Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου 2011

«ΧΩΡΟΙ ΑΘΛΗΣΗΣ Ή ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟΙ ΧΩΡΟΙ ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΔΙΑΤΗΡΗΤΕΟΙ»

Ανακοίνωση – διαμαρτυρία του υπευθύνου της Εράνης Φιλιατρών Γιώργου Γριβοκωστόπουλου με αποδέκτες δήμαρχο – Δημοτική Αρχή

Καυστική ανακοίνωση – διαμαρτυρία, με .........

αποδέκτη κυρίως το δήμαρχο Τριφυλίας, δημάρχους που διετέλεσαν στο κοντινό παρελθόν, καθώς και τους υπευθύνους του αθλητισμού στην ευρύτερη περιοχή, εξέδωσε ο υπεύθυνος του Τμήματος Καλαθοσφαίρισης της Εράνης Φιλιατρών Γιώργος Γριβοκωστόπουλος.

Στο επίκεντρο αυτής οι αθλητικές εγκαταστάσεις του μπάσκετ στο Δήμο, που κάθε άλλο παρά ευνοϊκές είναι για την ανάπτυξη του αθλήματος, αλλά και για την εκγύμναση των νεαρών αθλητών του Συλλόγου, όντας μάλιστα επικίνδυνες για τη σωματική τους ακεραιότητα.
Στην ανακοίνωση ο κ. Γριβοκωστόπουλος αναφέρεται σε μια σειρά σημαντικών θεμάτων, που βεβαίως έχει μεγάλη αξία να αναπτυχθούν στο ευρύτερο κοινό:

«Μέσα από μια διαδρομή – προσπάθεια δεκαετιών του σωματείου μας, και προσωπικά εμού του ιδίου, δεκατριών ετών στο χώρο της καλαθοσφαίρισης, έχουμε φθάσει σήμερα στο σημείο να είμαστε εξοργισμένοι αλλά και αηδιασμένοι από την κατάντια των γηπεδικών εγκαταστάσεων του αθλήματος.

Η κοροϊδία, η αδιαφορία και ο εμπαιγμός σε όλο τους το μεγαλείο από τις Δημοτικές Αρχές, τουλάχιστον από το 1999 και μετά. Πραγματικά, έχουμε αρχίσει ν’ αναρωτιόμαστε, εάν οι γηπεδικές εγκαταστάσεις δε βελτιώνονται από τις εκάστοτε Δημοτικές Αρχές, επειδή ίσως έχουν χαρακτηριστεί αρχαιολογικοί ή διατηρητέοι χώροι, μιας και παραμένουν ίδιοι από την ίδρυσή τους (1984 και μετά).
Κύριοι δημοτικοί άρχοντες, εάν συντρέχει τέτοιος λόγος, πείτε το μας για να ξέρουμε τουλάχιστον σε ποια αρμόδια υπηρεσία ν’ απευθυνθούμε. Όλα αυτά τα χρόνια δεκάδες έγγραφες αναφορές και αιτήσεις διαμόρφωσης – επισκευής των αθλητικών εγκαταστάσεων έχουν σταλεί προς τους δημάρχους και άλλες τόσες συζητήσεις έχουν γίνει, ωστόσο αποτέλεσμα κανένα, μόνο λόγια και υποσχέσεις.

Χώροι επικίνδυνοι για τη σωματική ακεραιότητα των αθλητών αλλά και των μαθητών, καθώς αποτελούν ταυτόχρονα και χώρους άθλησης των παιδιών του Γυμνασίου και Λυκείου Φιλιατρών. Μπασκέτες να κρέμονται περιμένοντας ένα σεισμό ή ένα δυνατό σουτ για να πέσουν, ταμπλό θρυμματισμένα, τερέν με λακκούβες και πίσσα φθαρμένη λόγω των πολλών ετών των επιδείξεων οδήγησης που έχουν γίνει εκεί, αλλά και των επιδείξεως ίππευσης. Η μόνη παρέμβαση που έχει γίνει είναι μόνο η αλλαγή των δύο εκ των τεσσάρων ταμπλό, πριν από δύο έτη, τα οποία και τοποθετήσαμε οι ίδιοι. Οποιαδήποτε άλλη παρέμβαση έχει γίνει με δική μας πρωτοβουλία αλλά και έξοδα. Το γήπεδο που βρίσκεται στο υπόστεγο του Λυκείου Φιλιατρών έχει γίνει χώρος αναψυχής των αλλοδαπών, αφόδευσης και ό,τι άλλο μπορεί να φανταστεί κανείς. Η οροφή, παρ’ ότι υποτίθεται ότι έχει επισκευαστεί τρεις φορές, είναι σάπια και μεγάλο μέρος της απουσιάζει. Τουλάχιστον αποτελεί παγκόσμια πρωτοτυπία, καθώς το καλοκαίρι είναι υπόστεγο και το χειμώνα κολυμβητήριο!

