Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2011

Υποχρεωτική η ηλεκτρονική συνταγογράφηση στον ΟΓΑ

Οι ιδιώτες γιατροί του ΟΓΑ υποχρεούνται να συνταγογραφούν ηλεκτρονικά, εκτός των περιπτώσεων που αναφέρονται στο επισυναπτόμενο έγγραφο του ΟΓΑ.
Η συγκεκριμένη ρύθμιση ισχύει από τις 16.9.2011, ημερομηνία κοινοποίησης του εγγράφου στον Πανελλήνιο Φαρμακευτικό Σύλλογο.

Αναλυτικά το έγγραφο του ΟΓΑ αναφέρει: ...........

ΠΡΟΣ: Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο Πλουτάρχου 3 106 75 - ΑΘΗΝΑ

ΚΟΙΝ:1. Πανελλήνιο Φαρμακευτικό Σύλλογο Πειραιώς 134 & Αγαθημέρου 118 54 - ΑΘΗΝΑ

2. Περιφερειακά Υποκαταστήματα ΟΓΑ

3. Υπηρεσίες Υγείας Περιφερειακών Ενοτήτων


Με το έγγραφό μας 40768/17-08-2011 γνωστοποιείτο ότι από 10-9-2011 και μετά όλοι οι γιατροί οι συμβεβλημένοι με τον ΟΓΑ υποχρεούνται να συνταγογραφούν για τους ασφαλισμένους του ΟΓΑ μόνο ηλεκτρονικά.

Επειδή έχουν προκύψει διάφορα ερωτήματα, σχετικά, σας γνωρίζουμε ότι χειρόγραφες συνταγές μπορούν να εκδίδονται μόνο για τις παρακάτω μεμονωμένες περιπτώσεις:

- Κατ’ οίκον επίσκεψη ιατρού. Στην περίπτωση αυτή ο γιατρός θα μπορεί να εκδίδει χειρόγραφη συνταγή αναγράφοντας ευκρινώς στη συνταγή την ένδειξη «επίσκεψη κατ’ οίκον», θέτοντας ταυτόχρονα στην ένδειξη την υπογραφή και τη σφραγίδα του.
- Για τη συνταγογράφηση φαρμάκων τα οποία δεν είναι τυχόν καταχωρημένα στο σύστημα π.χ. φάρμακα ΙΦΕΤ, για τη συνταγογράφηση αναλωσίμων υλικών σακχαρώδους διαβήτη (η συνταγή αυτή του ιδιώτη γιατρού συνοδεύεται πάντα με φωτοαντίγραφο γνωμάτευσης Κρατικού Νοσοκομείου) και για τη συνταγογράφηση γαληνικών σκευασμάτων.
- Χειρόγραφη συνταγή μπορεί να εκδίδεται επίσης στις ελάχιστες περιπτώσεις που δεν είναι δυνατή η πρόσβαση στο σύστημα ηλεκτρονικής συνταγογράφησης.
Στην περίπτωση αυτή ο γιατρός αναγράφει επί της συνταγής «Δεν είναι δυνατή η πρόσβαση στο Σ.Η.Σ.» συμπληρώνοντας και τη συγκεκριμένη ημερομηνία και ώρα καθώς και το μήνυμα που εμφανίζεται στην οθόνη του υπολογιστή του.

Ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος, στον οποίο κοινοποιείται το παρόν έγγραφο, παρακαλείται να ενημερώσει τα μέλη του να εκτελούν χειρόγραφες συνταγές ιδιωτών ιατρών συμβεβλημένων με τον ΟΓΑ μόνον εφόσον αφορούν μία από τις ανωτέρω περιπτώσεις, ώστε να εξοφλούνται κανονικά οι συνταγές που υποβάλλουν.

Ο ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ Θ. ΠΕΤΡΟΥΛΑΣ

4 σχόλια:

  1. ΠΟΙΟ ΤΟ ΚΕΡΔΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΗ ΤΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΣΥΝΤΑΓΟΓΡΑΦΗΣΗΣ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ??

    ΠΟΙ ΤΟ ΚΕΡΔΟΣ ΓΙΑ ΤΑ ΤΑΜΕΙΑ???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΤΑ ΦΑΡΜΑΚΑ ΠΟΥ ΤΑ ΚΑΝΟΥΝ ΕΓΑΓΩΓΗ,ΚΑΙ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΕΙΔΟΤΗΣΗ,ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΕΧΟΥΝ ΚΟΥΠΟΝΙΑ ΑΥΤΑ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΩΝΤΑΙ Η ΟΧΙ?
    ΑΥΤΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΛΥΣΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΤΡΙΑΚΟΣΙΟΙ ΚΑΙ ΟΧΙ ΝΑ ΑΣΧΟΛΟΥΝΤΑΙ ΜΕ ΤΟ ΠΟΣΟ ΕΧΕΙ ΕΝΑ ΜΠΟΥΚΑΛΑΚΙ ΟΙΝΟΠΝΕΥΜΑ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Την επόμενη ημέρα Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου 2011 ακολούθησε περιοδεία η οποία ξεκίνησε από την Μεσσήνη, ακολούθησε ο Μελιγαλάς, ενώ στην συνέχεια πορευθήκαμε στα Φιλιατρά όπου ο Συναγωνιστής Μιχαλολιάκος έδωσε συνέντευξη στο Ράδιο Νίκη, του δημοσιογράφου κ. Παναγιώτη Δημόπουλου. Το βράδυ της Δευτέρας στο τέλος της περιοδείας του κλιμακίου της Κεντρικής Επιτροπής της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ, στο οποίο συμπεριελαμβάνοντο και στελέχη της τοπικής οργανώσεως Καλαμάτας, φθάσαμε στους Γαργαλιάνους, τον ηρωικό τόπο καταγωγής του Μακεδονομάχου Τέλλου Άγρα όπου οι εκεί εθνικιστές συναγωνιστές μας είχαν οργανώσει στην αίθουσα της Δημοτικής Βιβλιοθήκης, η οποία έχει χωρητικότητα σχεδόν 200 ατόμων μία μεγάλη συγκέντρωση. Τελικά η αίθουσα απεδείχθη μικρή κι έτσι όπως μαρτυρούν και οι φωτογραφίες που δημοσιεύουμε πολλοί από τους παριστάμενους παρακολούθησαν τις ομιλίες και την συζήτηση που ακολούθησε όρθιοι! Στην συνέχεια οι τοπικοί παράγοντες της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ παρέθεσαν δείπνο στην κεντρική πλατεία της πόλεως.AYTA ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΑ ΛΕΤΕ????????????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΠΟΣΟ ΣΤΟΙΧΙΖΕΙ ΣΤΗΝ ΑΝΟΔΟΧΟ ΕΤΑΙΡΕΙΑ Η ΠΕΡΙΒΟΗΤΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΣΥΝΤΑΓΟΓΡΑΦΗΣΗ??

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.