ΞΥΓΚΑ ΚΑΛΟΦΩΛΙΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο πρώην Διαχειριστής24 Νοεμβρίου 2011 στις 7:20 μ.μ.

    Σχεδόν όλη η Ελλάδα έχει αντιδράσει ακαριαία για το θέμα με το χαράτσι βενιζέλου, έχουν ενημερώσει τους πολίτες εχουν φτιάξει και τα εξώδικα τους για την ΔΕΗ, και ο Δήμαρχος Τριφυλίας σφύριζε αδιάφορα.

    Οταν ανακοινώθηκε ότι ο Δήμος Νέας Ιωνίας καλεί τους πολίτες να μην πληρώσουν το χαάτσι του βενιζέλου και υποδείκνυε τρόπους (ΑΤΜ κλπ κλπ εκτός του γεγονόρτος ότι ο Κόλλιας ηταν σε άλλη φάση επικοινώνησα με την Δημοτική του σύμβουλο την Βιβή Παντελάκη και της είπα τι κανουν στον Δημο Νέας Ιωνίας της Αθηνας. Μάλιστα της εστειλα και Ε-mail με τον συνδρσμο του Δήμου Νέας Ιωνίας να δεί μόνη της και να δουν κι εκείνοι τι μπορούν να κάνουν.

    Της είπα να επικοινωνήσει ο Κόλλιας με τον ομολογο του στον Δήμο Νέας Ιωνίας και να ζητήσει συμβουλές και να γίνει αναλογη κίνηση κι εδώ.
    Μάλλον η κ. Παντελάκη ενδιαφερόταν περισσοτερο για άλλα θέματα, παρα ο Δήμος Τριφυλίας και οι πολίτες του.
    Μέχρι και το χθεσινό συμβούλιο ουδεμια κινηση εγινε εκτός απο κάτι φθηνές δικαιολογίες που πέταξε ο Δήμαρχος απο τον αέρα του Ράδιο Νίκη.
    Και όχι ότι είπε και κατι σημαντικό. Ηθελε να το παει δια μεσω περιφέρειας μεδω ΚΕΔΕ κλπ κλπ.... Πάλι καλα που δεν ηθελε να το παει μεσω βορείου πολλου....

    Σήμερα μας το παίζει πόντιος πιλάτος. Μας λεει πως δεν μπορεί να πει στους πολίτες να μην το πληρώσουν και να υποστούν τις όποιες συνέπειες.

    όταν άλλοι δήμαρχοι (περιστερίου κλπ κλπ) έχουν σαν πρωτη προτεραιότητα τους τους πολίτες και μπάινουν μπροστάρηδες, ο Κόλλιας δεν μπορεί να προτείνει ΤΙΠΟΤΑ.
    Θα κανει λεει εξώδικο στην ΔΕΗ και παράσταση διαμαρτυρίας....

    παραστάσεις εχει κανει πολλές με αποτέλσμα μηδέν.
    ΦΤΑΝΟΥΝ ΠΙΑ ΟΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ. ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΔΗΜΑΡΧΕ βάλε στο μυαλό σου ότι τώρα πλέον εισαι δήμαρχος και οχι ενας συνδικαλιστής όπως ήσουν μέχρι πρίν ενα ή εναμισι χρόνο.
    ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΟΥ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΚΑΙ ΔΕΙΞΕ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟΝ ΠΟΛΙΤΗ.
    Ξεκινα άμεσα ενημερωση για το θέμα και σε ανοικτή συζήτηση να προτείνουμε λύσεις και σε αυτο που θα αποφασίσουμε να εισαι μπροστάρης.
    Αν και εδω που τα λέμε τώρα που συγκινήθηκες οι περισσότεροι πλήρωσαν το χαράτσι Βενιζέλου.
    Οπότε αυτή η παράσταση που θα κάνεις μάλλον ένα κακό θεατρικό μονόπρακτο θα είναι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. μια ερωτηση για τους ποι πανω κυριους.
    τι θα τους πειραζε αν για λογους καθαρα οικονομικους ,και οικονομιας εργατοωρων,να πηγαινε η εδρα στο κεντρο δηλ.τα ΦΙΛΙΑΤΡΑ.
    μηπως θα εφευγε η μαρινα ,τα δικαστηρια ,το τελωνιο ,οι τεχνικες σχολες ,η μητροπολη ,οι αλλες δημοσιες υπυρεσιες?
    η απληστια σας θα ειναι μπουμεραγκ .
    εμεις σας στηριζουμε οικονομικα,αλλα δεν καταλαβαινετε οτι για να μεινουν οι νεοι εδω χρειαζεται να μπολιαστει το αγροτικο με το αστικο περιβαλον?
    δηλ.ο κουσελας αν αφηνε την εφορια η το ικα η το δημαρχειο εδω τι θα γινοτανε?

    μακροπροθεσμα με τον σχεδιασμο που κανατε,θα ερημωσετε ολοκληρη την ΤΡΙΦΥΛΙΑ











    /

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΠΕΣΤΟΥΣΤΑ ΧΡΥΣΟΣΟΣΤΟΜΕ!!

    ΑΣ ΚΟΠΙΑΣΟΥΝ ΝΑ ΠΑΙΡΝΑΝΕ ΣΕ ΛΙΓΟ ΑΠΟ ΔΩ .

    ΔΙΑΒΑΤΗΡΙΟ ΘΑ ΤΟΥΣ ΖΗΤΟΥΝ ΟΙ ΑΛΛΟΔΑΠΟΙ.

    ΚΟΥΦΑΛΕΣ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.