Πέμπτη 16 Ιουνίου 2011

Η χώρα στο κενό – Υπό αμφισβήτηση ο Παπανδρέου από στελέχη του ΠΑΣΟΚ

- Ο Βενιζέλος αρνείται να μπει στη νέα κυβέρνηση
- Παραιτήθηκαν τρεις βουλευτές- Η Βάσω ζητά κοινοβουλευτική ομάδα με θέμα αρχηγού
- Κολλάει ο ανασχηματισμός;
- Σενάριο αποσταθεροποίησης βλέπει το Μαξίμου

Οι εξελίξεις είναι καταιγιστικές, τα δεδομένα ...........

αλλάζουν ανά πάσα στιγμή, με απανωτές παραιτήσεις βουλευτών και σενάρια για ομαδική κίνηση από άλλους.
Ήδη σε τηλεφωνική επικοινωνία του Πρωθυπουργού, τη μοναδική που είδε το φως της δημοσιότητας σε ότι έχει να κάνει με τον επερχόμενο ανασχηματισμό, ο υπουργός Άμυνας Ευάγγελος Βενιζέλος αρνήθηκε κατηγορηματικά λέγοντας χαρακτηριστικά όταν ο Γ. Παπανδρέου του ζήτησε να μετακινηθεί σε άλλο υπουργείο.
“Πρόεδρε σε ευχαριστώ πολύ αλλά δεν θέλω, θα ήθελα να με διευκολύνεις”
Αμέσως μετά ακολούθησαν οι παραιτήσεις Φλωρίδη, Νασιώκα και υπάρχουν φήμε για παραίτηση Σπηλιόπουλου, Μερεντίτη και Κατρίνη.
Αμέσως ήρθε ήρθε η δήλωση στο περιστύλιο της Βουλής από τη Βάσω Παπανδρέου που ζήτησε την άμεση σύγκληση της Κ.Ο. του κόμματος αφήνοντας να εννοηθεί πως θα τεθεί και θέμα ηγεσίας.
Η πρωτοβουλία που εκδηλωνεται από την κα Παπανδρεου δεν είναι τυχαία. Εχει γίνει σε συνεννόηση με κορυφαία στελέχη της κυβέρνησης αλλά και με βουλευτές.

Λίγο μετά τις 12.30 ο βουλευτής Λάρισας, Εκτωρας Νασιώκας από το βήμα της Βουλής ανακοίνωσε οτι υποβάλλει την παραίτησή του γιατί όπως είπε : "Το πολιτικό συστημα χθες αυτογελοιοποιήθηκε για άλλη μια φορά."
"Η χώρα", συνέχισε, " οδηγείται σε επικίνδυνους δρόμους και το μέλλον των παιδιών μας είναι μαύρο. Οι πολιτικές ηγεσίες συνεχίζουν να προεύονται με γνώμονα τον λαϊκισμό και την ανευθυνότητα."

Νωρίτερα, η προσπάθεια του πρωθυπουργού να αντιστρέψει το κλίμα μετά τις σοβαρότατες εξελίξεις των τελευταίων ημερών με έναν ευρύ ανασχηματισμό, τραυματίστηκε πριν καν εκδηλωθεί από την παραίτηση του βουλευτή και πρώην υπουργού Γ. Φλωρίδη.

Ο βουλευτής Κιλκίς πήγε στη Βουλή στις 11.15 και παρέδωσε στον πρόεδρο του σώματος μια δισέλιδη πολύ σκληρή επιστολή με την οποία παραιτείται από την έδρα του και με την οποία μεταξύ άλλων προσάπτει στον κ. Παπανδρέου βαρύτατες ευθύνες αφού τον χαρακτηρίζει κατώτερο των περιστάσεων και πολιτικό που θέτει το κομματικό και αρχηγικό του συμφέρον πάνω από το εθνικό!

Τα ίδια καταλογίζει και στον πρόεδρο της ΝΔ Α. Σαμαρά.

Η κίνηση του βουλευτή εθεωρείτο αναμενόμενη αφού τις τελευταίες ημέρες είχε ασκήσει δριμύτατη κριτική στο οικονομικό επιτελείο κατηγορώντας το για αποτυχία 100% όπως είχε πει επί λέξη.

Όσο για το ενδεχόμενο να υπουργοποιείτο ήταν μάλλον αποκύημα φαντασίας.

Έρχεται ως συνέχεια της ανεξαρτητοποίησης Λιάνη, και μπορεί να μη δημιουργεί κοινοβουλευτικό ζήτημα αφού δεν διαταρράσει την κοινοβουλευτική δύναμη του ΠΑΣΟΚ αλλά αναδεικνύει το μείζον πολιτικό πρόβλημα που έχει το κυβερνόν κόμμα.

Και εάν όπως ακούγεται ακολουθήσουν και άλλοι βουλευτές τον δρόμο της παραίτησης -ήδη γίνεται λόγος για 2-4 - τότε το πολιτικό πρόβλημα καθίσταται σοβαρότατο.

1 σχόλιο:

  1. Άλλος για Χίο τράβηξε πήγε
    κι άλλος για Μυτιλήνη
    κι άλλος στης Σύρας τα στενά
    αίμα και δάκρυα πίνει!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.