Πέμπτη, 16 Ιουνίου 2011

Παγκόσμιοι Αγώνες SpecialOlympics ΑΘΗΝΑ 2011 Καλωσορίζουμε τη Φλόγα της Ελπίδας στην πόλη μας !

Με συγκίνηση και υπερηφάνεια ετοιμαζόμαστε να υποδεχόμαστε σήμερα στην πόλη μας, τη Φλόγα της Ελπίδας.
Ο συμβολισμός της είναι ιερός γιατί .......

μεταδίδει τις ανθρωπιστικές αξίες του σεβασμού στη διαφορετικότητα, της αλληλεγγύης και της αγάπης προς τον συνάνθρωπο.
Η Φλόγα θα φθάσει στην πόλη μας χάρη στους εθελοντές λαμπαδηδρόμους αστυνομικούς από όλο τον κόσμο που τη μεταφέρουν μαζί με τους αθλητές Special Olympics και δικά μας παιδιά από ειδικά σχολεία της περιοχής μας. Τους ονομάζουμε Φύλακες της Ελπίδας και της αισιοδοξίας για έναν καλύτερο κόσμο και τους ευχαριστούμε!
Σας περιμένουμε στις εκδηλώσεις μας!

Η Φλόγα της Ελπίδας για τους Παγκόσμιους Αγώνες ΑΘΗΝΑ 2011 άναψε στον Ιερό Λόφο της Πνύκας στις 9 Ιουνίου 2011 κι από εκεί ξεκίνησε το ταξίδι της από τη μία στην άλλη άκρη της Ελλάδας, αλλά και στην Κύπρο (10, 11, 12 Ιουνίου) και στην Κωνσταντινούπολη (20/6) μεταφέροντας σε όλον τον κόσμο το μήνυμα των Αγώνων.

Η υπέροχη αυτή διαδρομή της αγάπης θα καταλήξει την Παρασκευή 24 Ιουνίου στην Αθήνα, όπου οι Λαμπαδηδρόμοι θα μεταφέρουν τη Φλόγα της Ελπίδας σε όλα τα Μνημεία Πολιτισμού της πρωτεύουσας. Η Φλόγα θα διανυκτερεύσει στον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης, μπροστά από τον Παρθενώνα, σύμφωνα με τα Ολυμπιακά πρότυπα, με τιμητική Φρουρά τους Ευζώνους της Προεδρικής Φρουράς.
Η άφιξη της Φλόγας της Ελπίδας των Special Olympics στο Δήμο Τριφυλίας θα γίνει τη Δευτέρα 20/6/2011 στην Κυπαρισσία.
Το πλήρες πρόγραμμα έχει ως εξής:
09:45 Έναρξη Λαμπαδηδρομίας στην είσοδο από Σιντριβάνι- Εθνική οδός – αριστερά Μέλιου – δεξιά Ελ. Βενιζέλου – Κεντρική Πλατεία (800μ).
10:00 Έναρξη τελετής (διάρκεια 45’)
10:45 Πέρας τελετής. Αναχώρηση από πλατεία Ελ. Βενιζέλου-Ναυαρίνου – Πλατεία Απόδημου Ελληνισμού. (850μ)
11:00 Αναχώρηση για Πύλο.


Η ΔΑΔΑ
Στο σχεδιασμό της δάδας, η οποία είναι κατασκευασμένη από αλουμίνιο σε ανθρακί και χρυσό χρώμα, έχει ύψος 50 εκατοστά και βάρος 1,6 κιλά περίπου, έχουν συνδυαστεί από τον οίκο Ζολώτα δύο κλασσικά στοιχεία του Ελληνικού πολιτισμού, ο κίονας Ιωνικού ρυθμού και ο Μαίανδρος -Σύμβολο Νίκης και Ενότητας, σύμβολο του Άπειρου, της Αιωνίας Ζωής, αλλά και έμβλημα του ακατόρθωτου σύμφωνα με την ελληνική μυθολογία.

SPECIALOLYMPICS
Στους Αγώνες θα συμμετάσχουν πάνω από 7.000 αθλητές και 2.500 προπονητές από 180 χώρες, 3.000 κριτές/διαιτητές, 40.000 μέλη οικογενειών των αθλητών, 25.000 εθελοντές, ενώ τη διοργάνωση θα καλύψουν εκατοντάδες δημοσιογράφοι απ΄όλο τον κόσμο.

Είστε όλοι προσκεκλημένοι σε αυτή τη γιορτή του αθλητισμού, του πολιτισμού και του ανθρωπισμού. Πείτε κι εσείς –όπως το κεντρικό σύνθημα των Αγώνων προτείνει- «Είμαι μέσα!» και Ενωθείτε με τον Υπέροχο Κόσμο των Νικητών!
www.athens2011.org

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.