Πέμπτη, 8 Σεπτεμβρίου 2011

Παρουσιάστηκε η διευθύντρια της ΑΤΕ Κυπαρισσίας

Ραγδαίες αναμένεται να είναι τις προσεχείς ημέρες οι εξελίξεις στην πολύκροτη υπόθεση υπεξαίρεσης στο κατάστημα της Αγροτικής Τράπεζας της Ελλάδος στην Κυπαρισσία. Χθες, σύμφωνα με το συνήγορό της Γεώργιο Βαρβαρρήγο, παρουσιάστηκε στα κεντρικά της ΑΤΕ στην Αθήνα η διευθύντρια του καταστήματος της Κυπαρισσίας και δήλωσε ότι αναλαμβάνει την ευθύνη συγκεκριμένων οικονομικών ατασθαλιών που έχουν συμβεί στο συγκεκριμένο κατάστημα.

Αναλυτικά, ο κ. Βαρβαρρήγος σε ηλεκτρονικό του ..........

μήνυμα σημειώνει: «Με σκοπό τη σωστή ενημέρωση της κοινής γνώμης, σας κάνω γνωστό ότι η μέχρι πρόσφατα διευθύντρια του καταστήματος ΑΤΕ Κυπαρισσίας εμφανίστηκε στα κεντρικά γραφεία της ΑΤΕ στην Αθήνα, δήλωσε ότι αναλαμβάνει την ευθύνη συγκεκριμένων οικονομικών ατασθαλιών που έχουν συμβεί στο κατάστημα Κυπαρισσίας, για τις οποίες ήδη είχε ενημερώσει με επιστολή της, ώστε να διευκολύνει την έρευνα και να μη ζημιωθούν όσοι την εμπιστεύτηκαν. Αποχώρησε από την Κυπαρισσία υπό το βάρος της ψυχολογικής πίεσης των ευθυνών της, δήλωσε ότι αναλαμβάνει τις συνέπειες των πράξεών της, γνωστοποίησε τον τόπο κατοικίας της, καθώς επίσης δήλωσε ότι είναι στη διάθεση των αρχών για να δώσει τις αναγκαίες εξηγήσεις και διευκρινίσεις για ό,τι της καταλογισθεί».

Επιπρόσθετα, βάσει πληροφοριών του «Θ», η διευθύντρια, που από το απόγευμα της Κυριακής είχε εξαφανιστεί αφήνοντας πίσω της, σύμφωνα με όσα κυκλοφορούν στην πόλη, μόνο δύο σημειώματα στο σπίτι της (για τον αδελφό της και το σύντροφό της) και ένα στο κατάστημα της τράπεζας (για τους συναδέλφους της), μετέβη χθες μόνη της στο κεντρικό κατάστημα της Αγροτικής Τράπεζας στην Αθήνα, στην οδό Πανεπιστημίου. Εκεί, ζήτησε να δει και να μιλήσει σε υψηλόβαθμα υπηρεσιακά στελέχη για τα όσα έχουν συμβεί στην πολύκροτη και θλιβερή, συνάμα, υπόθεση οικονομικών ατασθαλιών που η ίδια, όπως παραδέχθηκε, διέπραξε.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η ίδια συντετριμμένη παραδέχεται το ολέθριο σφάλμα και παράπτωμα στο οποίο υπέπεσε. Παράλληλα, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του «Θ», η διευθύντρια έστειλε επιστολή - υπόμνημα και στην εισαγγελέα Πρωτοδικών Κυπαρισσίας για την υπόθεση. Στην τοπική κοινωνία της Κυπαρισσίας και της ευρύτερης περιοχής οι πολίτες είναι προβληματισμένοι και σαστισμένοι από τη θλιβερή αυτή υπόθεση. Όσοι, δε, γνωρίζουν τη διευθύντρια, δε μπορούν συνειδητοποιήσουν πως η ίδια, από μόνη της, έκανε την υπεξαίρεση, ενώ πολλά είναι τα ερωτηματικά για το εάν είχε και συνεργό. Όπως εκτιμάται, μόνη της ίσως δε θα μπορούσε να προβεί σε τέτοια παραβατική συμπεριφορά - απάτη και εκ του χαρακτήρα της αλλά και λόγω των «ειδικών και ιδιαίτερων» γνώσεων ηλεκτρονικών υπολογιστών και λογισμικών που απαιτούνται ενδεχομένως σε τέτοιες περιπτώσεις. Όλοι μιλούν με καλά λόγια για εκείνη και τον ευγενικό, καλοσυνάτο και συμπαθή χαρακτήρα της και αναρωτιούνται πώς είναι δυνατόν να κάνει τέτοια απάτη και, κυρίως, γιατί. Τι ήταν, άραγε, εκείνο που την οδήγησε, την έσπρωξε να κάνει κάτι τέτοιο.

Παράλληλα, με εντατικούς ρυθμούς συνεχίζεται στο κατάστημα της Κυπαρισσίας ο εξονυχιστικός έλεγχος που διενεργούν, όπως είναι ήδη γνωστό, από τα τέλη της περασμένης εβδομάδας, στελέχη κλιμακίου της Διεύθυνσης Εσωτερικής Επιθεώρησης της ΑΤΕbank. Σύμφωνα με τις πρώτες «εκτιμήσεις» που έχουν κυκλοφορήσει, χωρίς να έχουν ωστόσο διασταυρωθεί από την Τράπεζα, το ποσό της υπεξαίρεσης μπορεί να αγγίζει και ίσως ξεπερνά το 1,5 εκατομμύριο ευρώ!

ΘΑΡΡΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.