Πέμπτη, 25 Αυγούστου 2011

Ενάμισι εκατομμύριο εκκαθαριστικά για τις έκτακτες εισφορές ταχυδρομούνται την επόμενη εβδομάδα

Ενάμισι εκατομμύριο σημειώματα της Εφορίας με τις έκτακτες εισφορές αναμένεται ότι θα έχουν ταχυδρομηθεί μέχρι το τέλος της επόμενης εβδομάδας στους φορολογούμενους. Οι δόσεις δεν μπορούν να είναι μικρότερες των 300 ευρώ.

«Μέχρι το τέλος του μήνα θα έχουν ταχυδρομηθεί 1,5 εκατ. σημειώματα», δήλωσε την Τετάρτη στη ΝΕΤ ο γενικός γραμματέας Πληροφοριακών Συστημάτων Διομήδης Σπινέλλης.

Η πρώτη δόση θα πρέπει να καταβληθεί μέχρι ...........

το τέλος Σεπτεμβρίου.

Το ίδιο σημείωμα θα περιλαμβάνει όλα τα βάρη που θα κληθεί να πληρώσει ο φορολογούμενος, χωρίς να υπάρχει επιμερισμός τους με ένα εκκαθαριστικό ανά μήνα, όπως αρχικά εξεταζόταν στο υπουργείο Οικονομικών.

Έτσι, αν κάποιος υπόκειται τόσο σε εισοδηματική εισφορά όσο και σε τέλος επιτηδεύματος (επειδή διατηρεί δελτίο παροχής υπηρεσιών) και σε έκτακτη εισφορά για το ΙΧ του (επειδή αυτό είναι άνω των 1.929 κ. εκ.), θα παραλάβει τρία ειδοποιητήρια σε ένα.

Η συνολική οφειλή μπορεί να εξοφληθεί σε έξι ισόποσες δόσεις, με την πρώτη τον επόμενο μήνα της βεβαίωσης. Δηλαδή οι πρώτοι 1,5 εκατ. φορολογούμενοι έχουν διορία μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου για να εξοφλήσουν την πρώτη δόση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.