Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2011

Παπακωνσταντίνου: Η κυβέρνηση θα χρησιμοποιήσει το νόμο σε όποιον εμποδίσει την είσπραξη του τέλους στα ακίνητα

Απαραίτητη για την επιβίωση της χώρας χαρακτήρισε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής Γιώργος Παπακωνσταντίνου τη διαδικασία για την είσπραξη του τέλους ακινήτων.

Ο κ. Παπακωνσταντίνουν στέλνοντας σαφές μήνυμα στη ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ που έχει προαναγγείλει την παρεμπόδιση της διαδικασίας διεμήνυσε πως η κυβέρνηση θα κινηθεί με βάση το νόμο για όποιον επιχειρήσει να χρησιμοποιήσει μια Επιχείρηση, που δεν ανήκει στα σωματεία, για να σταματήσει μια διαδικασία απαραίτητη για την επιβίωση της χώρας.

«Η ΔΕΗ εισπράττει τέλη επί δεκαετίες», ........

ανέφερε ο κ. Παπακωνσταντίνου και πρόσθεσε: «Όταν η χώρα πρέπει να πάρει μέτρα για να πάρει την επόμενη δόση, να μη χρεοκοπήσει και να πληρωθούν μισθοί και συντάξεις, τότε τα σχόλια αδικούν την προσπάθεια».

Όσο για την αναπροσαρμογή των τιμολογίων της ΔΕΗ για το 2012, σημείωσε πως δεν έχουν ληφθεί αποφάσεις.

Σε ό,τι αφορά εξάλλου τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας ο υπουργός γνωστοποίησε ότι εντός των ημερών θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη με τους φορείς της αγοράς για να συζητηθεί το ύψος του τέλους ανανεώσιμων πηγών ενέργειας το οποίο εισπράττεται μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ, καθώς και οι εγγυημένες τιμές απορρόφησης της "πράσινης" ενέργειας τα επόμενα χρόνια. Παρά την κρατική εγγύηση των τιμών απορρόφησης της "πράσινης" ενέργειας τα επόμενα 20 χρόνια, υπάρχει δυσκολία χρηματοδότησης των επενδύσεων και για το λόγο αυτό αναζητώνται λύσεις μέσω της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων.

Αναφερόμενος στο σχέδιο «Ήλιος» για την παραγωγή και εξαγωγή ενέργειας από φωτοβολταϊκά είπε ότι θα συζητηθεί κατά την αυριανή επίσκεψη του πρωθυπουργού κ. Γ. Παπανδρέου στο Βερολίνο.

Μάλιστα, όπως είπε, το ΥΠΕΚΑ βρίσκεται ήδη σε συζητήσεις με τα Υπουργεία Εθνικής Αμυνας και Αγροτικής Ανάπτυξης για την εξεύρεση των εκτάσεων (έως 200.000 στρέμματα) που θα μισθωθούν για την εγκατάσταση των μονάδων. Παράλληλα, με την αναθεώρηση του ΓΟΚ εξετάζεται η υποχρεωτική χρήση φωτοβολταϊκών σε ορισμένες κατηγορίες νέων κτιρίων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.