Δευτέρα 4 Ιουλίου 2011

Η αντίληψη του: "αυτοί πάντα μας ψηφίζουν"

Για άλλη μια φορά η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, η κυβέρνηση του Μνημονίου, η κυβέρνηση που πάντοτε αδικούσε την Ηλεία, βασισμένη στην αντίληψη ότι ο νομός είναι παραδοσιακά "πράσινος", για άλλη μια φορά αυτή η κυβέρνηση αποφάσισε για μας, χωρίς εμάς.

Χωρίς να μπει στον κόπο να κάνει έστω ..........

και την παραμικρή διαβούλευση για τον περίφημο "υγειονομικό χάρτη" του νομού, αποφάσισε να κλείσει το Γενικό Νοσοκομείο Κρεστένων και να ενοποιήσει τις διοικήσεις στα νοσοκομεία Αμαλιάδας και Πύργου.

Όλα έγιναν κρυφά, μακριά από τους πολίτες που ζητούν περισσότερη συμμετοχή, όπως κάνει πάντα το ΠΑΣΟΚ. Για την περίπτωση του Νοσοκομείου Κρεστένων, προβλήθηκε το επιχείρημα "είναι πολλά τρία νοσοκομεία σεαπόσταση 40 χιλιομέτρων", άρα δεν το εκσυγχρονίζουμε, άρα το απαξιώνουμε επί χρόνια... Το επιχείρημα του ΠΑΣΟΚ είναι προφανώς υποκριτικό: Γιατί "είναι πολλά τρία νοσοκομεία σε 40 χιλιόμετρα" και δεν είναι πολλά δυο νοσοκομεία (Πύργου- Αμαλιάδας) σε 15 χιλιόμετρα; Είναι ξεκάθαρο ότι η κυβέρνηση του Μνημονίου "σχεδίασε" το νέο υγειονομικό χάρτη του νομού με πρφανή κομματική σκοπιμότητα. Δεν πειράζει καθόλου του νοσοκομείο Αμαλιάδας -η ενοποίηση της διοίκησης με αυτό του Πύργου δεν σημαίνει τίποτα- ακριβώς διότι από την Αμαλιάδα περιμένει περισσότερα εκλογικά οφέλη παρά από την Κρέστενα. Έτσι, αν είναι να κλείσει ένα νοσοκομείο, ας κλείσει της Κρέστενας. Αυτό σκέφτηκαν, αυτό έκαναν.

Εμείς είπαμε από την αρχή: Εντάξει, να ξαναδούμε τον υγειονομικό χάρτη του νομού. Εντάξει, να συζητήσουμε αλλαγές γιατί πράγματι μαζεύτηκαν πολλά νοσοκομεία σε λίγα χιλιόμετρα (σκεφτείτε ότι υπάρχει και το νοσοκομείο της Κυπαρισσίας, μια πολύ καλή μονάδα). Προσθέσαμε όμως ότι πρέπει να εξηγηθεί η πρόταση της κυβέρνησης και να τεθεί σε τοπικό δημοψήφισμα σε όλη την Ηλεία, όπως άλλωστε προβλέπει ο "Καλλικράτης", προκειμένου να αποφανθούν οι πολίτες. Αντ' αυτού, έγινε μια συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου στην Κρέστενα, χωρίς τη συμμετοχή της τοπικής κοινωνίας της πόλης και των γύρω χωριών, κι άλλη μια ανοικτή συνεδρίαση στην Αμαλιάδα. Τίποτε άλλο. Δυο κινήσεις για "ξεκάρφωμα", όπως λέει ο κόσμος, χωρίς να ενημερωθεί σε βάθος η τοπική κοινωνία, χωρίς να ακουστούν αντιρρήσεις, χωρίς να πειστούν οι πολίτες που διαφωνούν. Δυο κινήσεις για "ξεκάρφωμα" και... περνάει η κυβερνητική πρόταση, χωρίς να ερωτηθούν οι Ηλείοι. Άλλωστε αυτοί, "πάντα ΠΑΣΟΚ ψηφίζουν".