Οι προβολείς οκτώ χρόνια τώρα περιμένουν αλλαγή, αν όχι για να μπορούμε να αθλούμαστε βράδυ, τουλάχιστον για να φωτίζεται το υπέροχο αυτό νεοκλασικό κτήριο. Στο εξωτερικό γήπεδο έχει τοποθετηθεί, στα όρια ακριβώς, συρμάτινο πλέγμα με σιδερένιες βέργες, προκειμένου να αποτρέπεται η πρόσβαση των μαθητών στο νέο κτήριο – σχολείο που ανεγείρεται. Φαίνεται πως η τοποθέτηση του πλέγματος, δύο μέτρα πιο πίσω, χρειάζεται ειδική μελέτη και ειδικό πραγματογνώμονα. Τις ημέρες που δε γίνεται προπόνηση δεν υπάρχει πρόσβαση στους αθλητικούς χώρους, τα παιδιά όμως που θέλουν να αθληθούν στο τρέξιμο, στο βόλεϊ, στο σκάμμα ή στο μπάσκετ, αναγκάζονται να πηδούν τα κάγκελα, τα οποία στο πάνω μέρος έχουν λόγχη. Κάνουμε τα πάντα, δηλαδή κ. δήμαρχε, για να αποτρέψουμε τα παιδιά από τον αθλητισμό. Φωτογραφικό υλικό των άνωθεν έχει αναρτηθεί στο Blog “Filiatra.news”.

Οι αθλητικοί αυτοί χώρου έχουν κριθεί ακατάλληλοι για άθληση και διεξαγωγή αγώνων από το 2008 (χώροι Γυμνασίου που μέχρι πρότινος ήταν το αθλητικό), με αποτέλεσμα το σωματείο μας να αναγκάζεται να δίνει αγώνες ως γηπεδούχο στην Κυπαρισσία, τους Γαργαλιάνους, ακόμη και στην Πύλο. Κατά τ’ άλλα, είμαστε σωματείο με έδρα και δραστηριότητα στο δημοτικό διαμέρισμα των Φιλιατρών.
Κύριε δήμαρχε, πριν αναλάβετε καλέσατε όλα τα σωματεία και τους Συλλόγους σε σύσκεψη, όπου σας εκθέσαμε τα προβλήματά μας. Έκτοτε ούτε φωνή ούτε ακρόαση, παρά το σχετικό έγγραφο που σας διαβιβάσαμε. Πρόσφατα ήρθατε σε επαφή με όλα τα σωματεία και τα τμήματα, πλην του δικού μας. Πραγματικά, απορούμε και αναρωτιόμαστε γιατί και, βεβαίως, ζητούμε απάντηση. Στην πρόσφατη περιήγησή σας στους χώρους του Λυκείου και Γυμνασίου Φιλιατρών, μαζί με τους διευθυντές των Σχολείων, δεν εντοπίσατε τίποτα από τα παραπάνω, παρά μόνο ότι άμεσα χρειάζονται επισκευή οι τουαλέτες!

Χαρακτηριστικό της αδιαφορίας ή της άγνοιας του τομέα του Αθλητισμού, τουλάχιστον των προηγούμενων Δημοτικών Αρχών, είναι ότι η κοροϊδία και ο εμπαιγμός εκδηλώθηκε και στο πρόσωπο του προέδρου της ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ κυρίου Κουτραφούρη, αλλά και στο πρόσωπο του προέδρου της ΕΟΚ (1999) κ. Βασιλακόπουλου. Οι δυο τους επισκέφθηκαν τους χώρους και ζήτησαν από τον εκάστοτε δήμαρχο να δοθεί λύση, με την αρωγή τους πάντα, και δέχθηκαν τις διαβεβαιώσεις των άμεσων παρεμβάσεων.
Κύριε δήμαρχε, όλα αυτά τα χρόνια δε ζητήσαμε ποτέ αλλά ούτε και πήραμε μισό ευρώ από το Δήμο ως τμήμα καλαθοσφαίρισης. Το μόνο που όχι μόνο ζητάμε, αλλά απαιτούμε, είναι το δικαίωμα άθλησης σε χώρους ακίνδυνους για τη σωματική ακεραιότητα των αθλητών και φυσιολογικών για την ανθρώπινη αξιοπρέπεια. Επιτέλους, λίγο ενδιαφέρον και ευαισθησία στους ανθρώπους που κάνουν υγιή αθλητισμό και στα παιδιά που αφιλοκερδώς εκπροσωπούν και διαφημίζουν τον τόπο τους.

Κύριε δήμαρχε, το σωματείο μας θα προβεί σε πιο έντονες διαμαρτυρίες, εφόσον δεν εισακουστούμε. Ζητάμε το αυτονόητο, βάζουμε το μεράκι μας, τον ιδρώτα μας και τα χρήματά μας, θέλουμε ανθρώπινες εγκαταστάσεις με ασφάλεια.

Με αθλητικούς χαιρετισμούς,
Ο υπεύθυνος τμήματος
Γριβοκωστόπουλος Γιώργος».


ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΘΛΙΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ BASKET.
Κλικ για μεγάλο μέγεθος;



2 σχόλια:

  1. giwrgo grivokostopoule stamata na eisai o hrwas kai na spatalas kai xrhma kai xrono!!!den prokite na vgaleis akrh me autous... edw vlepeis den uparxoun oikonomika synferonta!!!aisxos kurie kollia!!!!! aisxos kurie stamo!!!!aisxos kurie roush!!!!!aisxos aisxos aisxos aisxos h monh lexh pou sas armozei!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πιδια μην χρησιμοποιείτε Greeklish... θα διαγράφονται τα μηνύματα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.