Παρασκευή 1 Ιουλίου 2011

Οι αντιδράσεις από το βίντεο ντοκουμέντο του ALTER

Την παρέμβαση της δικαιοσύνης προκάλεσε το αποκαλυπτικό βίντεο του ALTER στο οποίο φαίνονται πολίτες με καλυμμένα πρόσωπα, να συνομιλούν με άνδρες των ΜΑΤ και στη συνέχεια να συνοδεύονται στον προαύλιο χώρο της Βουλής.

Δείτε τις αντιδράσεις αλλά και τι είπαν οι «πρωταγωνιστές» στο Alter




O Αντώνης Σαμαράς, χθες, από το βήμα της Βουλής έκανε λόγο για παρακράτος, επικαλούμενος το βίντεο.

«Καλύτερα να μη μιλήσω για τις πολύ περίεργες σκηνές που είδαμε στις τηλεοράσεις μας. Μυρίζουν κάτι χειρότερο από απλή ανικανότητα. Μυρίζουν παρακράτος» τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ.



Τι απαντά ο Χρήστος Παπουτσής

«Επειδή η παρουσία τους μου δημιουργεί ερωτηματικά ζήτησα η έρευνα να πάει σε βάθος» δήλωσε ο Χρήστος Παπουτσής σχετικά με το βίντεο του Alter και αποκάλυψε ότι προχθές το βράδυ το έβλεπε live στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του σταθμού, ενώ ταυτόχρονα επιτέθηκε στον Μίκη Θεοδωράκη.

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη είπε από το βήμα της Βουλής: «Έβλεπα και εγώ το βίντεο. Προσωπικά μου δημιούργησε πολλά ερωτηματικά. Θεώρησα εκείνη τη στιγμή ότι κάτι δεν πάει καλά. Συμβαίνει κάτι περίεργο. Αυτομάτως διατάσσω έρευνα προς όλες τις κατευθύνσεις».



Όπως είπε ο κ. Παπουτσής η έρευνα έδειξε ότι «οι 3-4 με βαμμένα πρόσωπα, που ήταν ημίγυμνοι, με σίδερα, προέρχονταν από επιχείρηση απεγκλωβισμού από καφετέρια στην Όθωνος. Επειδή η παρουσία τους μου δημιουργεί ερωτηματικά, ζήτησα η έρευνα να πάει σε βάθος».

Σύμφωνα με όσα ανέφερε, οι εμπλεκόμενοι κατέθεσαν ότι είναι εργαζόμενοι συνδικαλιστές της ΕΘΕΛ, ενώ πρόσθεσε ότι δεν είναι αλήθεια ότι φιλοξενήθηκαν στο προαύλιο της Βουλής.

Ο κ. Παπουτσής είπε ότι «κάνω κάθε μέρα τον σταυρό μου να μην επιβεβαιωθούν αυτοί που θέλουν το άσπρο φανελάκι με το αίμα του νεκρού»



Ο υπουργός είπε ότι αυτό που έγινε στο Σύνταγμα ήταν «αντάρτικο πόλεως» και έγινε με συγκεκριμένη μέθοδο, ενώ πρόσθεσε ότι τα γεγονότα στην Κερατέα ήταν η προπόνηση.

Παράλληλα, αναφέρθηκε στον Μίκη Θεοδωράκη λέγοντας: «Χθες το πρωί πριν από τα επεισόδια με δήλωσή του ο Μίκης Θεοδωράκης μίλαγε για το σατανικό σχέδιο της κυβέρνησης με τους κουκουλοφόρους του Παπουτσή».

Όπως είπε, με δήλωση του Μίκη Θεοδωράκη σε εφημερίδα διαμορφώθηκε κλίμα στην πλατεία. «Ο Μίκης Θεοδωράκης έλεγε ότι σήμερα, εμείς έξω από τη Βουλή αποτελούμε την πατριωτική δημοκρατική νομιμότητα και πρέπει να επιβάλουμε με κάθε τρόπο την παρουσία μας» ανέφερε ο κ. Παπουτσής και πρόσθεσε ότι τις δηλώσεις του αναπαρήγαγαν οι "ντουντούκες" στην πλατεία.

Σχετικά με το μετρό, είπε ότι εκεί μέσα ήταν κουκουλοφόροι που ξεκουράζονταν για να ξανανέβουν στην πλατεία.