Κυβέρνηση και εξαπτέρυγα (νεοφιλελεύθερα και ακροδεξιά) αδιαφορούν για τη γνώμη του Ηλείου πολίτη και στοχοποιούν τη Νέα Δημοκρατία με φαιδρότητες. Ο Ηλείος πολίτης έχει την απάντηση στα χέρια του, πίσω από το παραβάν της κάλπης. Κι είναι στο χέρι του να κόψει το βήχα όσων τον περιφρονούν, γιατί αυτός "πάντα ΠΑΣΟΚ ψηφίζει"...

Του ΔΙΑΜΑΝΤΗ Α. ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ
Συντονιστή Νέας Δημοκρατίας για τις πυρόπληκτες περιοχές

1 σχόλιο:

  1. ΚΑΛΑ ΝΑ ΜΑΣ ΚΑΝΟΥΝ ΕΜΕΙΣ ΤΟΥΣ ΨΗΦΙΣΑΜΕ.ΠΑΣΟΚ ΠΑΣΟΚ ΠΑΣΟΚ.ΜΑΣ ΤΑ ΦΑΓΑΝ ΜΑΣ ΠΟΥΛΗΣΑΝ ΜΑΣ ΠΡΟΔΩΣΑΝΕ ΜΑΣ ΠΑΡΑΔΩΣΑΝΕ.ΣΩΣΤΑ ΚΑΝΟΥΝ ΜΕ ΤΗΝ ΨΗΦΟ ΜΑΣ ΤΟ ΚΑΝΑΝΕ.ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΛΕΓΑΝΕ,ΔΕΝ ΧΑΝΟΥΜΕ ΕΘΝΙΚΗ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ ΛΕΓΑΝΕ.ΞΕΧΑΣΑΤΕ ΠΟΙΑ ΗΤΑΝ ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΒΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ?????ΠΡΩΤΑ ΚΑΤΗΡΓΗΣΕ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΑΚΗΣ,ΑΜΕΣΩΣ ΜΕΤΑ ΕΔΩΣΕ ΙΘΑΓΕΝΕΙΑ ΕΔΑΦΟΥΣ ΣΤΟΥΣ ΑΛΟΔΑΠΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΛΟΙΩΣΕΙ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ,ΑΜΕΣΩΣ ΜΕΤΑ ΕΚΑΝΕ ΤΟΝ ΚΑΛΙΚΡΑΤΗ ΓΙΑ ΝΑ ΧΩΡΙΣΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΣΕ ΚΡΑΤΙΔΙΑ ΜΕ ΑΥΞΗΜΕΝΕΣ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΕΣ(ΘΑ ΤΟ ΔΕΙΤΕ ΣΕ ΛΙΓΟ)ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΚΑΙ ΝΑ ΕΝΩΘΟΥΝ ΜΕ ΓΕΙΤΟΝΙΚΑ ΚΡΑΤΗ,ΗΠΕΙΡΟΣ ΜΕ ΑΛΒΑΝΙΑ,ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΜΕ ΣΚΟΠΙΑ, ΘΡΑΚΗ ΜΕ ΤΟΥΡΚΙΑ ,ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΣΑ ΜΕ ΤΟΥΡΚΙΑ, ΚΡΗΤΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΑΠΟΙΚΙΑ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ....ΜΗΝ ΑΠΟΡΕΙΤΕ ΘΑ ΒΑΛΟΥΝ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΛΗΛΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ ΤΩΝ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΩΝ ΑΥΤΩΝ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΠΟΥ ΘΑ ΤΟ ΕΠΙΔΙΩΞΟΥΝ,ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΚΟΜΗ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΨΗΦΟ ΤΟΥ ΥΠΟΤΙΘΕΤΕ ΕΞΥΠΝΟΤΕΡΟΥ ΛΑΟΥ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ(ΕΤΣΙ ΛΕΜΕ ΕΜΕΙΣ)ΑΛΛΑ ΑΠΟ ΟΤΙ ΦΑΙΝΕΤΕ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΙ ΠΟΙΟ ΗΛΙΘΙΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΠΟΙΟ ΚΟΤΤΕΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ.ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΦΙΛΙΑΤΡΙΝΟΣ ΜΕΣΣΗΝΙΟΣ ΠΕΛΟΠΟΝΗΣΙΟΣ ΕΛΛΗΝΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.