Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2011

Οσοι μεγαλοοφειλέτες δεν πληρώσουν θα δουν τα ονόματα τους στο διαδίκτυο

Λήγει σήμερα η προθεσμία που είχε δώσει το υπουργείο Οικονομικών στους μεγαλοοφειλέτες του Δημοσίου για να εξοφλήσουν ή να ρυθμίσουν τις οφειλές τους. Στην περίπτωση που δεν προχωρήσουν στην τακτοποίηση των εκκρεμοτήτων τους, θα δημοσιοποιηθούν τα στοιχεία τους σε σχετική λίστα που θα αναρτηθεί στην ηλεκτρονική σελίδα του υπουργείου.

Μέχρι σήμερα, Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2011, ..........

έχουν κληθεί φυσικά πρόσωπα με ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το Δημόσιο μεγαλύτερες των 150.000 ευρώ, να προσέλθουν στην αρμόδια ΔΟΥ τους και να καταβάλουν ή να ρυθμίσουν τις εκκρεμότητές τους, προκειμένου να μην συμπεριληφθούν στη σχετική λίστα των οφειλετών φυσικών προσώπων που θα δημοσιευθεί στην ηλεκτρονική σελίδα του υπουργείου Οικονομικών, σύμφωνα με τον ν. 3943/2011 (άρθ. 9, § 1&2, ΦΕΚ 66 Α') και την Υ.Α. 1185/2011.

Η ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών

«Η δημοσίευση των προαναφερθέντων στοιχείων επιβάλλεται για λόγους δημοσίου συμφέροντος και αναμένεται να συμβάλει σημαντικά στη συλλογή των εσόδων και στην εμπέδωση της εμπιστοσύνης μεταξύ της φορολογικής Αρχής και των φορολογουμένων μέσω της προώθησης της διαφάνειας».

iefhmerida

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.