Α. Παπαρήγα: Προβοκάτσια υπήρχε

«Ήταν καλά μελετημένο σχέδιο. Ήταν μελετημένο πολιτικά από την κυβέρνηση για εκφοβισμό του κόσμου» είπε η Αλέκα Παπαρήγα από το βήμα της Βουλής και πρόσθεσε: «Υπάρχουν παρακρατικοί που ακουμπούν στο κράτος. Είστε αφελείς; Προβοκάτσια υπήρχε».

Α. Τσίπρας: Καταλύθηκε η Δημοκρατία

Για κατάλυση της Δημοκρατίας έκανε λόγο ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και σημείωσε ότι θα καταθέσει μήνυτήρια αναφορά στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου για όσα έγιναν την Τετάρτη. Σχετικά με το βίντεο του Alter υπογράμμισε: «Αυτούς που λέτε ότι απεγκλώβισε χθες η Αστυνομία γιατί τους φέρονταν τόσο καλά και σε άλλους φέρονταν με πρωτοφανή βία;»

Η παρέμβαση της Δικαιοσύνης

Φάκελο για τα επεισόδια και τη στάση της Αστυνομίας ανοίγει η εισαγγελέας Πρωτοδικών, Ελένη Ράικου. Η παρέμβαση της Εισαγγελίας Πρωτοδικών έρχεται μετά τις καταγγελίες και τα βίντεο που φτάνουν στη Δικαιοσύνη για τον τρόπο που λειτούργησαν οι αστυνομικές δυνάμεις.

Στο αποκαλυπτικό βίντεο που παρουσίασε το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alter, απεικονίζονται άτομα με καλυμμένα τα πρόσωπά τους και με λοστάρια στα χέρια να συνομιλούν με αστυνομικούς και στη συνέχεια να εισέρχονται συνοδεία ανδρών της ΕΛ.ΑΣ. στον προαύλιο χώρο της Βουλής.

Την Παρασκευή στις 11 το πρωί ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας αναμένεται να συναντηθεί με τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ιωάννη Τέντε και να καταθέσει μήνυση κατά παντός υπευθύνου για τα όσα είδαν το φως της δημοσιότητας.

Και ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής, Κώστας Λουράντος κατήγγειλε την αλόγιστη χρήση δακρυγόνων από την αστυνομία. Ο Κώστας Λουράντος βρισκόταν την Τετάρτη στο μετρό του Συντάγματος όπου κατέφθασαν δεκάδες τραυματίες και με δηλώσεις του στο κεντρικό δελτίου ειδήσεων του Alter κατήγγειλε ότι οι αστυνομικοί εμπόδιζαν την παράδοση φαρμάκων στο ιατρείο και χρησιμοποιούσαν σε επικίνδυνο βαθμό χημικά εναντίον των διαδηλωτών.
Πάντως, εκτός, από την αντίδραση της δικαιοσύνης, υπήρξαν παρεμβάσεις από πολιτικούς αλλά και υπουργούς της κυβέρνησης. Μάλιστα, λόγω των μαρτυριών που αναφέρουν ότι τα δύο άτομα είναι οδηγοί της ΕΘΕΛ παρενέβη άμεσα ο υπουργός Υποδομών.

Παραδειγματική τιμωρία ζήτησε ο Γ. Ραγκούσης

Την κατεπείγουσα διερεύνηση των καταγγελλομένων και την παραδειγματική τιμωρία των εμπλεκομένων στο βίντεο που παρουσίασε το Alter, ζήτησε με εντολή του ο υπουργός Υποδομών.

Ο Γιάννης Ραγκούσης σε σχετική του ανακοίνωση τόνισε: «Με αφορμή τα όσα καταγγέλθηκαν δημοσίως για συμμετοχή εργαζομένων της πρώην ΕΘΕΛ Α.Ε. στα χθεσινά έκτροπα της Πλατείας Συντάγματος, ο Υπουργός Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων, κ. Γ. Ν. Ραγκούσης, με εντολή του προς τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της ΟΣΥ (πρώην ΕΘΕΛ Α.Ε.), ζήτησε την κατεπείγουσα διερεύνηση των καταγγελλομένων και την παραδειγματική τιμωρία με την κίνηση άμεσης διαδικασίας πειθαρχικού ελέγχου και εφαρμογής των κείμενων διατάξεων σε βάρος των τυχόν υπαίτιων».

Real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.