Δευτέρα 4 Ιουλίου 2011

Σαν σήμερα κατακτήσαμε το EURO 2004

Το έπος είχε χρώμα... πράσινο!

Η πιο χρυσή σελίδα του ελληνικού ποδοσφαίρου γράφτηκε σαν σήμερα το 2004, όταν ο Θοδωρής Ζαγοράκης και η παρέα του σήκωναν το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα. Φυσικά, η Εθνική ομάδα τότε δεν θα μπορούσε να μην είχε ως βάση της παίκτες από τον νταμπλούχο 2004 Παναθηναϊκό!

Έξι ποδοσφαιριστές που προέρχονταν από .........

την άκρως επιτυχημένη χρονιά των «πρασίνων» περιείχε τότε το ρόστερ της Εθνικής Ελλάδος. Ο Άγγελος Μπασινάς, ο Γιούρκας Σεϊταρίδης, ο Κώστας Χαλκιάς, ο Γιάννης Γκούμας, ο Δημήτρης Παπαδόπουλος, αλλά και ο Αντώνης Νικοπολίδης ο οποίος είχε γίνει ήδη προδότης, όμως στην Εθνική μπήκε μέσω Παναθηναϊκού, ήταν από τους πρωταγωνιστές εκείνου του καλοκαιριού...

Μάλιστα, ο Άγγελος Μπασινάς κατάφερε να σκοράρει στο εναρκτήριο ματς του τουρνουά με πέναλτι κόντρα στην Πορτογαλία. Ένα πέναλτι που είχε κερδίσει ο άλλος «πράσινος» Γιούρκας Σεϊταρίδης. Ο Μπασινάς, όμως, σαν σήμερα εκτελούσε το κόρνερ στο 57ο λεπτό του τελικού με την Πορτογαλία σημαδεύοντας το κεφάλι του άλλου Άγγελου, του Χαριστέα, ο οποίος έδωσε το τρόπαιο στην Ελλάδα!

Δεν πρέπει να ξεχάσουμε όμως, ακόμα δύο παιδιά τα οποία είχαν κάνει ήδη το βήμα στην καριέρα τους και αγωνίζονταν στο εξωτερικό, ο ένας στην Ίντερ και ο άλλος στην Μπενφίκα... Ο λόγος για τον Γιώργο Καραγκούνη, που λόγω καρτών είχε χάσει τον τελικό και τον Τάκη Φύσσα που αγωνίστηκε κανονικά. Ύστερα από κάποια χρόνια και οι δύο επέστρεψαν στην Παιανία και τίμησαν, με τον «Κάρα» να τιμά ακόμα, τη φανέλα με το «τριφύλλι» στο στήθος.

Ποιος άλλωστε, μπορεί να ξεχάσει την γκολάρα της «τυπάρας» στο πρώτο παιχνίδι με την Πορτογαλία που άνοιξε το σκορ και πάγωσε όλους τους Πορτογάλους; Κανείς... Τότε που ο Γιώργος Καραγκούνης με ένα σουτ βολίδα έστειλε την μπάλα στην εστία του Ρικάρντο δίνοντας το σύνθημα για να ξεκινήσει το πειρατικό μέχρι και το «Ντα Λουζ» της Λισαβόνας...

Συμμετοχή σε αυτόν τον άθλο ακόμα και αν δεν έπαιξαν δευτερόλεπτο, είχαν και ο Γιάννης Γκούμας με τον Κώστα Χαλκιά. Ενώ ο Δημήτρης Παπαδόπουλος αγωνίστηκε στο παιχνίδι με τη Ρωσία και είναι ο άνθρωπος που με το σουτ του τροφοδότησε τον Ζήση Βρύζα ο οποίος πέτυχε το γκολ-πρόκριση στους «8»! Στην αποστολή τότε ήταν και ο Γιώργος Γεωργιάδης, ο οποίος και αυτός είχε παλαιότερα περάσει από τον Παναθηναϊκό και πριν από επτά χρόνια σήκωσε το... τιμημένο!

Επτά χρόνια μετά λοιπόν και όλοι θυμόμαστε αυτό το έπος με περηφάνια και συγκίνηση... Και όμως, μετά από αυτό, το ελληνικό ποδόσφαιρο δεν κατάφερε να κάνει βήματα προς τα εμπρός, αλλά τώρα ίσως ήρθε η ώρα... «Πράσινα» και... μη παιδιά, σας ευχαριστούμε!



4 σχόλια:

  1. μερικοι ολα τα βλεπουν πρασινα!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η Εθνική που κατέκτησε το EURO 2004 είχε σαν πάικτες της πάικτες που έπαιζαν στον Παναθηναϊκό και λιγότερους στην ΑΕΚ.
    Παίκτης του ολυμπιακού δεν συμμετείχε. Δεν υπήρχε στην ομάδα ΟΥΤΕ σαν δείγμα. Και μην μου πει κανένας τον Νικοπολίδη... ΔΕΝ ηταν καν παίκτης του ολυμπιακού. Μετά πήγε.
    Αρα;;;;;;;;;;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Φοβόμαστε να δημοσιεύσουμε;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. η εθνικη υποτιθεται οτι ειναι πανω απο ολους πρασινους κοκκινους κιτρινους!Τωρα εσυ φιλε μου δες τα οπως θες δλδ πρασινα μονο μην ξεχασεις να βγαλεις τις παρωπιδες!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.