Δευτέρα, 26 Σεπτεμβρίου 2011

Κόψατε το ρεύμα μετά τις 17/9; - Θα πληρώσετε το χαράτσι

Δεν πρόκειται εξαιρεθούν από το τέλος ακινήτων όσοι διέκοψαν μετά τις 17 Σεπτεμβρίου την παροχή ρεύματος σε ακίνητα.

Το δήλωσε ξεκάθαρα και κατηγορηματικά ο Πρόεδρος της Ένωσης Διοικητικού και Οικονομικού Προσωπικού της ΔΕΗ, Γιώργος Μπίτζας.

«Η ΔΕΗ θα εκδώσει κανονικά λογαριασμό για ..........

τα ακίνητα που είχαν ρεύμα έως τις 17 Σεπτεμβρίου και στη συνέχεια, όπου χρειαστεί, θα δώσει τα ονόματα, στο αρμόδιο υπουργείο. Δεν έχει νόημα να γίνει διακοπή» δήλωσε στον Βήμα 99,5 ο κ. Μπίτζας.

Ο ίδιος είπε ότι οι αιτήσεις διακοπής ρεύματος έχουν τριπλασιαστεί τις τελευταίες ημέρες, φτάνοντας τις 80 ημερησίως.

1 σχόλιο:

 1. Ο Δήμαρχος και το καπίστρι…

  Μια παλαιά Αραβική παροιμία λέει: Αν κάποιος σου πει ότι έχεις αυτιά γαιδάρου μη δώσεις σημασία. Αν στο επαναλάβει άλλος ένας, θα πρέπει να αναρωτηθείς . Κι αν σου το πει και τρίτος τότε πάρε και φόρεσε καπίστρι.
  Είναι φανερό ότι στον νέο Δήμο Τριφυλίας η Δημοτική Αρχή έχει χάσει τον έλεγχο, έχει παραδώσει τα όπλα!
  Όπου κι’ αν πας, όπου κι’ αν σταθείς, ντόπιοι και επισκέπτες συζητούν για την άθλια κατάσταση που βρίσκονται οι τρείς μεγάλες Πόλεις (τουλάχιστον) του Νέου Δήμου. Λακκούβες, σκουπίδια, χορτάρια, ξέχειλοι και ρυπαροί κάδοι, βρώμικες πλατείες , εγκαταλειμμένες παραλίες, σκοτεινοί δρόμοι, σπασμένα πεζοδρόμια κλπ. κλπ. Στη πρώτη νεροποντή πνίγηκαν τα Φιλιατρά και η Κυπαρισσία γιατί κανένας δεν σκέφτηκε να καθαρίσει τα φρεάτια. Στις δικαιολογημένες διαμαρτυρίες των πολιτών οι υπεύθυνοι και αρμόδιοι απαντούν (όταν βρίσκονται) με τη γνωστή διαχρονική δικαιολογία : «παραλάβαμε χάος, τα ταμεία είναι άδεια, φταίει ο «Καλλικράτης» δεν έχουμε προσωπικό» και άλλα… Όμως τα πράγματα δεν είναι έτσι.
  i. Η νέα Δημοτική Αρχή ανέλαβε από 1/1/2011 και το όποιο «χάος» το παρέλαβε από τους ίδιους ανθρώπους που και σήμερα διοικούν τον Δήμο, που είναι οι άμεσοι συνεργάτες του κ. Δημάρχου!
  ii. Η νέα Δημοτική Αρχή στο διάστημα των 10 μηνών που διοικεί τον Δήμο θα έπρεπε να έχει ξεκαθαρίσει το τοπίο. Θα έπρεπε δηλαδή να έχει προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες ώστε να γνωρίζει τι προσωπικό υπάρχει, τι μηχανήματα διαθέτει και σε ποια κατάσταση βρίσκονται, ποια είναι τα ανταποδοτικά τέλη που πρέπει να εισπράξει και να τα διαθέσει, όπως ο νόμος ορίζει, ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΦΩΤΙΣΜΟ !!!
  iii. Η νέα Δημοτική Αρχή θα έπρεπε ήδη να έχει αναδιατάξει το ανθρώπινο δυναμικό των παλαιών Δήμων, να έχει αξιοποιήσει τα ικανά στελέχη, να έχει φροντίσει να πλαισιώσουν τον Δήμαρχο και τους Αντιδημάρχους αντί να προσλαμβάνει συμβούλους της συμφοράς (αποτυχημένους υποψηφίους) που κοστίζουν πανάκριβα στους Δημότες της Τριφυλίας.
  iv. Η νέα Δημοτική Αρχή και ο κύριος Δήμαρχος προσωπικά πρέπει να αντιληφθούν ότι τα προβλήματα που δεν επιλύονται γίνονται βρόχος στο λαιμό του Δήμου και είναι βέβαιο ότι θα τον πνίξουν. Πρέπει να καταλάβουν ότι ο Δήμαρχος είναι μεν ο «πρώτος Πολίτης του Δήμου» αλλά ταυτόχρονα είναι και ο «πρώτος Υπηρέτης των πολιτών!!»
  Καλές οι παρελάσεις, καλά τα πανηγύρια και οι εκδηλώσεις στα χωριά και τις πόλεις, αλλά αυτές οι τριτοκοσμικές εικόνες στα Φιλιατρά , την Κυπαρισσία, τους Γαργαλιάνους και αλλού, είναι εικόνες ντροπής για όλους.
  Ας αφήσουν λοιπόν τα κλαψουρίσματα και τις φτηνές δικαιολογίες, ας ανασκουμπωθούν όλοι οι υπεύθυνοι και αρμόδιοι που ζήτησαν την εμπιστοσύνη μας.
  Ο Χρόνος περνά.
  Κύριε Δήμαρχε έχεις στη διάθεση σου 6 εξάμηνα. Ήδη καταναλώνεις το 2ο !! Είναι βέβαιο ότι κάθε μέρα τρείς τουλάχιστον δημότες διαμαρτύρονται για την κακή κατάσταση που επικρατεί στο Δήμο.
  Όμως κανένας πολίτης της Τριφυλίας δεν θα ήθελε να σε δει να βάζεις καπίστρι…

  Ο Δημοδίαιτος.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.