Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2011

Το πάρτυ συνεχίζεται... - Έκαναν 150 προσλήψεις σε υπό κατάργηση οργανισμό!

Την ίδια ώρα που απολύουν προσωπικό μέσω της εφεδρείας.

- Οι υποψήφιοι διαγωνίστηκαν για μια θέση στο Ινστιτούτο Νεολαίας από τον υπολογιστή του σπιτιού τους!
- Οι καταγγελίες που ακολούθησαν ''ακούστηκαν'' μέχρι την Τρόικα
- Ένα μήνα πριν τον διαγωνισμό ο Πάγκαλος έλεγε ότι το Ινστιτούτο θα καταργηθεί ή θα συγχωνευτεί

Υστερα από πλήθος καταγγελιών περί απόπειρας ......

διορισμού «ημετέρων» και ενστάσεις για τον τρόπο επιλογής (οι εξεταζόμενοι διαγωνίστηκαν ηλεκτρονικά από το σπίτι τους) κι ενώ σύμφωνα με πληροφορίες, το θέμα είχε φτάσει και στ' αφτιά των αρμοδίων της Τρόικας, ο διαγωνισμός, όπως αναφέρουν από το υπουργείο Παιδείας, τελικά ακυρώνεται. Η επίσημη δικαιολογία είναι ότι δεν υπάρχουν χρήματα για να προχωρήσουν τα προγράμματα για τα οποία θα γίνονταν οι προσλήψεις.

Αλλά ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Όπως αποκαλύπτει η Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία, στις αρχές του περασμένου Ιουνίου (4/6/2011) ο Θ. Πάγκαλος έδωσε στη δημοσιότητα τη λίστα με τους πρώτους 135 οργανισμούς που θα καταργούνταν ή θα συγχωνεύονταν. Ανάμεσά τους βρισκόταν και το «Ινστιτούτο Νεολαίας» που υπάγεται στο υπουργείο Παιδείας. Ενα μήνα μετά ((4/7/2011) το υπό κατάργηση «Ινστιτούτο Νεολαίας» προκήρυξε 150 νέες προσλήψεις για «τη στήριξη της νεανικής επιχειρηματικότητας». Με αυτήν ζητούνταν απόφοιτοι ΑΕΙ, ΤΕΙ και λυκείου έως 45 ετών.

Τι δουλειά θα έκαναν οι προσληφθέντες; Σύμφωνα με την περιγραφή του Ινστιτούτου, θα παρείχαν πληροφορίες σε νέους που θέλουν να γίνουν επιχειρηματίες σχετικά με το πλαίσιο που αφορά την ίδρυση νέων επιχειρήσεων. Επίσης, θα στελέχωναν γραφεία επαφής με το κοινό και θα σχεδίαζαν εκδηλώσεις για τη νεανική επιχειρηματικότητα.

Ο διαγωνισμός πραγματοποιήθηκε στις 28 και 29 Ιουλίου και για τις 150 θέσεις το Ινστιτούτο δέχθηκε 4.369 αιτήσεις. Οι υποψήφιοι πέρασαν από ηλεκτρονική δοκιμασία αξιολόγησης δεξιοτήτων, η οποία έγινε από τον υπολογιστή του σπιτιού τους! Στη συνέχεια οι επιτυχόντες της δοκιμασίας θα περνούσαν από προφορική συνέντευξη με τη οποία θα γινόταν και η τελική επιλογή. Οι διαδικασίες αυτές όμως θεωρήθηκαν αδιαφανείς από πολλούς υποψήφιους, οι οποίοι υπέβαλαν ενστάσεις και κατήγγειλαν τον διαγωνισμό.

Ένα από τα άτομα που πήρε μέρος στον διαγωνισμό και δεν πέρασε, μίλησε στην ''Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία''. ''Οι ερωτήσεις ήταν παντελώς άσχετες με το αντικείμενο, αφορούσαν μαθηματικά, τριγωνομετρία κ.ά., ενώ ο καθένας μπορούσε να έχει δίπλα του καθηγητές, βιβλία, βοηθήματα και οποιονδήποτε ήθελε για να τον βοηθήσει, καθώς απαντούσε από το σπίτι. Η εξέταση παρότι κρατούσε μόνο 35 λεπτά από την ώρα που ξεκινούσες, έδινε τη δυνατότητα να εξεταστείς όποτε ήθελες μέσα σε ένα τρίωρο, οπότε κάλλιστα κάποιος μπορούσε να δώσει τα θέματα σε έναν φίλο ή συγγενή του και αυτός να μπει στο σύστημα προετοιμασμένος».

Ισχυρίζεται ακόμη ότι ανάμεσα στους επιτυχόντες υπάρχουν πολλά μέλη της Νεολαίας ΠΑΣΟΚ αλλά και γιοι και κόρες συνδικαλιστών του κυβερνώντος κόμματος. Καταγγέλλει μάλιστα ότι οι τρεις επιτυχόντες του νομού Κοζάνης (εκλογική περιφέρεια της υπουργού) ανήκουν και οι τρεις στο ΠΑΣΟΚ.
Ο νομικός σύμβουλος του «Ινστιτούτου Νεολαίας» όταν ρωτήθηκε γιατί προκήρυξαν προσλήψεις αφού το Ινστιτούτο θα καταργούνταν, απάντησε ότι «οποιοδήποτε έργο ήταν σε εξέλιξη, θα το συνέχιζε ο φορέας που θα υποκαθιστούσε το Ινστιτούτο, όπως και τα υπόλοιπα που τρέχουν ήδη».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.