Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου 2011

Λοβέρδος: Καταργούνται από 1ης Οκτωβρίου τα ξεχωριστά συνταγολόγια ΟΓΑ, ΟΠΑΔ και ΟΑΕΕ

Το επόμενο διάστημα όλα τα Ταμεία θα ζητούν να μπουν στον Εθνικό Οργανισμό Παροχής Υπηρεσιών Υγείας ανέφερε σήμερα, Πέμπτη, ο υπουργός Υγείας κ. Αν. Λοβέρδος, ανακοινώνοντας από κοινού με τον υπουργό Εργασίας κ. Γ. Κουτρουμάνη, το χρονοδιάγραμμα για την πλήρη ενεργοποίηση του νέου φορέα.

Ετσι από 1ης Οκτωβρίου καταργούνται .......

τα ξεχωριστά συνταγολόγια των ασφαλισμένων του ΟΓΑ, του ΟΠΑΔ και του ΟΑΕΕ και θα ισχύει για όλους το κοινό συνταγολόγιο του ΙΚΑ.
Στόχος, όπως είπαν οι αρμόδιοι υπουργοί, έως το τέλος Νοεμβρίου «να μπορεί κάθε ασφαλισμένος, απ' όπου κι αν προέρχεται να εξυπηρετείται στις δομές του ΙΚΑ και τα Κέντρα Υγείας».

Από τον Οκτώβριο θα ενταχθούν στον ΕΟΠΥΥ πενήντα Κέντρα Υγείας σε όλη τη χώρα και συνολικά 22.000 συμβεβλημένοι ιατροί, από τους οποίους 5.000 νέοι και οι υπόλοιποι από τα ταμεία, με τα οποία συνεργάζονται ήδη.

Τον επόμενο μήνα θα αρχίσει επίσης στα Κέντρα Υγείας και το ΙΚΑ η εφαρμογή του συστήματος της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης. Σήμερα στο ΙΚΑ γίνεται μόνο ηλεκτρονική σάρωση των συνταγών.

Οπως ανακοινώθηκε, ο ΕΟΠΥΥ θα συνεργασθεί, επίσης, σε προγραμματική βάση με τα νοσοκομεία «Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο», «Ερίκος Ντυνάν» και «Παπαγεωργίου» Θεσσαλονίκης.

Ο ΕΟΠΥΥ προβλέπεται να έχει δικό του προϋπολογισμό από το 2012. Από την ερχόμενη Δευτέρα, ο Όργανισμός θα στεγαστεί προσωρινά στα γραφεία επί της Γερανίου, ενώ σύντομα θα μετακομίσει στην οριστική του στέγη, στην Κηφίσιας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.