Τρίτη 14 Ιουνίου 2011

Ασφαλή τα Ελληνικά προϊόντα. Η Ρωσία παίρνει πίσω την οδηγία.

Tα Ελληνικά προϊόντα δεν έχουν κανένα πρόβλημα όσον αφορά το βακτήριο E.Coli επισημαίνεται στην ανακοίνωση του Υπουργείου μετά την ανάλυση που έγινε σε 130 δείγματα προϊόντων (αγγουριών και λαχανικών).
Ασφαλείς πληροφορίες τονίζουν οτι η Ρωσία τις επόμενες ώρες θα άρει την οδηγία απαγόρευσης για όλα τα προϊόντα.

Παράγοντες της αγοράς επισημαίνουν ότι ..........

η Ελληνική πλευρά θα πρέπει να πιέσει ώστε στην λίστα των προϊόντων που θα αποζημιωθούν θα πρέπει να είναι και οι φράουλες .

Το Δελτίο Τύπου.

Αρνητικά τα δείγματα των Ελληνικών Φρούτων και Λαχανικών στο βακτήριο E.COLI

Το ΥΠΑΑΤ για την διασφάλιση της δημόσιας υγείας, την προστασία των καταναλωτών αλλά και για την προστασία των συμφερόντων των ελλήνων παραγωγών και επιχειρήσεων, προέβη σε συνεργασία και με τον Σύνδεσμο Εξαγωγέων Νωπών Φρούτων και Λαχανικών (Ιncofruit) σε ευρεία δειγματοληψία και ανάλυση 80 δειγμάτων αγγουριών και περίπου 50 δειγμάτων άλλων προϊόντων όπως πιπεριές, ντομάτες, μελιτζάνες, φυλλώδη λαχανικά, πατάτες, κεράσια, από όλες τις παραγωγικές περιοχές της Ελλάδας. Οι αναλύσεις πραγματοποιήθηκαν από το Κεντρικό Εργαστήριο Δημόσιας Υγείας (ΚΕΔΥ) αλλά και από ιδιωτικό διαπιστευμένο εργαστήριο, τα δείγματα δε εξετάστηκαν ως προς το επικίνδυνο στέλεχος Ο104:Η4 του βακτηριδίου Ε.COLI και η εξέταση επεκτάθηκε προληπτικά και στο εξίσου επικίνδυνο στέλεχος Ο157:Η7.

Όλα τα αποτελέσματα ήταν αρνητικά για το σύνολο των δειγμάτων που αναλυθήκαν.

Το ΥΠΑΑΤ είναι σε στενή συνεργασία με το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ), καθώς με τις αρμόδιες υπηρεσίες της Ε.Ε. για τις τρέχουσες εξελίξεις τόσο στον τομέα της εξέλιξης της επιδημίας όσο και στα σημαντικά θέματα που άπτονται της προστασίας της ελληνικής παραγωγής και του εξωτερικού εμπορίου.

Επιπλέον είναι σε επαφή με τις αρμόδιες υπηρεσίες του ΥΠΕΞ καθώς και με τις πρεσβείες μας στην Ρωσία και Ουκρανία για την διευκόλυνση του εξαγωγικού εμπορίου των ελληνικών προϊόντων.

Ο Υφυπουργός μετά και την έκδοση των αποτελεσμάτων των εργαστηριακών αναλύσεων, διαβεβαιώνει για μια ακόμα φορά με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο, ότι τα ελληνικά φρούτα και λαχανικά είναι ασφαλή για τους καταναλωτές «καθαρά» από βακτηριακές επιμολύνσεις, διαθέτουν εξαιρετικά υψηλή ποιότητα η οποία διασφαλίζεται με εντατικούς ελέγχους.

Υπενθυμίζεται ότι η Ελλάδα διαθέτει ένα από τα πιο αυστηρά συστήματα ελέγχου τροφίμων στο κόσμο, διατηρώντας σε υψηλό επίπεδο τα ελληνικά αγροτικά προϊόντα στη παγκόσμια αγορά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.